-Kendi anakartı makerbase nano v1.2 'ye biraderim şase yaptırdı. Kartı tamire gönderdim . İşlemcisi değişti . O zaman boşluğunda Çinden makerbase nano v3.1 kart şipariş etmiştim o geldi.
-Kart tamirden gelince çalıştı fakat bootloader için ayrı bir usb modülü aldım. İşlemcisi değiştiği için böyle yapmam gerekti . Yazılımı yükledim . Benim yazıcıyla uyumlu değil olması gerektiği gibi çalışmıyordu.
-Tg gruplarına danıştım. Birisi bana Rasperry Pi 3 al ona klipper kur. Hem wifi'li evden istediğin yerden kontrol eder dosya yüklemesi yaparsın kullanırsın dedi.
-Bunun üzerine baya araştırdım desem yalan olur . Direkt Rasberry Pi aldım .
Klipper yazılımını kurdum. Klipper yazılımı kullanmak için rasppery pi'ye , rasperry pi'yi de yazıcının anakartına bağlıyoruz. Yazıya komutları rasperry pi gönderiyor. Bu aşağıdaki video gayet açıklayıcı.
Medyaları görüntülemek için kayıt olmalısınız
+Klipper cidden çok iyi oldu. Marlin'in yazıcının ekipman ayarları için saçma sapan sıfırdan yazılım derliyorsun. Klipper printer.config dosyasına gir gerekli kodu yaz ve çık 2 dk.
-Klipper kurdum lakin printer config yapmakla da baya uğraştım.
-Tablanın her tarafında ölçüm ile tablo kalibrasyonu olayı çözdüm. Tablanın yükseklik haritası oldu.
Ve en son oyuncak araba baskısı aldım.
Ekli resimleri görüntülemek için kayıt olmalısınız
Üstüne boyadım. Macun zımpara astar akrilik boya vernik
Ekli resimleri görüntülemek için kayıt olmalısınız
-Bu baskıdan sonra yazıcı su koydu . Hotend 0.2 noozle ile tıkandı.
Hotend güncellemesi ...