Türkçe kurslarına yoğun ilgi

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Burak

Üye
    Konu Sahibi
Türkçe kurslarına yoğun ilgi
SARAYBOSNA – Ömer Çetres/Alma Brniçanin - Saraybosna'da geçen yıl Dışişleri Bakanı Davutoğlu'nun açılışını yaptığı Yunus Emre Türk Kültür Merkezinde başlatılan Türkçe kursları yoğun ilgi görüyor. Her meslekten ve yaş grubundan 206 kişinin devam ettiği kurslarda, her bir kursiyer farklı amaçlarla Türkçeyi öğreniyor. Türkiye'nin son yıllarda Balkanlar'da başlattığı barış girişimleri, Türk iş adamlarının bölgeye yatırımları, Türk dizilerinin bölge ülkelerinde reyting rekorları kırması, bir anda Türkçeye ilgiyi de artırdı.
Saraybosna'nın en merkezi yerinde, 5 katlı binada geçen yıl hizmet vermeye başlayan Yunus Emre Türk Kültür Merkezi, kısa sürede Bosna'nın en popüler yeri haline geldi. Ülkede yıllardır faaliyet gösteren Amerikan, Fransız, İngiliz, Alman kültür merkezleri öğrenci bulmakta zorlanırken, kısa süre önce hizmet vermeye başlayan Saraybosna Türk Kültür Merkezinde açılan Türkçe kurslarına yoğun ilgi gösteriliyor. Kapasitesinin çok üzerinde öğrenci kabul etmek zorunda kalan merkez, hafta sonu ve hafta içi bütün sınıflarda tam kapasiteyle faaliyet gösteriyor.
Yunus Emre Türk Kültür Merkezinde 2010-2011 eğitim dönemi, geçen hafta 9 ile 65 yaş arasında farklı meslek gruplarından 206 kursiyerin katılımıyla başladı.

EVLENMEK İÇİN DE, DİZİLERİ DAHA İYİ ANLAMAK İÇİN DE GELEN VAR
Türkçeyi öğrenmek isteyen her yaş ve her meslek grubundan kursiyerlerin kendilerine göre farklı nedenleri bulunuyor. Kursiyerlerden bir kısmı Türkiye'yi çok sevdiği, bir kısmı Türkle evlenmek, bir kısmı iş bulmak, bazıları Türkiye'de eğitim görmek, bazıları da büyük beğeniyle izledikleri "Gümüş" ve "Binbir Gece" dizilerini daha iyi anlamak için Türkçe öğrenmek istediğini dile getirdi.
Kurslara katılan 46 yaşındaki göz doktoru Amila Alikadiç, yıllardır yaz tatillerini Türkiye'de geçirdiğini ve bu ülkeye olan sevgisinden dolayı Türkçeyi öğrenmek istediğini belirtti.
Saraybosna Müzik Lisesi ikinci sınıfında okuyan Selma Alyoviç de Türkiye'yi ve Türk müziğini çok beğendiğini ifade ederek, Türkçeyi Tarkan'a olan sevgisi sayesinde öğrenmeye karar verdiğini kaydetti.
Uluslararası Saraybosna Üniversitesinde Psikoloji Bölümü öğrencisi olan Emina Begiç ise "Türkiye'den biriyle evlenmek istiyorum, onun için Türkçe öğreniyorum" dedi.
Merkezde, Saraybosna'daki Türkiyat Bölümü mezunları ve Türkiye'den gelen öğretmenler tarafından kursiyerlere Türkçe öğretiliyor. Bosnalı öğretmenler kursiyerlere teori dersi verirken, Türkiye'den gelen okutmanlar da uygulama derslerinde öğrencilere Türkçeyi ve Türk kültürünü öğretiyor.



AA
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...


Üst Alt