UEFAdan son uyarı

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
van_hoijdonk

van_hoijdonk

Emekli Yönetici
    Konu Sahibi
UEFAdan son uyarı
UEFA'dan son uyarı!

G.Saray, 107 milyon dolar borcunu 2 yıl içinde ödeyemezse Avrupa kupalarına katılamayacak.


KRİTERLERDE SON TARİH
UEFA, Türkiye Futbol Federasyonu'na gönderdiği son bildiride Süper Lig takımlarının en geç 2007 yılına kadar UEFA kriterlerine hazır hale getirilmesini istedi. Takımların UEFA kritirlerine uyumlu olması için; sportif başarı, altyapı-tesis, personel-idari işler, hukuki ve mali işlerde sorunlu olmaması gerekiyor. Türkiye'de geçen yıl bu kriterlere sadece F.Bahçe, Beşiktaş, Trabzon, G.Birliği, Samsun, A.Gücü, Denizli ve G.Antep uyuyordu.

AVRUPA YASAĞI GELİR
Listede yer almayan G.Saray'ın en büyük sorunu başkan Canaydın'ın ifadesi ile 107 milyon dolarlık borcu. Cimbom iki yıl içinde bu borcunu kapatamazsa UEFA kuralları gereği yurtdışında hiçbir faaliyette bulunamayacak ve hiçbir Avrupa Kupası'na katılamayacak. Ayrıca Türkiye de ülke olarak FIFA nezdinde cezalı ülke durumuna düşecek. Sarı-kırmızılıların borcunu ödemesi durumunda ise başka bir engeli bulunmuyor.

YAPTIRIMLAR ÇOK CİDDİ
FIFA İcra Kurulu Üyesi Metin Kazancı, "UEFA, kriterlerinin uygulanması için ciddi yaptırımlar ortaya atıyor. Bunların uygulanıp uyglanmadığını da her ay periyodik denetimleriyle kontrol ediyor. Denetleme ilk etapta 1. lig takımlarını kapsıyor. Biz de tüm takımlarımızı her fırsatta uyarıyoruz. Eğer eksikler kısa sürede tamamlanmazsa Milli Takım boyutunda bile ceza almamız söz konusu" dedi. UEFA, 2. ve 3. lig kulüplerinin durumunu ise Futbol Federasyonu'na bıraktı.
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...


Üst Alt