Türklerin kalbi erken tekliyor

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Burak

Üye
    Konu Sahibi
Türklerin kalbi erken tekliyor
Avrupalı toplumlara göre Türk toplumunun yaşlandığı ve Türkiye’de yaşa bağlı kalp hastalıklarının sıklığının da artacağı belirtildi.

26. Ulusal Kardiyoloji Kongresi’nde bir ilke imza atıldı. 24 Ekim’e kadar sürecek kongrede 4 bin kardiyoloğun izlediği canlı ameliyatla Türkiye’de ilk kez akciğer kalp kapakcığı ameliyatı bıçaksız olarak gerçekleştirildi. Türk Kardiyoloji Derneği Başkanı Prof. Dr. Oktay Ergene’nin “Artık neştersiz kalp ameliyatları başlıyor” açıklaması kongreye damgasını vurdu.
Türk Kardiyoloji Derneği tarafından düzenlenen Türkiye’nin en büyük tıp kongresi 26. Ulusal Kardiyoloji Kongresi’nde bir ilk yaşandı. 4 bin kardiyoloğun izlediği canlı ameliyatla Türkiye’de ilk kez bıçaksız olarak akciğer kalp kapakçığı ameliyatı gerçekleştirildi. 22-24 Ekim 2010 tarihinde İstanbul’da Haliç Kongre Merkezi’nde başlayan kongrenin açılışı gününde konuşan Türk Kardiyoloji Derneği Başkanı Prof. Dr. Oktay Ergene, tıbbın geldiği nokta itibariyle artık neştersiz kalp ameliyatlarını konuştuğunu bildirdi. Kongrenin bir diğer önemli tebliğini yapan Prof. Dr. Mehmet Aksoy da, Türklerin yaşam biçimi dolayısıyla özellikle Avrupalı toplumlara göre kalbinin daha erken yaşlandığını tespit ettiklerini vurguladı.
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Benzer Konular

Haydar
Cevap
1
Görüntüleme
311
x-scarface
Haydar
Cevap
3
Görüntüleme
367
Emrgncy
.eRCaN.
Cevap
0
Görüntüleme
1K
.eRCaN.
İhtiyar007
Cevap
2
Görüntüleme
533
İhtiyar007


Üst Alt