Türkcell Açık hat hakkında

Sponsorlu Bağlantılar

annen31

Üye
    Konu Sahibi
Türkcell Açık hat hakkında
Arkadaşlar numarasını çok beğendiğim bir açık hat buldum fiyatıda çok uygun acaba aldığımda bir sorun çıkarmı borcu falan olabilirmi yada 2. el olmuş olabilirmi bunları nasıl öğrenebilirim birde açık hattı üstüme alma şansım varmı açık hattın problemleri nedir neden açık hat alıyorsun derseniz numarası için numarası çok sağlam. 0535 535 35 xy :)
 


el nino 34

Üye
bildiğin açık hat yanı daha evvelden kullanılmıs senden evvel kım kullanıyordu kım bılır guzel numara bulmussun buldugun numara turkcellde satılmıyor o numarayı en az 100 mılyondan asagıya alamazsın sen bence turkcelle gıt o numarayı sorustur bılgısını al açık hattlar sıkıntılı olur ıns uzun sure kullanırsın
 
kol@j

kol@j

Üye
sorgula kardeş... git iletişim merkezine soruştur ödenmemiş ya da faturalandırılmamış borcu var mıdır.?
 

Jadem87

Üye
merhaba arkadaslar birsey sormak istiyorum acik hat varmis oyle birsey duydum ama dunnn turkcel bayisine oyle biorsey yok dediler acaba kampanyasi mi bitti bitmnediyse acik hatta nasil ulasabilirim arkadaslar??? lutfen bu konuda bana yardimci olursaniz sevinirim....

birde baska sehirlerde turkcel hat faturasiz olanlar ne kadar nasil ulasabilirim arkadaslar lutfen [email protected] dan ulasirsaniz sevinirim
 
Doğuş Pertez

Doğuş Pertez

Admin
merhaba arkadaslar birsey sormak istiyorum acik hat varmis oyle birsey duydum ama dunnn turkcel bayisine oyle biorsey yok dediler acaba kampanyasi mi bitti bitmnediyse acik hatta nasil ulasabilirim arkadaslar??? lutfen bu konuda bana yardimci olursaniz sevinirim....

birde baska sehirlerde turkcel hat faturasiz olanlar ne kadar nasil ulasabilirim arkadaslar lutfen [email protected] dan ulasirsaniz sevinirim
açık hat daha önce kullanılan başkası üzerine kayıtlı olan ve satılan hatlardir. Turkcell bayileri satmaz ancak normal cep telefonu satan yerlerde bulabilirsiniz
 

saidgoren

Üye
Konu başlığını ilk okuduğunuzda haksız yere Turkcell'i karalayan bir haber gibi görünebilir. Fakat işin asıl boyutunu anlamak için yazıyı tamamıyla okumanız yeterlidir. Bu yazı kesinlikle Turkcell'i karalamak için yazılmamıştır. Konu ilgil ibir gelişme olması halinde burada duyuracağım. burada yazılı olan olaylar son bir yıl içerisinde gerçekleşmiş ve tamamen gerçek olaylardır. Sizlerde buna benzer bir olay yaşadıysanız burada paylaşabilirsiniz.

Ocak 2011 içerisinde Turkcell Müşteri Hizmetlerini aradım. Adıma kayıtlı nuamraları öğrenmek istedim. Kullandığım Turkcell numarası üzerinden sorgulama yaptıklarında adıma kayıtlı dört adet hat olduğu bilgisi verildi. Bir tanesini ben kullanıyorum. Doğru. Fakat diğer üç adet hat ne içindi? Nereden Nasıl Alınmıştı ? Hemen bu üç numarayı aradım ve karşıma çıkan kişiler bu hatalrı satın aldıkalrını söylediler. Bir kişi istanbul da isi. Diğer iki kişi ise Diyarbakır'da idi ki hayatımda Diyarbakır'a gitmemiştim. Turkcell TİM'e giderek bu hatalrı almak istedim. Sonuçta bir başkası bu hatları kullanıyor ve herhangi bir olayda tüm sorumluluk bana kalacaktı. Bunun örneğini daha önce görmüştüm. Bir arkadaşım tatile gittiğinde otelden apar topar jandarma ile alınmış bir geceyi nezarette geçirmek zorunda kalmış. Ertesi gün nöbetçi mahkemede adına açılmış bir hat ile birisinin tehdit edildiği hat onun adına olduğu için hakkında yakalama kararı çıkmıştı. söz konusu nuamra arkadaşım tarafından alınmamış olup numarası dahi bilinmemekteydi. Bu gibi bir mağduriyet yaşamak istemiyordum. Turkcell TİM'de hattı iptal etmek için hat başına 2 TL tale edildi. Hattı bana vermek için ise hat başına 12,50 TL talep edildi. Başka bir gsm operatörüne gittiğimde herhangi bir ücret ödemeden hattı kendilerine taşıyabileceğim bilgisi verildi. Gerekli işlemleri kimliğimi ve bilgilerimi kullanarak yaptım. aradan bir kaç gün geçtikten sonra bu üç hattın farklı bir gsm operatörüne geçişi gerçekleşmiş idi. Şebeke vardı hatalr çalışıyordu. Ardından savcılığa gittim şikayet dilekçemi bıraktım ki suçlular tespit edilip gerekli ceza verilsin.

Kimliğin aslını ve kimlik sahibini görmeden, hak sahibinin rızası madan hat açmak suçtur. Türk ceza kanununa göre bu üç adet hattı açan işyerinin cezalandırılması gerekir.

Savcılıkta el yazısı örneği alındı ki yaklaşık yarım saat boyunca aynı şeyleri ayakta oturarak çömelerek sol el ve sağ el ile yazıdıryorlar. Resmen işkence gibi. Bu şikayetim için 3 defa savcılığa gitmek zorunda kaldım. İşimden oldum.

Aradan bir kaç ay geçmişti ki savcılıktan bir yazı geldi. Turkcell'e yazı gönderilmiş ve bu üç numara belirtilerek dilekçemde yazdıklarım iletilmiş. Turkcell bu üç hattı kimin aktivasyon yaptığını ve bu hatların yasal olarak aktivasyon yapılabilmesi için imzalanması gereken sözleşmeleri savcılığa ileteceğine şikayetçi adına sözleşme bulunamamıştır şeklinde yanıt vermiştir. Savcılığa teslim edilen şikayet dilekçesi , şikayet dilekçesinin kabulunu gösteren belge ve Turkcell ' den gelen cevaba istisnaden savcılığın verdiği karar ektedir. İnceleyebilirsiniz.

Sonuç olarak dava takipsizlikle sonuçlandı. Turkcell tarafından bi i verilmediği için Suçlular cezasız kaldı.

-Madem ki şikayetçi adına sözleşme yoktur. Sözleşme imzalatılmadan nasıl şikayetçi adına hat açıldı ?
-Açılan bu hatlar üçüncü şahıslara nerede, nasıl satıldı?
-Bu hatları satın alan şahıslar nasıl kullandı?
-Bu hatları kimliğimi kullanarak nasıl başka bir gsm operatörüne taşıdım ?

Evet. Eğer şikayetçi adına kayıtlı sözleşme yok ise bu hatlar yasal olarak açılmamış ve hukuka aykırı olarak illegal şekilde işlem yapılmış. Peki bu illegal yapılan işlemi kimin yaptığı neden savcılığa bildirilmemiş ? Turkcell ile defalarca görüşmeme rağmen bu sorularıma bir yanıt veremediler. Defalarca dilekçe yazıp veridkleri faks nuamrasına faks çektim. Ayrıca yazıdığım dilekçeleri [email protected] adresine mail oalrak gönderdim. Her seferinde gerekli incelemelrin yapılıp daha sonra bilgilendirileceğim söylendi. Fakat Şuanda 23 Aralık 2012. Sonuç alınamadı. Hala uğraşıyorum. Fakat Turkcell suçluları korumaya devam ediyor. Kimbilir belkide Turkcell kendisi böyle bir işlem yapıyor. Reklamlarda şu kadar abonemiz var diyor. İllegal olarak açılıp yasadışı bir şekilde satışı yapılan hatlar ile bu abone sayılarına ulaşmak pek ala mümkündür.

Olaya konu Turkcell numaraları: 5319053062, 5319056326, 5317974117.

Alttaki linke tıklayarak savcılık kanalı ile yapılmış şikayeti ve Turkcell tarafından verilmiş cevabı içeren savcılık kararını bulabilirsiniz.
Kişisel bilgi alanlarını gizledim.


Şuanda Turkcell'i aradığımda savcılık bizden bilgi talep etmemiş diyor. Defalarca Turkcell'e dilekçeleri faks ve mail oalrak göndermiş olmama ve sözlü olarak müşteri hizmetlerini sürekli aramış olmama rağmen sizin bize bu şekilde bir şikayetiniz gözükmüyor deniliyor.

Türk insanı bürokratik işlemlerle boğuşmayı sevmiyor. Bu yüzden suçluları adeta koruyan Turkcell şikayetçi hiçbirşey elde edemeyince bıkacak ve olayın peşini bırakacak şeklinde bir düşünce yapısına bürünmüş gibi. Evet şuana dek bu işlemelri yapan bayisinin kim olduğunu dahi araştırma zahmetine girmeyen Turkcell suçluları korumaya devam ediyor. Şuanda Turkcell hattım var kullanıyorum. Yazımın ilk başındada söylemiş olduğum gibi Turkcell'i karalamak için yazmıyorum bunları. Fakat gerçekleri herkesin bilmesini istiyorum. Turkcell faturanızı zamanında ödemeyin geciktirin bakın nasıl da Turkcell avukatları hemen icra işlemlerini başlatıyor. Peki aynı kurumun avukatları neden hukuka aykırı illegal işlem yapan bayilerinin suçlarını görmezlikten geliyor ? Sanırım sorun Turkcell den kaynaklanıyor. Turkcell konuyu avukatlarına yansıtmış olsa durum şimdiye dek çözülmüş olurdu. Bir yıllık bir süreç içerisinde bu üç hat nereden alınmış tespit edilemez mi?


Şimdi size Turkcell'in iç yapısını özetleyeyim.
Turkcell TİM - Turkcell Mavi Nokta - Turkcell Dağıtım Merkezi - Turkcell Alt Bayisi

Turkcell Alt Bayileri, Turkcell Dağıtım Merkezlerine bağlı çalışırlar. Turkcell Dağıtım merkezleri gsm hatlarını turkcell alt bayilerine satar. Turkcell alt bayileride müşteri geldiğinde müşterinin kimlik fotokopisini alır hat satış sözleşmesini imzalatır ve bu hattı müşteriye satar. müşteri gittikten sonra bu evraklar Turkcell dağıtım merkezine faks ile veya scan edilerek msn yada mail aracılığı ile ulaştırılır. ve hat aktivasyonu yapılır. Evrağın aslı ise turkcell dağıtım merkezinde çalışan görevliler tarafından rut ziyaretlerde turkcell alt bayisinden alınır.

peki bu alt bayi müşteriden aldığı kimlik fotokopisini çoğaltırsa ve bu müşterinin haberi olmadan sözleşmeye sahte imza atmak suretiyle başka hatlar açıp bu hatalrı açık hat olarak kötü niyetli kişilere satarsa ne olur? Tabiki hiçbir suçu olmayan müşteri mağdur olur. Tatilde iken bir anda otelinden jandarma ile alınır Nezarette geçeler sabah duruşmaya çıkar. hattı satın alıp kullanan kötü niyetli kişi ise elini kolunu salla sallaya gezer. hattı satan satıcı ise ettği karı afiyetle yer. Mağdur müşteri ise sürekli savcılğa gidip bu hattı almadıgını söylerek ifade vermek zorunda kalır.

Yapılacak işlemler neler peki?
Bu hattı ben almadım. El yazımın örneğinin alınmasını istiyorum. Daha sonra bu hattın satın alınabilmesi için müşteriye imzalatılacak sözleşmedki el yazısı ve imza ile karşılaştırılmasını istiyorum. eğer tutmuyor ise ben suçlu değilim. Peki ya hiçbir suçum olmadığı halde tatilimin boşuna gitmesini nezarette bir gece yatmamı ve sürekli savcılığa gidip ifade vermek zorunda kalmamın hesabını kim verecek.? kimlik sahibi ve kimliğin aslı olmadan sahte evrak düzenleyerek satış yapan bu şahıs ceza almayacak mı? Eğer Turkcell bayileriyle yaptığı sözleşmelerde bu konu ile ilgili agır yaptırımlar uygularsa böyle bir işlem yapılmaz.

Bu anlattığım 2011 yılı içerisinde yaşanmış bir olaydır. ve bununla sınırlı değildir. 2011 yılı içerisinde 15 adet hat hukuka aykırı bir şekilde açılmış yada başka bir gsm operatöründen Turkcell'e taşınmıştır. Yapılan bu illegal işlemler Turkcell'e bildiirlmiştir. Fakat Turkcell işlemelri yapan bayilerinin adını ve iletişim bilgilerini vermemekte ısrarcı ve kararlıdır. Bu yüzden Turkcell'i suçlularla işbirliği yapmaktan ve suçluları korumaktan ötürü kınıyorum.

Turkcell'e bu işlemlari yapanalrın tespit eidilebilmesi için gerekli her türlü yardımı yapmaya hazır olduğuma. Beni yönlendirmelerine ve ne yapılamsı gerekiyorsa yapacağımı söyledim. Fakat biz araştırıyoruz size haber vereceğiz diyorlar. Bir yılda üç tane hattın hangi bayisinden açıldığını tespit edemeyen bir kurumdan ne beklenilebilir ? Yada tespit etmek istemeyen.
 


Üst Alt