Tutulmayan sözler yüzünden gerçekleşecek ölümler

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

_GiTaRisT_

Üye
    Konu Sahibi
Tutulmayan sözler yüzünden gerçekleşecek ölümler
Tutulmayan sözler yüzünden 5 milyon Afrikalı bebek ölecek

Tüm bu vaatler yerine getirilse bile, bunlar gerçek ihtiyacı karşılamaktan fersah fersah uzakta. Ayrıca da verilen sözler hiç- bir zaman tutulmadı.

İngiltere Başbakanı Tony Blair, gelişmiş ülkeler zirvesinde gündeme getireceği küresel ısınma ve Afrika'daki yoksullukla mücadele konularına ABD'den destek alabilmek için Başkan George Bush ile Washington'da dün bir araya geldi. Afrika'da açlıkla mücadele için Bush 674 milyon, Blair ise 300 milyon dolar acil yardım sözü verdi. Blair, ayrıca Afrika ülkelerinin 20 milyar dolara varan borçlarının tamamen silinmesini önerdi. Bush, ise borcu silmek yerine hafifletmekten bahsetti.

Cimri ABD

Tüm bu vaatler yerine getirilse bile, bunlar gerçek ihtiyacı karşılamaktan fersah fersah uzakta. Ayrıca da verilen sözler hiç- bir zaman tutulmadı. Birleşmiş Milletler Gelişme Programı'ın dün yayınladığı raporda bu gerçek bir kez daha gözler önüne seriliyor. Rapora göre uluslararası toplumun verdiği sözleri yerine getirmemesinin sonucu olarak, 2015 yılına kadar Afrika'da 5 milyon bebek hayatını kaybedecek. Raporda, uluslararası kamuoyunun sözlerini yerine getirmesi durumunda bu rakamın iki milyon ile sınırlı kalacağı vurgulandı. Gelişmiş ülkeler içerisinde oran olarak en az yardımı ABD yapıyor. Gelişmiş ülkeler ortalama olarak gelirlerinin binde 4'ünü yardıma ayırırken bu oran ABD'de sacede binde 1,5. Yani ABD kazandığı her 100 dolar için sadece 15 sent yardım yapıyor. Üstelik bu rakam her geçen yıl daha da azalıyor. Halbuki BM bu oranın 5 katı olmasını hedefliyor.

Yardım örgütleri de Blair ve Bush'un açıkladıkları rakamlardan dolayı büyük bir hayal kırıklığı yaşadı. Yardım örgütleri 674 milyon doları Amerikan cömertliğinin sınırı olarak değerlendirdiler. Örgütlerden yapılan açıklamada yardım miktarı okyanustaki bir su damlası olarak değerlendirildi. Uluslararası yardım örgütü Oxfam, 'Çizgiyi bu kadar aşağı çekmek birçok kişi tarafından ihanet olarak değerlendirilecektir' dedi.

En çok ABD kirletiyor

Küresel ısınma konusunda da ABD en çok sera etkisi yaratan gaz üretmesine rağmen, bununla mücadele konusunda en isteksiz ülke. Bush yönetimi, ülkesinin ekonomisini gerekçe göstererek sera etkisi yaratan gazların sınırlanması ile Kyoto Protokolü'nü imzalamayı reddediyor. Bunun yerine hibrid arabaların kullanılmasını ve yeni teknolojiler geliştirmeyi öneriyor. Çevre örgütleri ise Bush'a tepki gösteriyor.

Kim ne istiyor?

Yakın zamanda hem G-8 hem de AB'nin dönem başkanlığını yapacak olan İngiltere Başbakanı Tony Blair'in gündeminde Afrika'ya yardım yer alıyor. İnglitere Ekonomi Bakanı Gordon Brown'ın planında gelişmiş ülkelerin yardım miktarlarını ikiye katlamaları ve IMF'nin elindeki altın rezervlerinin bır kısmının satılması isteniyor. Yardım miktarı olarak 50 milyar dolar öngörülüyor. Bu yardımın Uluslararası Finans Enstitüsü'nün (IFF) dağıtacağı bonolar yardımı ile yapılması isteniyor. Ancak ABD, IMF'nin altın rezervlerinin satılmasına karşı çıkıyor. Yardımın 674 milyon dolarla sınırlı tutulmasını istiyor. Yardımın, gelecek Amerikan hükümetlerini de bağlaması önerisi ise reddediliyor. Yardım yapılacak ülkelerin terörle mücadeleye yardım etmesi ve insan hakları konusunda çaba göstermesi gibi şartlar getiriliyor.

'Bu son şansımız' uyarısı

Gelişmiş ülkelerden bilim adamları ortak bir açıklama yaparak küresel ısınmaya karşı adım atmak için son şans olduğu uyarısında bulundular. Uyarının gerçek hedefi ise ABD Başkanı Bush idi. Çünkü atmosfere en çok sera etkisi yaratan gazı bırakan ABD, Kyoto Protokolü'nü imzalamayı reddediyor. Oxford Üniversitesi'nden Lord May, ' Daha önce böyle büyük bir küresel felaketle karşı karşıya kalmamıştık. Eğer şimdi adım atmazsak, ileride treni durdurmakta zorlanırız' dedi.

Ortak açıklamada, dünyanın küresel olarak ısındığı ve bunun insanların atmosfere saldığı gazlardan kaynaklandığı vurgulandı. Dünyanın son 420 bin yıl içerisindeki en yüksek sıcaklığına ulaştığını belirten bilim adamları, dünyanın 2100 yılında 5 derece daha sıcak olacağını ifade etti.

GEZEGENİMİZ NOKTA KOM
 


Caine

Caine

Üye
bu verilen sözleri daha tutan kimseyi duymadım veya ülkeyi. bakın biz 3-5 kuruş için imfye veya abdye agız acıyoruz ama elde ettiğimiz para azıcık ve geçenlerdeki catrina kasırgası için türkiye kalkıp amerikaya bilmem kaç milyon dolar yardım göndermiş :DD
yawww o kadar iyi niyetlisinizde bu olaylar afrikada değişik şekillerde süreki oluyor veyatta ülkemizde hala açlık sınırının altında yaşayan milyonlarca insan varken nedennnn ve niçin abdye yardım sayın başbakanım nedennnn halkınız açken dünyanın süper gücüne yardım ediyosunuz nedennnnnnn diyesim geliyor ama nerdeeeeeeee.
 

_GiTaRisT_

Üye
    Konu Sahibi
abi bunları söyleyeni 10. köydende kovarlar..

umarım anlamışsındır söylemek istediğimi ;)
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...


Üst Alt