Turkish Airlines Euroleague'de Kuralar Çekiliyor

Sponsorlu Bağlantılar

arslansem

arslansem

Üye
    Konu Sahibi
Turkish Airlines Euroleague'de Kuralar Çekiliyor
Turkish Airlines Euroleague'de Kuralar Çekiliyor

Avrupa’daki tüm ulusal liglerin sona ermesinin ardından 2011-12 sezonunda Turkish Airlines Euroleague’de yer alacak takımlara ayrılan kontenjanlar belirlendi.

Turkish Airlines Euroleague’de A lisansına sahip olan takımlardan Caja Laboral (İspanya), CSKA Moskova (Rusya), Efes Pilsen (Türkiye), Fenerbahçe Ülker (Türkiye), Maccabi Electra Tel Aviv (İsrail), Montepaschi Siena (İtalya), Olympiakos (Yunanistan), Real Madrid (İspanya), Panathinaikos (Yunanistan), Regal FC Barcelona (İspanya), Unicaja (İspanya) ve Zalgiris Kaunas (Litvanya) direkt olarak gruplara katılma hakkı elde etti.

Ülke sıralamasındaki statü aracılığıyla liglerindeki başarılardan dolayı B lisansı kazanan takımlardan Sluc Nancy (Fransa), Partizan Belgrad (Adriyatik, Sırbistan), KK Zagreb (Adriyatik, Hırvatistan), Union Olimpija Ljubljana (Adriyatik, Slovenya), Brose Basket (Almanya), Asseco Prokom Gdynia (Polonya), Bizkaia Bilbao Basket (İspanya), Bennet Cantu (İtalya) da Turkish Airlines Euroleague’de grup aşamasına geçiş yaptı.

ULEB Eurocup’ta 2010-11 sezonunu şampiyon unvanıyla tamamlayan Rusya temsilcisi UNICS Kazan ise C lisansı alarak gruplara yükselen 13. takım olmayı başardı.

İtalya takımlarından Lottomatica Roma, 16 takımlı ligi ilk sekiz sırada bitiremediği için A lisansını kaybederek Turkish Airlines Euroleague gruplarında yer alma şansını yitirdi. Lottomatica Roma’nın ardından boşta kalan A lisansı, Wild Card ile farklı bir takıma verilecek. Ve A lisansını elde eden takım direkt olarak grup aşamasına geçecek.

Turkish Airlines Euroleague gruplarında 24 takım birbiriyle yarışacak. A, B, C lisanslarının dağıtımından sonra oluşan görüntüde 13 ülkeden 21 takımın grup aşamasında bulunması kesinleşti. Kalan üç kontenjandan biri A lisansına verilecek. Kalan iki ekip ise 16 takımın bulunacağı Ön Eleme Turu’nun ardından belirlenecek. Ve elemeden çıkacak iki takım, Turkish Airlines Euroleague’de grup aşamalarına altıncı torbadan katılacak.

Galatasaray Erkek Basketbol Takımı’nın da yer alacağı turdaki ekipler şu şekilde:

Asvel Basket (Fransa, Wild Card), BC Khimki (Rusya), BCM Gravelines (Fransa), Banvit (Türkiye), Budivelnik (Ukrayna), CEZ Nymburk (Çek Cumhuriyeti), Cholet Basket (Fransa), KK Buducnost (Adriyatik, Karadağ), Krka Novo Mesto (Adriyatik, Slovenya), Lietuvos Rytas (Litvanya), PAOK BC Thessaloniki (Yunanistan), Spirou Basket Charleroi (Belçika), VEF Riga (Letonya), Wild Card A, Wild Card B.

Turkish Airlines Euroleague’de eleme maçları ve grup aşaması için kuralar, 7 Temmuz Perşembe günü, TSİ 13.00’da, İspanya’nın Barcelona kentinde çekilecek. Bu tarihe kadar eleme turundaki iki Wild Card kontenjanı belirlenmiş olacak.

Turkish Airlines Euroleague’de 2012 Final Four karşılaşmaları ise 4-6 Mayıs 2012 tarihleri arasında İstanbul Sinan Erdem Spor Salonu’nda gerçekleşecek.
 
Atakan

Atakan

Üye
Zagreb ve Cantu bile direkt olarak gidiyor. Bu organizasyonun kendine bir çeki-düzen vermesi lazım.
Elemelere gelince, Cholet ya da Khimki dışında şansımızın yüksek olduğunu düşünüyorum. Zaten elensek bile çok yüksek bir ihtimalle Wild Card ile gruplara kalacağız.
 


Üst Alt