Faturasız / Faturalı Turkcell PIN / PUK kodları nedir, nasıl öğrenebilirim?

Sponsorlu Bağlantılar

Doğuş Pertez

Doğuş Pertez

Admin
    Konu Sahibi
Turkcell PIN / PUK kodları nedir, nasıl öğrenebilirim?
PIN 1 kodu, sim karta verilen 4 haneli şifredir. Cihazınızı her açtığınızda hattınızı kullanabilmeniz için PIN 1 kodunuzu girmeniz gerekir. Telefonunuzun bilginiz dışında başkaları tarafından kullanılmasına engel olur. Turkcell hattınız ile birlikte verilen PIN 1 kodunu dilerseniz telefon ayarlarından değiştirebilirsiniz. PIN 1 numaranızı 3 kez arka arkaya hatalı girerseniz, sim kartınız bloke olur. Blokeyi kaldırmak için PUK 1 kodunu kullanmanız gerekir.

PUK 1 kodu, bloke olan sim kartınızın yeniden kullanılabilir hale gelmesini ve blokenin kaldırılmasını sağlayan özel bir şifredir. 8 haneden oluşur. PUK 1 kodu değiştirilememektedir. 10 defadan fazla yanlış girdiğiniz zaman, sim kartınız kalıcı bloke olur ve cihazınızın ekranında 'Kart Bloke' uyarısı çıkar. Bu durumda sim kart değişikliği yapmanız gerekir.

PIN 2 kodu, telefonunuzun menülerindeki bazı güvenlik ve hafıza seçeneklerini aktif hale getirmek ya da bunu iptal etmek için kullanılan 4 haneli özel bir şifredir. PIN 2 kodu, üç defadan fazla yanlış girildiği takdirde kart geçici olarak bloke olur. PUK 2 kodunu kullanarak blokeyi kaldırabilirsiniz.

PUK 2, bloke olan PIN 2 kodunun yeniden kullanılır hale gelmesini sağlayan 8 haneli özel bir şifredir. Bu şifre değiştirilememektedir. PUK 2 kodu kalıcı bloke olduğu takdirde sim kartınızın ilgili bölümü kullanılamaz, ancak sim kartın diğer özellikleri aktif olarak devam eder. Bu durumda isterseniz sim kart değişikliği yapabilirsiniz.

PUK kodlarınız Hesabım'dan öğrenebilirsiniz. Bunun için öncelikle Turkcell.com.tr anasayfasından GSM numaranız ve Turkcell şifrenizle giriş yapın. Ana menüden "Hesabım"a tıklayın. Açılan sayfada sol tarafta bulunan "Ayarlarım" kategorisinden "PUK Numaram"a tıklayın.


Turkcell şifrenizi hatırlamıyorsanız, T.C. Kimlik Numaranızla veya sim kart numarasıyla da PUK kodunuzu öğrenebilirsiniz.


Ayrıca Turkcell İletişim Merkezleri veya 532'yi arayarak da adınıza kayıtlı hatların PUK numarasını öğrenebilirsiniz.
 


Üst Alt