Türkiye 74 - 82 Litvanya

Sponsorlu Bağlantılar

>>impacter<<

>>impacter<<

Üye
Türkiye 74 - 82 Litvanya
Avrupa Şampiyonası elemelerine hazırlanan A Milli Erkek Basketbol Takımı, Çin'in Macau kentindeki ikinci hazırlık maçında Litvanya'ya 82-74 yenildi.



Çin'in Macau kentindeki ilk hazırlık maçında Amerika Birleşik Devletleri'ne farklı mağlup olan Türkiye, NTV Spor'dan canlı yayınlanan ikinci maçında Avrupa'nın güçlü temsilcilerinden Litvanya'ya 82-74'lük skorla boyun eğdi.

Karşılaşmaya Oğuz Savaş, Kerem Gönlüm, Sinan Güler, Cenk Akyol ve Ersan İlyasova ilk beşi ile başlayan ay-yıldızlılar, ilk 2.5 dakikalık bölümü 4-0 önde geçti. Skor üretmekte zorlanmayan milli takım, ilk çeyreğin son 5 dakikalık bölümüne 9-4 üstün girmesine rağmen kalan bölümde savunmada etkili olamayınca çeyreği 18-15 geride tamamladı.

İkinci çeyreğe Semih Erden'in basketiyle başlayan Türkiye, Hidayet Türkoğlu'nun da hücumda devreye girmesiyle birlikte farkı 1 sayıya kadar indirdi. Ömer Onan'ın savunmada sergilediği performansla oyuna yeniden denge getiren ay-yıldızlılar, Siskauskas ve Javtokas'ın sayılarına engel olamadı ve ilk yarının son 2 dakikalık bölümüne girilirken Litvanya skoru 38-30'a getirerek farkı 8 sayıya kadar çıkardı. Serbest atış çizgisinden de düşük yüzde ile oynayan milli takım, soyunma odasına 41-33 geride gitti.

İkinci yarıya hızlı giren ay-yıldızlılar, üçüncü çeyreğin ilk bölümde farkı 2 sayıya kadar indirmeyi bildi. Ancak Litavanya'nın bulduğu kolay sayılara çözüm üretemeyen Türkiye, aradaki farkın açılmasına engel olamadı ve son çeyreğe 63-51 geride başladı.

Hücumdaki etkili performansını dördüncü çeyreğe de taşıyan Litvanya, farkı 17 sayıya kadar çıkardı. Farkın giderek açılmasına rağmen mücadeleyi bırakmayan ay-yıldızlılar, bitime 1 dakika kala skoru 79-71'e getirerek farkı 8 sayıya kadar indirdi; ancak kalan bölümde skor üstünlüğünü korumayı başaran Litvanya, sahadan 82-74'lük skorla galip ayrıldı.

Milli takımda karşılaşmaya ilk beşte başlayan Oğuz Savaş ve Hidayet Türkoğlu rakip potaya 14'er sayı bırakırken, Ersan İlyasova 12 ve Kerem Gönlüm de 9 sayı ile katkı yaptı.

Litvanya'da ise NBA'de Denver Nuggets forması giyen Kleiza ile Lavrinovic 13'er sayıyla ön plana çıkarken, Kaukenas da 10 sayıyla maçı tamamladı.
 


Anıl Umut

Emekli Yönetici
litvanya güçlü bir ekip eminim memo ve ibrahim kutluay olsaydı daıtırdık bunları
 
schumici

schumici

Üye
neyse ki bunlar sadece hazırlık ama çok daha iyi olmamız lazım
 

Dwyane_Wade

Üye
bu takımdan çok fazla şey beklemememiz lazım...uzun adamların katkısı son derece sınırlı...ömer aşık sakat...semih erden sadece smaç yapıyor,onun dışında hiçbirşey üretemiyor...bir tek oğuz savaşla olmaz bu iş...
 

Benzer Konular

Cevap
0
Görüntüleme
269
Sekonet
Cevap
0
Görüntüleme
380
Sekonet
DiaBLoS
Cevap
1
Görüntüleme
325
Doğuş Pertez
RomeusTR
Cevap
0
Görüntüleme
391
RomeusTR


Üst Alt