Türkiye Haritası Üzerindeki Dağlar Hangileridir

Sponsorlu Bağlantılar

Doğuş Pertez

Doğuş Pertez

Admin
    Konu Sahibi
Türkiye Haritası Üzerindeki Dağlar Hangileridir
Türkiye haritası üzerinde bulunan dağların hangileri olduğu merak ediliyor. Türkiye haritası üzerindeki dağların hepsi bu yazımızda yer alıyor.

Dağ, çevresindeki karasal alanlardan daha yüksek olan kara kütlelerine verilen addır. “Dağlık” sıfatı, dağlarla ilişkili ve kaplı alanları tanımlamak için kullanılır.

Dünyada birçok dağ olup bunların ortaya çıkış nedeni farklıdır. Bazı dağlar yerin sıkışmasıyla oluşurken bazı dağlar lavların yeryüzüne çıkıp donmasıyla oluşur. Yanardağların lavlarının kaynağı, magma denen çok sıcak kütledir.

Asya’nın %54’ü, Kuzey Amerika’nın %36’sı, Avrupa’nın %25’i, Güney Amerika’nın %22’si, Avustralya’nın %17’si ve Afrika’nın %’3’ü dağlarla kaplıdır. Dünya’nın karasal kütlesinin %24’ü bütünüyle dağlıktır. İnsanların %10’u dağlık bölgelerde yaşar. Dünya’nın nehirlerinin çoğu dağlık kaynaklarca beslenir ve insanlığın yarısından fazlası su için dağlara bağımlıdır.

Ekli resimleri görüntülemek için kayıt olmalısınız


* Kuzey Anadolu Dağları; (Isfendiyar Dağları, Canik Dağları, Rize Dağları, Mescid Dağı, Kop Dağı, Ilgaz Dağı, Köroğlu Dağı, Küre, Ilgar Dağı)
* Güney Anadolu Dağları; (Toros Dağları) * Aladağlar * Batı Anadolu Dağları;
(Madra, Yunt, Aydın, Menteşe, Türkmen, Emir Dağı, Murat Dağı, Kaz dağları, Uludağ, Yıldız Dağları, Tekirdağ)
* Iç Anadolu Dağları; (Elmadağ, Akdağlar, Tecer, Erciyes, Karacadağ)
* Doğu Anadolu Dağları; (Munzur Dağları, Palandöken, Bingöl Dağları, Allahüekber Dağları, Büyük Ağrı ve Küçük Ağrı Dağı, Tendürek, Süphan, Nemrut)
 

Ekli dosyalar

DarkredBlue61

DarkredBlue61

Üye
Madem Bolu Daği O Kadar Küçük Niye Habire Rampa Çıkıyoruz Aşasından Dolansakya.Bide Otoban Olacak Rampami Dersin Virajmi Dersin : ?
 

Benzer Konular



Üst Alt