Ülkemizde Proxy vaya Vpn Kullanmak

Sponsorlu Bağlantılar

erhan0090

erhan0090

Üye
    Konu Sahibi
Ülkemizde Proxy vaya Vpn Kullanmak
Hepinize merhaba arkadaşlar
Ülkemizde Proxy vaya Vpn Kullanmanin Herhangi bir sucu varmi bunu hakkında bilgisi olan yardimci olabilirmi

Şimdiden TEŞEKKÜR EDERİM
 


TheNightMare.

TheNightMare.

Moderator
Öncelikle bir fiilin suç sayılabilmesi için “kanunilik” ilkesi gereği yasasının olması gerekiyor. Yani doğrudan bir yasası olmadığı için de (‘Kanunsuz suç olmaz’ prensibi gereği) VPN kullanmak veya DNS ayarları değiştirmek, suç olarak kabul edilmiyor.
Türkiye’de VPN kullanımını yasaklayan bir yasa olmadığı için VPN araçlarını kullanarak erişim engeli getirilen sosyal ağlara girmek de yasalara aykırılık teşkil etmiyor.
Ancak 5651 Sayılı İnternet Ortamında Yapılan Yayınların Düzenlenmesi ve Bu Yayınlar Yoluyla İşlenen Suçlarla Mücadele Edilmesi Hakkındaki Kanun’da 2014 yılında yapılan değişiklikle erişim sağlayıcıları, erişimi engelleme kararı verilen yayınlarla ilgili olarak VPN ve DNS gibi alternatif erişim yollarını engelleyici tedbirleri almakla yükümlü kılındı. Bu engelleyici tedbirlerin nasıl uygulanacağı konusu hala belirsizliği korumakla birlikte, bu yükümlülük erişim sağlayıcılarını bağlıyor. Diğer bir deyişle,VPN (Virtual Private Network – Sanal Özel Ağ) ve DNS (Domain Name System) gibi alternatif erişim yollarını kullanan kullanıcılara herhangi bir yasal yaptırım getirmiyor. :oke:
 
Son düzenleme:
  • Beğen
Tepkiler: PALA.
PALA.

PALA.

Üye
Vpn yasak olsa parayla satılmaz. Opera internet tarayıcısında vardı.
 
  • Beğen
Tepkiler: TheNightMare.


Üst Alt