Türk Gençliği Mulaka Okuyun ?

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

UndeRqRo.uNd

Üye
    Konu Sahibi
Türk Gençliği Mulaka Okuyun ?
s.a arkadaşlar şiddetle okumanızı tavsiye ettiğim kitap;


Unutulanlar Dışında Yeni Bir Şey Yok


Osman Pamukoğlu
İnkılap Kitabevi;
2004, 13.5x19.5, 392 sayfa, Türkçe, K. Kapak.
ISBN No: 9751022541

ana tema 'Hakkari ve Kuzey Irak Dağlarındaki Askerler'

yorum1
General Osman Pamukoğlu, 1993-1995 yılları arasında Hakkari Dağ ve Komando Tugayı ve Güvenlik Komutanlığı yapmıştır. Bu dönem güneydoğuda PKK'ya karşı yapılan mücadelenin tarz ve yöntemlerinin değiştiği ve PKK'nın omurgasının kırıldığı yıllardır.
Aynı dönemde, Hakkari'de PKK teşkillerine manevra gücü olarak 1000-2000 askerden oluşan 779 harekât, manevra gücü 3000-5000 askerden meydana gelen 78 harekât yapılmıştır. 23 kez 1000-5000 askerden oluşan kuvvetlerle Kuzey Irak'taki PKK kamplarının birkaçına aynı zamanda taarruz edilmiştir.
Görev yaptığı süre içinde muharebeleri bizzat yöneten ve fiilen çatışmalara giren Osman Paşa, 778 günde yapılanları, muharebelerin detaylarını ve Kuzey Irak'ta yaşananları ilk defa okurlara sunmaktadır.

yorum2
'Unutulanlar Dışında Yeni Bir Şey Yok'un yazarı Osman Pamukoğlu, 'Ey Vatan'da Birinci Dünya Savaşı'ndan yenik çıkmış bir ulusun yeniden doğuşunu anlatıyor. Vatan olgusunun ulusların oluşumunda ve vatana sahip çıkmanın ulusların gelişimindeki önemini vurgulayan Pamukoğlu, Türklerin aslında barışsever bir ulus olduğunu, savaşın insanlığa yıkımdan başka bir şey getirmediğini ama ulusal varlığımızı tehdit eden bir saldırı karşısında Türklerin nasıl kahramanca vatanlarını savunacağını gösterdiğini anlatıyor.
ABD'nin Irak'a haksız müdahalesi ve Türkiye'nin tutumuyla ilgili düşüncelerini de açıklayan Pamukoğlu, Irak müdahalesinin daha ilk günlerinde bu savaşın kolay kolay bitmeyeceğini ve ABD'nin ikinci bir Vietnam'la karşılaşacağını söylediğinin ve durumun bugün tam da söylediği gibi geliştiğinin altını çiziyor.
Ey Vatan, 30 yılı aşkın bir süre Türk Ordusu'na hizmet vermiş ve Güneydoğu'da ateşin içinden geçmiş bir generalin, deneyimlerinden ortaya çıkan Vatan, Savaş ve Liderlik üzerine görüşlerini içeriyor.
 


erciyesli

Üye
heytttttttttt be


işte bu kardeş web tasasrımda destekçi kardeşim


web sitesi 10 milyon para verip herkes okumalı
eğer biraz askerliği seven biri varsa güneydoğuda neler oluyor nasıl bir ortamda çalışılıyor diyen varsa bu kitap okunmalı.ben 2 sefer okudum bir kere daha okuycam zaman zaman gözlerim oldu kitapda.atakan binbaşı,teröristlerin lakap taktığı ihtiyar kurt necmi binbaşı..............müthiş kitap.......osman paşa......

işte resimler













 

schweppes

Üye
yemin ederim nasıl özledim g3 ümü barettamı
gel senin askerliğini saymıyoruz bir daha 16 ay yapacaksın deseler keşke
van dağları çatak başkale erciş narlı aahhhhhhh ah
özledim bee
 

erciyesli

Üye
kardeş nerede yaptın askerliğini

paşamızın sadece bu kitabını değil ey vatan kitabını da tavsiye edeim
 

schweppes

Üye
van komando astek
 

erciyesli

Üye
aaaaaaaaa sen tam benim kafadansın msn ni versene :D
van jandarma tümen komutanlığı güzel acemi birliği büyük ihtimal ısparta idi
 

schweppes

Üye
aynen doğrudur pm attım ok
 

Tunay_83

Üye
Erciyesli güzel bir askerlik çalışması ben daha gitmedim ama gitmeyde pek düşünmüyorum :(
 

erciyesli

Üye
sen evinde otur rahatına bak canım .nasıl olsa seni de koruyan çıkar....foçalara gelirsin inşAllah
 

folter

Üye
tunay kardeşim arkanda seni destekleyen yüzbinlerce gururlu türk genci var.
rahat ol.
 

erciyesli

Üye
Originally posted by folter@jul 7 2005, 05:43 PM
tunay kardeşim arkanda seni destekleyen yüzbinlerce gururlu türk genci var.
rahat ol.
[post=105145]Quoted post[/post]​


kardeş sen dağa çık askere ateş açsana ne güzel asker öldürürsün tatmin edersin kandil dağına git ben sizden olmak istiyorum de olur biter istersen yol paranı ben vereyim....

benim abimde babam da yaptı dedem de 11 yıl yaptı çevrem komple asker askerde canları çıkıyor.sen de e... gibi gideceksin....senin rahatın için savaşı nöbet tuttular şu an güneydoğuda olduğu gibi AŞAĞI YAZIYI OKU....


Bizler taktik gereği neredeyse bütün gece ve ertesi gün akşama kadar yürümüştük. Ve geçtiğimiz dereleri sanki içerek bitirmeye çalışmıştık. Akşam üzeri yürüyüş sona erdiğinde takati kalmamış eratın, komando andını söylerken bitkinliğin kabuğunu nasılda kırdığına şahit olmuştum. Bu şehadet hem milletin bu evlatlarının nasıl bir ruhu olduğuna hem de bu milletin evlatlarında nasıl bir ruh olduğunaydı. En az antta ki kadar uyanmaya, uyandırılmaya muhtaçtı bu ruh. Ve ruh, candı. Ve nasıl bir can vardı bu askerde? Nasıl bir cânân?

Bu ant kimilerine çok basit gelebilir. Belki de çoğu kişi ne olduğunu, nasıl bir mana taşıdığını anlamayabilir. Hatta hazır kışlasında, sıradan bir zamanda söylense etkisi bu kadar kalıcı olmazdı. Ama o gün, gönülden gelen ses; kavuran fedakarlıkta ve tahditle bilek güreşi tutmuş kaskerlerin, kurumuş, kurudukça toz yutmuş, toz yuttukça yutkunmayı unutmuş boğazlarından, haykırışa dönüşmüştü. Sanki o gün, o and askerin, o asker de Türk Milletinin kim olduğunu bana anlatmıştı. Sadece bana mı? Bence, bunu bütün kainata anlatmıştı.

Sesi gür çıkan bir subay, taburun orta karşısında ileri çıktı ve "Komando andı için tören rahat" diye gürledi. Bütün timler karargah bölüğü ve bölük karargahları "tören rahat"a geçtiler. Tüfeklerini ellerinin vardığı en uca ittiler, diğer ellerini yumruk yapıp bel kemiklerine dayadılar, göğüslerini şişirdiler. Kıstıkları gözleriyle bıçak gibi ileriye baktılar. Gabar üstüne batmaya giden güneş alınlarından akan terde pırıl pırıl parlıyordu. Komutanın dediğini diyebilecekleri en yüksek sesle tekrarlamaya başladılar:

"Korku nedir bilmeyiz" Dört yüz asker hep bir ağızdan top gibi gürledi. "Korku nedir bilmeyiz..." Doağlar inledi; Cudi, Namaz Dağı, Elmalı Tepe inledi. Sonra devam ettiler:

"Biz dağların erleri
Baş döndüren yerlere..
Ben Türk Komandosuyum..
Seni çelik pençemle ezerim..
Heryerde ben varım...
Karada
Havada
Denizde
Yatakta
Çatakta
Batakta
Hakkari'de
Şırnak'ta
Cudi' de
Gabar' da
Dedeören' de
Milli' de
Her zaman ve her yerde"

Bundan sonra komutanın dediğini demediler. Dediğine karşılık vermeye başladılar:
- Kim?
- Komando!
- Kimmm?
- Komandoo!...

Komutanları onların "Komando" deyişlerini beğenmezcesine tekrar tekrar soruyordu;
- Kimmm? Aslında askerlerin üzerine gidiyordu. Onları tahrik ediyordu. İstiyordu ki, ses ağızdan değil, yürekten çıksın... Son bir kez daha sordu:
- Kimmmmm? Ve en güçlü karşılığı verdiler..
- Komandooooooo!...

İşte bu ses gırtlaktan geldi. Aslında boğuk ve yoğun, yürekten gelen bir sesti. Komandoluk yürekten gelmeyen sesi kabul etmezdi. Onların komandoluğunu kabul etmemiş gözüken komutan bu kez tekrar seslendi:

- Olamazsınız !.. Bunu diyen komutandı. Komutana karşı gelinmezdi. Buna rağmen içlerindeki dehşeti, kabul etmeyişi ve yiğitliği hep bir ağızdan ; "Yaahhh" diye ciğerlerindeki bütün nefesi boşalttılar. Komutan zaten bunu istiyordu. Ama bununla yetinmedi. O istiyordu ki; onlar kendi kendilerine sahip çıksınlar. Bir daha yineledi:

- Olamazsınız !...
- Yaahhhhh !..
- Olamazsınız !..
- Yahhhhh!....

İşte burası gönüldeki öfkenin cesaret olup, haykırışa dönüştüğü yerdi. Bir asker ilk önce kendini kendi komutanı kabul etsin isterdi. İşte o zaman o komutanı gönlüne koyar, o gönülle arşa doğru yola çıkardı. Adet buydu. O adete, bizden olan herkes uyardı. Komutan da, asker de komandoluğunu dile dökmüştü. Komutan bir kez daha seslendi:

- Komandolar... cevap verdiler:
- Allahhhh!.... komutanları tekrar seslendi...
- Komandolar !...
- Allahhhh !...
- Komandolar !...
- Allahhhhhh !.... son karşılık son perdeden olmuştu. Bu sanki askerin yüreğinin gücü, Yaradana seslenişiydi. Ve artık komutan dedi ki:

- Allah korusun !.. "sağ ol" demediler. Belki sadece burada sağol demezdiler. Duyulan belli belirsiz bir "Amin" oldu.. Bu sesleniş, dağlara, düşmanlara değil, yüreğimize sızan Allah'ımızaydı. Ve O bizim sesimizi her zaman duyardı..

Namaz Dağı'ndaki meşe, Milli Karakolu'nun taş duvarı, Elmali Tepe'de ki çakal bile memnundu. Onların kendi lisanlarıyla yaptıkları anışı, Türk Askeri, insan olma şerefiyle cihana haykırıyordu.. Bu işten sadece karşı taraftakiler memnun değildi.... "



''5.Tim/ Güneş Doğsun İsteriz'' Abdullah Ağar (otopsi yayınları)
Abdullah Ağar:1967 Ankara doğumludur. Kara Harp Okulu Mezunudur. Bestler'den Gabar'a, Azerbaycan'dan Brüksel'e, Paris'ten Cudi Dağı'na ve Kuzey Irak'a uzanan 6 yıl sonunda belinden aldığı 3 kurşun ile malulen emekli olmuş bir gazidir. Hatıralarını yazdığı eser hakkında söyleyebileceğim tek şey, TÜRK İSENİZ MUTLAKA EN AZ BİR KEZ OKUYUN!..
 
FrontmaN

FrontmaN

Üye
güzel çalışma olmuş TÜRK ASKERİ İLE GURUR DUYUYORUZ :bravo: :P
 

Kuzen

@erciyesli yazıların çok güzel inşallah bazı yerleri gitmiştir ;;)
 

sersanem

Üye
bedelli askerlik isteyenler ASKERLİK BEDEL OLARAK CANINI VERMEKLE OLUR parayla pulla değil
 

erciyesli

Üye
ama bu şiirin sahibi(Allah(C.C.) mekanını cennet etsin sevdikleriyle beraber) sadece sözlerinde bırakmamış askerliğini


Simdi size bir kardesimizin vatani görevini yaparken yazdigi bir siiri yazacagim.


Olur ya bir catismada ölursem
Arkamdan yas tutmayin
Birakin,topragimda rahat icinde yatayim
Bedenimden komandomu cikarmayin
Onlar benim gururumdur
Botlarimi cikarmayin
Onlar nice yollar asacak
Sehit olursam sirat köprusunden gececek
Elimden tufegimi almayin
O benim namusumdur
Ölunce mezarima sembol olacak
Yaramin kanini silmeyin
Ahirette hesabi sorulacak
Gögsumden kör kursunu cikarmayin
O benim madalyam olucak.


bunu yazan kardesimiz Sakarya dogumlu Mustafa oglu, Jandarma komando Onbasi ZEKERIYA GULYAMAN (1972-4 tertip) uzumlu´de 12 Aralik 1993 gecesi saat 21:30 teröristlerle cikan catismada SEHIT olan bir kardesim..


Kaynak :"Unutulanlar disinda yeni bir sey yok--Osman Pamukoglu
 
FrontmaN

FrontmaN

Üye
Gerçekten üzücü bir olay artık yetkililer şu terör lanetini Dünya'dan silip atmalı.
 

erciyesli

Üye
avrupadan gider ama Türkiyeden gitmez unutma bunu............destekleyenerin kim olduğunu biliyoruz....bu kitapda zaten bunlardan bahsediyor amerikan helikopterlerinin teröristlere erzak atarken görüyorlar osman paşanın subayları.tabi bizim askerler teröristler erzağı almadan önce oraya pusu kurup onları ölürüyorlar.cudi dağında operasyon sırasında bile bunlar olmuş....ayrıntısı kitapda var.....daha da ayrıntısı ya sev ya sevr hulki cevzioğlu ...daha daha da ayrıntısı aydoğan vatandaş armageddon :)
 
FrontmaN

FrontmaN

Üye
bu kitapları en kısa zamanda alıp okuyacam tavsiyelerin için teşekküe ederim
 

erciyesli

Üye
ey vatan da kesinlikle tavsiye edilir o da osman paşamızın....
 
midnight

midnight

Üye
Erciyesli kardeşim, bu kitabı daha ilk çıktığında okumuştum, ayrıca burada tanıttığın için teşekkürler, gerçekten de her Türk'ün okuması gereken bir kitap,vatanını seven ve doğuştan asker olan bilinçli gençlerimiz varken bu ülkede terör ve onun tohumları yeşeremeyecektir..
Şehidlerimizi unutmadık,unutturmayacağız.. 8)
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...


Üst Alt