Türk hacker tutuklandı !

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
van_hoijdonk

van_hoijdonk

Emekli Yönetici
    Konu Sahibi
Türk hacker tutuklandı !
Türk hacker tutuklandı !

Tüm dünyada sayısız bilgisayara virüs bulaştıran Atilla E. adlı Türk hacker tutuklandı.





Microsoft başta olmak üzere 110 ülkede, bilgisayar, medya ve finans şirketlerine ait internet sitelerine virüs bulaştırdığı ve interaktif dolandırıcılık yaptığı öne sürülen 23 yaşındaki lise mezunu Atilla E. adlı Türk hacker tutuklandı.

Emniyet Genel Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlar Daire Başkanlığı ile Ankara Emniyet Müdürlüğü ekiplerinin yürüttüğü soruşturma kapsamında, yaklaşık 1 ay süren takip sonucu Atilla E, dün gece Adana'da yakalandı.

Ankara'ya götürülen ve emniyetteki sorgusu tamamlanan Atilla E, bugün Ankara Adalet Sarayı'na getirildi.

Atilla E, Suçüstü Savcılığı'ndaki sorgusunun ardından ''interaktif dolandırıcılık yapma'' suçlamasıyla sevk edildiği Nöbetçi Ankara 10. Sulh Ceza Mahkemesi'nce tutuklandı.

Dünyaca şirket Microsoft'un yanı sıra, CNN İnternational, The New York Times ve ABC gibi basın kuruluşlarının da sitelerine virüs bulaştırdığı öne sürülen Atilla E'nin, bankaların internet sitelerine girerek müşteri hesapları üzerinde oynama yaptığı, para transferleri gerçekleştirdiği iddia edildi.

Amerikan güvenlik birimi FBI'nın, Atilla E'nin yakalanması için Dışişleri Bakanlığı kanalıyla Emniyet Genel Müdürlüğü'nden yardım istemesi üzerine, hakkında arama kararı çıkarıldı. Atilla E, Ankara ve Adana mali büro ekiplerince düzenlenen operasyonla dün gece Adana'da gözaltına alınırken, bilgisayarı ile çok sayıda CD'ye el konuldu.

Atilla E'nin, işbirliği yaptığı öne sürülen Faslı bir kişinin yakalanması için FBI'nın çalışma yürüttüğü bildirildi.
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...


Üst Alt