UEFAdan Fenerbahçeye iyi haber

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

the_patriot

Üye
    Konu Sahibi
UEFAdan Fenerbahçeye iyi haber
UEFA'dan Fenerbahçe'ye iyi haber


İsviçre'nin Nyon kentinde toplanan UEFA Yürütme Kurulu, bu yıl Şampiyonlar Ligi'ni kazanan Liverpool'un 1. ön eleme oynayarak Şampiyonlar Ligi'ne katılmasına karar verdi. Böylece, daha önce Şampiyonlar Ligi'ne doğrudan katılma hakkını elde eden Fenerbahçe karardan etkilenmemiş oldu.

Premier Lig'de ilk dörde giremeyerek UEFA Kupası'na katılma hakkı kazanan, ancak Şampiyonlar Ligi şampiyonu olmasının ardından unvanını korumak için UEFA'ya başvuran Liverpool'a UEFA'dan olumlu cevap geldi. UEFA, Liverpool'un Şampiyonlar Ligi'ne direkt değil, 1. ön eleme turundan katılmasına karar verdi. Böylece daha önce Şampiyonlar Ligi'ne doğrudan katılma hakkını elde eden Fenerbahçe karardan etkilenmedi.


Liverpool, Şampiyonlar Ligi 1. eleme turunda ilk maçını 12 ya da 13 Temmuz'da rövanş maçını ise 19 ya da 20 Temmuz'da oynayacak. UEFA'nın aldığı bu karar sonrası gelecek yıl Şampiyonlar Ligi'nde Premier Lig'den 5 takım mücadele edecek.


UEFA'nın bu kararı sonrası Liverpool'un Bayer Leverkusen ve Cologne ile oynayacağı hazırlık maçlarını iptal edeceği kaydedilirken, eleme turunda başarılı olarak grup maçlarına katılma hakkını elde etmesi durumunda Liverpool'un Japonya turunu da iptal edeceği ifade edildi.


UEFA'nın bu kararın ardından Şampiyonlar Ligi'nde gelecek sezon mücadele edecek İngiliz takımlarına vereceği para ödülünü de yeniden bölüştürmesi gerekecek. Bu da Şampiyonlar Ligi'ne ligdeki konumları dolayısıyla katılacak Chelsea, Arsenal, Manchester United ve Everton'un yaklaşık 5 milyon Euro daha az para alması anlamına geliyor.

UEFA verdiği bu kararın yanısıra önümüzdeki sezonlar için de kuralları değiştirdi. Bundan sonra Şampiyonlar Ligi'ni kazanan takımlar bir sonraki sezonda da Devler Ligi'ne otomatik olarak katılacak.
 


Roy

Roy

Üye
Zaten doğrusu buydu.
 

the_patriot

Üye
    Konu Sahibi
eninde sonunda liverpoolu şamp. ligine gönderecekleri belliydi
 

don_juan

Üye
hayırlısı olsun ama benim için farketmezdi ön eleme oynayıp oynamamaları
 
van_hoijdonk

van_hoijdonk

Emekli Yönetici
Sonunda doğru karar çıktı.. :D
 

schweppes

Üye
hiç şüphe duymammıştım zaten
 
Gokhan43

Gokhan43

Üye
Hak yerini buldu...
 

aslanmaske

Üye
hadi hayırlısı gerçi bişey...
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...


Üst Alt