Twitter'a Otomatik Çeviri Özelliği

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Haydar

Haydar

Emekli Yönetici
    Konu Sahibi
Twitter'a Otomatik Çeviri Özelliği
Twitter, gelen bütün tweetleri otomatik olarak kullanıcının diline çeviren bir sistem üzerinde çalışıyor. Bu çalışmadaki ortağı ise Microsoft.

Twitter, farklı insanların belirli konulardaki görüşlerini takip etmek için ideal bir sosyal mecra. Ancak şöyle bir sorun var, birden fazla yabancı dil biliyor olsanız bile bütün dünyadaki tweetleri takip edebilmenizin imkanı yok. Ancak görünen o ki yakında bu mümkün olabilecek.
Twitter'dan sızan bir bilgiye göre, Twitter, bazı kullanıcılarda otomatik çeviri özelliğini test amaçlı devreye soktu. Sistemin doğru işlemesi durumunda artık dil farkı olmaksızın bütün dillerdeki tweetleri takip etmek ve bütün dünyadaki Twitter kullanıcılarıyla iletişime geçmek mümkün olabilecek.
Bilindiği üzere tweet'lerde arama yapılabilmesi için Yandex'le anlaşan Twitter, çeviri yapması için Microsoft'un arama motoru olan Bing'in çeviricisini tercih ediyor.
İnternette dolaşan ekran görüntülerine bakacak olursak Twitter, Bing Translator sayesinde Tayland dili, Japonca ve Korece yazılan bazı tweetleri İngilizce'ye çevirebilmeyi başarıyor. Çevirilerin ne kadar hatasız olabileceği şimdilik şüpheli, ancak görünen o ki Twitter sayesinde bütün dünyadaki kullanıcıların birbiriyle çok daha kolay etkileşime girebilecekler. Kaynak : milliyet
 


Twitter

Twitter

Üye
Haber için teşekkürler :)

Dil bilmeyenler için çok güzel bir uygulama ama Türkçe diline çevrilme biraz zor olur.
 

TheExplorer

Üye
Güzel özellik,teşekkürler konu için.:)
 
Astrosman

Astrosman

Üye
Güzel :)
 
15097

15097

Üye
guzel
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Benzer Konular



Üst Alt