Ülkeler Ve Hakkında-Birleşik Arap Emirlikleri

Sponsorlu Bağlantılar

kfahaa

kfahaa

Üye
    Konu Sahibi
Ülkeler Ve Hakkında-Birleşik Arap Emirlikleri
Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) ( : دولة الإمارات العربية المتحدة, Devletü'l-İmâretü'l-Arabiyyetü'l-Muttehîde) 'da 'nın güneydoğusunda bulunan, ve 'la komşu olan ülke. BAE, , , , , , ve adlı yedi emirlikten oluşmaktadır. Ülkenin başkenti ve en büyük ikinci emirliği olan , aynı zamanda ülkenin , ve merkezi konumundadır.
Tarih
16. yüzyıl'da başlayan etkisi 17. yüzyıl'da yerini bıraktı. Başat kabile Kavasim ile içlerinden gelen Vehhabileri korsan olarak ilan eden İngilizler, 1819 - 1820'de kıyı limanlarına karşı saldırıya geçti. Aslında İngilizlerin asıl amacı, bölge ticaretini kendi egemenlikleri altına almaktı. Mahalli esnafin büyük bir direnişi dahi İngilizleri deniz ticaretini kendi güdümleri altına almalarını engelleyememiştir.Sonunda korsanlığa son veren 1820 'nı zorla kabul ettirdiler. 1853 yılında 'nın imzalanması üzerine bölgeye adı verildi. İngilizler 1892 yılında olarak bilinen bir paktın oluşmasını sağlayarak bölgenin dış politikasını denetim altına aldılar.

Ateşkes Kıyısı 1873 - 1947 arasında , sonraki yıllarda da tarafından yönetildi. 1971 yılında İngilizlerin 'nden çekilmesi üzerine, emirlikler "Birleşik Arap Emirlikleri" adı altında bir federasyon oluşturdu. Birleşik Arap Emirlikleri asırlarca Osmanlı egemenliği altında yaşamış, petrolün bulunmasıyla İngilizler tarafından Osmanlı İmparatorluğu'ndan koparılmıştır.2 Aralık 1971 İngiltere'den bağımsızlığını ilan etmiştir. Bağımsızlık günü milli bayram olarak kutlanılır. Anayasası ise, yine 2 Aralık 1971'de oluşturulmuştur.
 


Üst Alt