Turkcell PUK kodumu unuttum nasıl öğrenirim

Sponsorlu Bağlantılar

Doğuş Pertez

Doğuş Pertez

Admin
    Konu Sahibi
Turkcell PUK kodumu unuttum nasıl öğrenirim
SIM kartınız çeşitli sebeplerden ötürü olarak kitlendiyse ve sizde Turkcell PUK kodunuzu unuttuysanız yapmanız gereken oldukça basit. İşte Turkcell PUK kodumu öğrenmeliyim sorusunun cevabı;

PIN kodum bloke oldu, ne yapabilirim?
PIN kodunuzu 3 defa yanlış girmeniz halinde sim kartınız ve dolayısıyla telefonunuz geçici olarak bloke olur. Bu blokeyi kaldırmak için PUK kodunu kullanmanız gerekir. PUK kodunuzu Turkcell.com.tr’de Hesabım’a giriş yaparak öğrenebilirsiniz. Turkcell.com.tr anasayfasında “Giriş” alanından Turkcell numaranız ve şifrenizle giriş yapın. Üst menüden “Hesabım” seçeneğine tıklayın. Açılan sayfada sol tarafta yer alan menüden “Ayarlarım” seçeneğine tıklayın. Burada “PUK NUMARAM” bölümünden PUK kodlarınızı öğrenebilirsiniz.
Turkcell şifrenizi hatırlamıyorsanız, T.C. Kimlik Numaranızla veya sim kart numarasıyla PUK kodunuzu öğrenebilirsiniz.
T.C. Kimlik Numaranızı veya sim kart numarasını kullanarak PUK kodunuzu öğrenmek için tıklayın.

1-PUK 1 kodu, bloke olan sim kartınızın yeniden kullanılabilir hale gelmesini ve blokenin kaldırılmasını sağlayan özel bir şifredir. 8 haneden oluşur. PUK 1 kodu değiştirilememektedir. 10 defadan fazla yanlış girdiğiniz zaman, sim kartınız kalıcı bloke olur ve cihazınızın ekranında ‘Kart Bloke’ uyarısı çıkar. Bu durumda sim kart değişikliği yapmanız gerekir.

2-PUK kodlarınız Hesabım’dan öğrenebilirsiniz. Bunun için öncelikle Turkcell.com.tr anasayfasından GSM numaranız ve Turkcell şifrenizle giriş yapın. Ana menüden “Hesabım”a tıklayın. Açılan sayfada sol tarafta bulunan “Ayarlarım” kategorisinden “PUK Numaram”a tıklayın.

3-Turkcell şifrenizi hatırlamıyorsanız, T.C. Kimlik Numaranızla veya sim kart numarasıyla da PUK kodunuzu öğrenebilirsiniz.

4-Ayrıca Turkcell İletişim Merkezleri veya 532’yi arayarak da adınıza kayıtlı hatların PUK numarasını öğrenebilirsiniz.
 
  • Beğen
Tepkiler: Bülent872


Bülent872

Bülent872

Üye
Kısa ve güzel bilgi, teşekkürler.
 
  • Beğen
Tepkiler: Dogus Pertez
DarkredBlue61

DarkredBlue61

Üye
Tşkler
 


Üst Alt