Faturasız / Faturalı Turkcell servis yok sorunu nasıl çözülür?

Sponsorlu Bağlantılar

ABDULKADİR akyüz

Üye
    Konu Sahibi
Turkcell servis yok sorunu nasıl çözülür?
14 Mayıs 2018 tarihinden beri telefonumda servis yok hatasıyla karşı karşıya kalıyorum. Turkcell servis yok hatası çözümü için yapmam gereken neler?
 


Mesut Aktaş

Mesut Aktaş

Co-Admin
Cihazınızın SIM yuvasında temassızlık oluşmuş olabilir. Garanti varsa servise gönderebilirsiniz.
 
Doğuş Pertez

Doğuş Pertez

Admin
Öncelikle telefonların şebeke sorununun nedeninin oldukça önemli olduğunu belirtelim. Eğer yazılımsal bir sorun varsa yapacağınız işlemlerle sorunu çözebilirsiniz fakat SIM kartınızın manyetiğinin bozulması gibi sorunlar varsa bu durumda mutlak SIM kart değişimi yapmanız gerekiyor ve hat ayarlarının(hangi operatörü kullanıyorsanız) yapıldığından emin olmalıyız.

İlk olarak yazılımsal önerilere bakalım. Öncelikle telefonumuzdan ayarlar kısmına giriş yapıyoruz. Uygulama menüsü üzerinden “ayarlar” sekmesine giriş yapabilirsiniz. Açılan ayar menüsü üzerinden ise diğer sekmesine girmeniz gerekiyor. Şimdi karşınıza gelen ekrandan “mobil ağlar” sekmesine giriş yapmanız gerekiyor. Daha sonra ise “tercih edilen ağ türü” kısmına girmeniz gerekiyor.

Bu kısımda kullandığınız SIM kartı için tercih edilen sistem görüntülenecektir. Bulunduğunuz konumdan dolayı bu seçimler oldukça etkili. Genelde iki aşamalı olan 4,5G/3G veya 2G/3G şeklinde seçimlerde telefonunuz sürekli olarak şebeke değişimi yaparak iki seçim arasında değişime gitmekte.

Bu durumda da şebeke sorunu ile karşı karşıya kalıyorsunuz. Sorunu çözmek için seçim ekranında sadece 3G, 4,5G gibi tekli seçimleri yapmanız gerekiyor. Başka telefonlarda deneyerek SIM kartınızın çalıştığından eminseniz ve bu aşamalara rağmen sorun devam ediyorsa ve hat ayarları da yapılıysa o zaman telefonunuzda bir sorun var demektir.

Bu durumda da sıfırlama işlemini deneyebilirsiniz.Herhangi bir sorunda sorumluluk kabul etmeyiz.
 


Üst Alt