UEFA 40 Maçı İncelemeye Aldı

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Mustafa Furkan

Mustafa Furkan

Üye
    Konu Sahibi
UEFA 40 Maçı İncelemeye Aldı
Avrupa Futbol Federasyonları Birliği (UEFA), Şampiyonlar Ligi ve UEFA Kupası'ndaki (Şimdiki adı Avrupa Ligi) yaklaşık 40 maçı şike şüphesiyle incelemeye aldı.



UEFA Disiplin Komitesi Başkanı Peter Limacher, Londra'da düzenlediği bir basın toplantısında çoğunluğunu Doğu Avrupa takımlarının oluşturduğu yaklaşık 40 maçı şüpheli gördüklerini ve incelemeye aldıklarını söyledi.

Limacher bu karşılaşmaların Şampiyonlar Ligi ön eleme turu müsabakalarıyla UEFA Kupası maçları olduğunu söyledi. Takım ismi vermeyen Limacher bir yıl önce soruşturulan maç sayısının 25 olduğunu da vurguladı. Bu arada UEFA soruşturmayla ilgili olarak 6 kişiden oluşan 'çok özel' bir ekip oluşturulduğunu ve bu ekibin kulüplerin bağlı bulunduğu ülke federasyonlarıyla işbirliğine giderek olayları çözmeye çalışacağını duyurdu.

UEFA, 2004 yılında Makedonya takımı FK Pobeda ile Ermenistan temsilcisi FC Pyunik arasında oynanan Şampiyonlar Ligi 1. Ön Eleme turu maçında yaptığı incelemede şike olduğunu tespit etmiş; FK Pobeda takımını 8 yıl süreyle Avrupa kupalarından men etmiş, kulüp başkanı Alexander Zabrcanec ve takım futbolcularından Nikole Zdraveski'yi ise tüm futbol aktivitelerinden ömür boyu men etmişti.
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...


Üst Alt