Türkiye'nin Ayakkabısı'nı Bu İl Üretiyor !

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Samet.25

    Konu Sahibi
Türkiye'nin Ayakkabısı'nı Bu İl Üretiyor !
[h=2]Sahip olduğu 400'e yakın ayakkabı imalathanesi sayesinde Türkiye'deki ayakkabı ihtiyacının yüzde 40'ının karşılandığı Hatay'da esnaf, küçük işletmelerden çıkıp yapımı süren sanayi sitesinde kendi markalarını oluşturmak istiyor.[/h]
Hatay Ayakkabıcılar Odası Başkanı Gökhan Oral, Hatay'daki 400'e yakın ayakkabı imalathanesinde günde yaklaşık 50 bin çift ayakkabı üretildiğini söyledi.
Ayakkabı üretiminin zahmetli bir iş olduğunu dile getiren Oral, “Günün büyük bölümünü imalathanelerde geçiriyoruz. Mevcut imalathanelerimiz ise günümüz koşullarına uygun değil. Buralar çok küçük olduğu için, kaynağı bile hazır bulunan birçok esnafımız sanayileşemiyor. Bu da markalaşmamızın önünde engel oluyor” dedi.
Bu kapsamda yapılan görüşmeler neticesinde devlet desteğiyle kurulan kooperatif aracılığıyla sanayi sitesi yapımına başladıklarını ve inşaatın 2015 sonunda tamamlanmasının beklendiğini bildiren Oral, şöyle devam etti:
“İncelemelerimizde, sektörün gelişmesi ve markalaşmak adına fiziki imkanları müsait mekanlara geçmenin şart olduğunu gördük. Bu konuda da çalışmalarımızı başlatarak, Hatay milletvekilimiz ve Adalet Bakanımız Sayın ile görüşmelerimiz neticesinde, bu sıkıntının bir an önce giderilmesi konusunda ciddi bir çalışma içerisine girdik. 400'e yakın imalathanemizin fiziki imkanları müsait olmadığından şehrin belirli bölgelerinde dağınık ortamda çalışmaktayız.
 
  • Beğen
Tepkiler: Buraxlive
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...


Üst Alt