Türkiye'nin En Pahalı 6 Caddesi

Sponsorlu Bağlantılar

ANIL

ANIL

Admin
    Konu Sahibi
Türkiye'nin En Pahalı 6 Caddesi


Dünyanın en pahalı caddeleri araştırmasında İstiklal, Bağdat, Abdi İpekçi, Valikonağı, Alsancak ve Kızılay caddeleri listeye girdi.

Dünyanın en büyük ticari gayrimenkul hizmeti firmalarından biri olan Cushman Wakefield, en pahalı caddeleri araştırdı. Dünyanın ana caddeleri araştırmasına Türkiye'den 6 yer girdi.

YER BULMAK ZORLAŞIYOR

Bunların 4'ü İstanbul, diğer ikisi de Ankara ve İzmir'de bulunuyor. İstanbul'dan listeye giren caddeler İstiklal, Bağdat, Abdi İpekçi ve Valikonağı. İzmir'den Alsancak, Ankara'dan ise Kızılay Bulvarı listede. Raporda, Türkiye'de fiyatların yüzde 4-7 arasında arttığı belirtilerek, şöyle denildi: "Mağaza açmak için yer kiralayan firmalar ana cadde ve alışveriş merkezi talep ediyor. Birçok uluslararası marka yeni mağazalar açıyor. Örneğin Chanel Bağdat Caddesi'nde bir bina aldı, Armani ise Nişantaşı'nda bir gayrimenkul leasingi yaptı. Mevcut cadde ve alışveriş merkezlerinde yer bulmak zorlaşıyor."

EN PAHALISI HONG KONG

Küresel ölçekte ise lüks cadde kiralarında ortalama yüzde 3.2 artış var. Amerika'daki caddeler, metrekare fiyatlarındaki yüzde 5.8'lik artışla lider. Asya Pasifik Bölgesi'nde artışlar yüzde 4.5 seviyesinde. Japonya'da ise çift haneli büyüme yüz güldürüyor.

AVRUPA'DA YÜZDE 2.6 ARTIŞ

Krizdeki Avrupa'da da fiyatlar yüzde 2.6 arttı. En pahalı perakende yerlerinde başı Hong Kong çekiyor. Burada kiralar metrekare başına 3 bin dolar seviyesinde. Hong Kong'u 5. Cadde ve Paris'teki Champs-Elysees takip ediyor.
 
Murat Alper

Murat Alper

Moderator
:tşk:
 

Benzer Konular

bydexer
Cevap
1
Görüntüleme
336
>Pessimistic.
Haydar
Cevap
0
Görüntüleme
384
Haydar
Haydar
Cevap
0
Görüntüleme
385
Haydar
bydexer
Cevap
1
Görüntüleme
354
spy ghost


Üst Alt