Türkçe internet adresi ..

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
abuvice

abuvice

Üye
    Konu Sahibi
Türkçe internet adresi ..
19.09.2005
Türkçe internet adresi için 15 binin üzerinde başvuru
Güney Kore merkezli Netpia'nın sunduğu Türkçe internet adresi (TİA) için, 15 binin üzerinde başvuru olduğu bildirildi. Netpia'dan yapılan açıklamaya göre, Türkçe İnternet Adresi (TİA) için başlayan ön kayıt aşamasında son başvuru ve belge teslim tarihi, 2 gün daha uzatılarak 21 Eylül olarak belirlendi.


Bu tarihten sonra yeni başvuru kabul edilmeyecek ve yapılan başvuruların değerlendirilmesi, 26 Eylül'e kadar tamamlanacak.


26 Ağustos'ta başlayan ön kayıt aşamasında Türkçe internet adreslerini almak isteyen kamu kurumları, akademik kuruluşlar, tescilli marka ve isim sahipleri, ticari işletmeler veya gerçek kişilerin başvuruları kabul ediliyor.


İnternetteki popüler siteler ve kamu sitelerine yapılan geçici yönlendirmeler ise bir süre daha devam edecek.


Kısa süren deneme aşamasında 15 bin başvuru aldıklarını ve sundukları hizmetin büyük ilgi gördüğünü vurgulayan Netpia Genel Müdürü Koray Kocagöncü, şunları kaydetti:


“Netpia web sitesinde kısa bir süre önce deneme aşamasını başlattık. Amacımız Türkçe internet adresi sisteminin tanınmasını sağlamak, sistemin yararları ve nasıl kullanılacağı konusunda bilgi vermekti. Öncelikle aldığımız 15 binin üzerinde başvuru bize, Türkiye'de bu sisteme hazır olan ve ihtiyaç duyan büyük bir kitle olduğunu gösterdi. Deneme aşamasının amacına ulaştığına inanıyoruz. Şimdi ön kayıt aşaması başlıyor.

Kullanıcılara, istedikleri Türkçe internet adreslerini almak için hızlı davranmalarını öneriyoruz. Çünkü bir ay sonra başlayacak olan hizmet aşamasında ilk gelen alır ilkesi ile hareket edilecek.”


TİA sisteminde gerçek ve tüzel kişilerin, herhangi bir ön ya da son eke gerek kalmadan, Türkçe karakterleri (ğ, ı, ü, ş, ö, ç) ve boşluğu da kapsayacak şekilde, gerçek isimleri Türkçe internet adresi olarak alabildiği bildirildi.

abuvice :box:
 
Caine

Caine

Üye
gurur verici bir olay mı desem ne desem bilemiyorum :rolleyes:
koreliler bizi severler
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...


Üst Alt