Türkiye'nin Iğdır ilinde Haydar Aliyev Lisesi açıldı

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
backspace11

backspace11

Üye
    Konu Sahibi
Türkiye'nin Iğdır ilinde Haydar Aliyev Lisesi açıldı

Türkiye'nin Iğdır ilinde Ulu Önder Haydar Aliyev'in adını taşıyan lisenin açılış töreni yapıldı.

Törene katılan Türkiye`nin Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan, bu törenin onun için çok önemli olduğunu vurguladı:

"Biz bir millet iki devletiz diyen Haydar Aliyev'in adını taşıyan bu lisenin açılışından memnunuz. Haydar Aliyev sadece dost, kardeş Azerbaycan halkının değil bizim de gururumuz"

Sonra Terkiye`nin Başbakanı, Azerbaycan`ın Ankara Büyükelçisi Faig Bağırov ve diğer yetkililer liseyi incelediler.



Iğdır Ak Parti Iğdır Milletvekili ve Türkiye Azerbaycan dostluk gurubu üyesi Ali Güner'in girişimi ile adı Haydar Aliyev Fen lisesi olan Fen Lisesinin tabelası asıldı.
Azerbaycan Kars başkonsolosluğu Iğdır temsilcisi Rafik Rüstemoğlu okula giderek okul müdürü Tuna Ok'tan bilgi aldı. Okul Müdürü Tuna Ok"Türk dünyasının önde gelen lideri merhum Haydar Aliyev'in adını ilimizde kurulu bulunan 500 öğrenci kapasiteli 16 derslikli ve 300 kişilik öğrenci yurdu olan Fen Lisesinin adını Haydar Aliyev fen lisesi olarak değiştirilmesi onaylandı. Okulumuzun tabelalarını astık. Türk dünyasının sevilen lideri Merhum Haydar Aliyev'in adını Iğdır'da bir okulda yaşatmak bizleri mutlu edecektir." İleride Azerbaycan'la kardeş okul ilişkisi kurarak öğrenciler açısından kaynaşma yapmayı düşünüyoruz. "dedi. Azerbaycan Kars başkonsolosluğu Iğdır temsilcisi Rafik Rüstemoğlu,okul müdürüne ve yöneticilere Azerbaycan'ın Kars Başkonsolosu Ayhan Süleymanov,'un selamlarını iletti. Rüstemoğlu, Azerbaycan'ın umumi lideri Haydar Aliyev'in adının Iğdır'da bir Fen lisesinde yaşatılması bizleri mutlu etmiştir. Azerbaycan lideri Haydar Aliyev'in dediği gibi" biz iki devlet bir milletiz" İkili ilişkilerimizi güçlendirmek için birlik olmalıyız. Bu girişim bu kardeşliği daha çok pekiştirecektir. Emeği geçenlere teşekkür ederim " şeklinde konuştu. Daha sonra Azerbaycan Kars başkonsolosluğu Iğdır temsilcisi Rafik Rüstemoğlu Okulu gezerek Kız ve Erkek yurdunu gezerek öğrencilerle fotoğraf çekti.​
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Benzer Konular



Üst Alt