U20'de Dünya'nın en büyüğü Fransa!

Sponsorlu Bağlantılar

Akıncı

Akıncı

Üye
    Konu Sahibi
U20'de Dünya'nın en büyüğü Fransa!
[h=2]Türkiye'de düzenlenen U20 Dünya Kupası'nda şampiyon belli oldu. Türk Telekom Arena'da oynanan finalde Uruguay’ı penaltılar sonucunda 4-1 mağlup eden Fransa, Dünya şampiyonu oldu.[/h]
FIFA 20 Yaş Altı Dünya Kupası'nın final karşılaşmasında Fransa, normal süresi ve uzatmaları 0-0 biten maçta Uruguay'ı penaltı atışları sonucu 4-1 yenerek şampiyon oldu.
Mücadelenin ilk yarısında Uruguay daha etkili olsa da devre golsüz eşitlikle sona erdi. Karşılaşmanın ikinci yarısında ise Fransızlar dengeyi kurdu. Fakat Uruguay-Fransa finalinin normal süresi golsüz eşitlikle tamamlandı.
Finalde uzatma bölümünde de skor değişmedi ve 0-0'lık sonuçla penaltılara gidildi.
Penaltı atışlarına ilk başlayan takım olan Fransa, Pogba ile ilk vuruşu değerlendirdi. Uruguay ilk penaltısını Velazquez ile gole çeviremedi ve ardından Fransa, Veretout ile ikinci penaltısını ağlarla buluşturarak skoru 2-0 yaptı. De Arrascaeta'nın kullandığı ikinci penaltı atışında da gol çıkaramayan Uruguay, Fransa'nın Ngando ile skoru 3-0 yapması sonrasında Olaza ile üçüncü
penaltı atışında ilk golünü buldu. Foulquier'in vuruşunda dördüncü penaltı atışını da kaçırmayan Fransa, penaltı atışları sonucunda maçı 4-1 kazandı.


Tarihinde ilk kez 20 Yaş Altı Dünya Kupası finaline çıkan Fransa, kupayı kazanmayı başardı.
Stat: Türk Telekom Arena
Hakemler: Roberto Garcia, Jose Luis Camargo, Alberto Morin (Meksika)
Fransa: Areola, Foulquir, Zouma, Sarr, Digne (Dk 115 Polomat), Kondogbia, Pogba, Thauvin, Veretout, Bahebeck (Dk. 64 Bosetti-Dk. 112 Ngando), Sanogo
Uruguay: De Amores, Gimenez (Dk. 84 Guillermo Varella), Velazquez, Silva, Rodriguez (Dk. 101 Olaza), Pais, Acevedo, Cristoforo, Laxalt (Dk. 71 De Arrascaeta), Lopez, Avenatti
Sarı Kartlar: Dk. 34 Velazquez, Dk. 76 Cristoforo (Uruguay), Dk. 61 Pogba, Dk. 93 Veretout (Fransa

BİREYSEL ÖDÜLLER SAHİPLERİNİ BULDU
Turnuvada ortaya koydukları performanslarla en iyiler arasına giren oyuncular, bireysel dallarda ödül sahibi oldu.

FIFA tarafından açıklanan listede, en değerli oyuncuya verilen "adidas Altın Top" ödülünün sahibi Fransa'dan Paul Pogba oldu. "adidas Gümüş Top" ödülünü Uruguay'dan Nicolas Lopez, "adidas Bronz Top" ödülünü ise Gana'dan Clifford Aboagye aldı.

Turnuvanın en golcü isimleri için altın ayakkabı ödülü takdim edilirken, 6 golle gol kralı olan Ganalı Ebenezer Assifuah, "adidas Altın Ayakkabı" ödülünü kazandı. Portekiz'den Armindo Tue Na Bangna "Bruma" 5 golle "adidas Gümüş Ayakkabı", yine 5 gollü İspanyol Jese Rodriguez ise "adidas Bronz Ayakkabı" ödülünü elde etti.

Organizasyonun en başarılı file bekçisi olarak açıklanan Uruguaylı kaleci Guillermo De Amores, "adidas Altın Eldiven" ödülünü kazandı.

Ayrıca, organizasyonun FIFA Fair Play Ödülü'nün sahibi ise İspanya olarak duyuruldu.

FİNAL MAÇI BEKLENEN İLGİYİ GÖRMEDİ
Organizasyonda FIFA ve TFF yetkilileri tarafından sık sık dile getirilen izleyici azlığı, final maçında da sürdü.

FIFA'nın en büyük ikinci organizasyonu olan 20 Yaş Altı Dünya Kupası'nın final maçında, Türk Telekom Arena tribünlerinin önemli bir bölümü boş kaldı.
 

Benzer Konular

SHS
Cevap
4
Görüntüleme
508
DaNq3rB0y
Doğuş Pertez
Cevap
2
Görüntüleme
515
MasteLaa
Emrgncy
Cevap
0
Görüntüleme
466
Emrgncy
esokmen
Cevap
1
Görüntüleme
850
esokmen


Üst Alt