Türk Polis Teşkilatı Libyalı polislere eğitim verecek.

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
bydexer

bydexer

Üye
    Konu Sahibi
Türk Polis Teşkilatı Libyalı polislere eğitim verecek.



[h=2]Yeniden yapılandırılan Libya Polis Teşkilatı ile Türk Polis'i işbirliğine gidiyor.[/h]
Türk Polis Teşkilatı, yeniden yapılanan Libya'da düzenli polis birliklerine eğitim verecek.


Bu kapsamda hayata geçirilecek projeleri belirlemek üzere Emniyet Genel Müdür Yardımcısı Ahmet Pek başkanlığında, eğitim ve özel harekat daire başkanlıklarından üst düzey görevlilerin de bulunduğu bir heyet dün akşam başkent Trablus'a geldi. Türk Büyükelçiliğinden yetkililerce karşılanan heyet sabah saatlerinde Libya İçişleri Bakan Yardımcısı Ömer El Hadravi tarafından kabul edildi.


Libyalı üst düzey güvenlik güçlerinin de katıldığı toplantıda, iç savaş sırasında eğitimleri yarım kalan polis adaylarının Türkiye'deki polis meslek okullarında eğitim alması, polis teşkilatı bünyesine katılacak bin isyancının temel mesleki eğitimlerinin yanı sıra, deniz, hava ve sahil güvenlik birimlerinde görevlendirilecek personelin mesleki eğitimleri görüşüldü.


Libyalı yetkililer, toplantıda Muammer Kaddafi döneminde ve sonrasında dağıtılan silahların toplanması, toplumsal olaylara müdahale, rehine kurtarma, şehir içi trafiğin düzenlenmesi, sınır güvenliği gibi konularda da personelin eğitimi konusunda gerçekleştirilmesini istedikleri eğitimlerle ilgili taleplerini iletti.


Toplantıda Mart ayında başlaması planlanan eğitim süreciyle ilgili Libyalı bir heyetin Türkiye'yi ziyaret etmesi kararlaştırıldı. Heyet, 4 gün sürecek ziyaret kapsamında Türkiye'nin hibe ettiği polis kıyafetleri ve polis araçlarının teslimi dolayısıyla önümüzdeki günlerde düzenlenecek törene de katılacak.


[h=4]LİBYALILARDAN YOĞUN TALEP[/h] Emniyet Müdür Yardımcısı Ahmet Pek, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Libya'da bulunmalarının iki amacı olduğunu, birincisi eğitim alanında işbirliği, ikincisinin Türkiye'nin hibe ettiği araç gereç ve teçhizatın teslimatı olduğunu söyledi.


Daha önce Libya'dan bir heyetin Türkiye'yi ziyaret ederek bu konudaki taleplerini ilettiğini hatırlatan Pek, bu kapsamda İçişleri Bakan Yardımcısı Ömer El Hadravi ve güvenlik konusunda üst düzey bir heyetle görüşmeler gerçekleştirdiklerini ifade etti.


''Gördüğümüz kadarıyla Libyalıların bizden çok yoğun bir eğitim talebi var'' diyen Pek, Libyalı polislerin bir kısmının Ürdün'de eğitime başladığını, Türkiye'deki eğitimlerin ise Mart ayında başlamasının öngörüldüğünü belirtti.


Polis eğitimi konusunun talep listesinin ilk sırasında yer aldığını aktaran Ahmet Pek, şunları kaydetti:


''Burada yapılan yönetim değişikliği sırasında kendilerinin deyimiyle 'devrim'de, bütün polis meslek okulları yıkılmış. Buna ilaveten kılık, kıyafet ve teçhizatlarının bir kısmı yağmalanmış, bir kısmı Kaddafi yanlıları tarafından imha edilmiş. O bakımdan polis teşkilatının her türlü malzemeye ciddi şekilde ihtiyacı var. Bunu da Türkiye'den temin etmek istiyorlar. Birçok ülke yardım etmek için girişimlerde bulunmuş ama Libyalılar kendilerine kültür ve inanç olarak en yakın ülke kimse onu tercih ediyor, o bakımdan Türkiye'ye ciddi bir teveccühleri var. Libya'da bulunmamızın iki amacı var: Birincisi eğitim alanında işbirliği, ikincisi Türkiye'nin hibe ettiği araç gereç ve teçhizatın teslimatı. Bunu da hafta içi düzenlenecek törenle gerçekleştireceğiz.''

 
>Pessimistic.

>Pessimistic.

Üye
versinler adam etsinler :D bizim yunuslar eğitim verirse bide herkesi döverler
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...


Üst Alt