Türkcell yönetiminde fırtınalı günler!

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
LAZOFLU

LAZOFLU

Emekli Yönetici
    Konu Sahibi
Türkcell yönetiminde fırtınalı günler!


Turkcell'in hissedarları arasında yaşanan sorunlar bir türlü azalmıyor. 21 Nisan perşembe günü yapılan yönetim kurulu toplantısına da yine bu gerginlikler damgasını vurdu. Geçtiğimiz günlerde, şirketin büyük hissedarlarından İsveçli TeliaSonera davalı olduğu Yönetim Kurulu Başkanı Colin Williams'ı görevden almak için öneri vereceğini duyurmuştu.

Beklendiği gibi bugün TeliaSonera diğer yabancı ortak Altimo ile birlikte Williams'ın görevinden alınması talebinde bulundu. Beklendiği gibi Çukurova Grubu bu gündem maddesini reddetti. Bu hareketin üzerine yabancı ortaklar Turkcell'in daha fazla hissesini satın almayı planlıyordu.

Turkcell için kader anı olarak yönetim kurulu toplantısında ekonomistlerin iddialarının aksine yabancı ortaklar Turkcell'ın çoğunluk hissesini satın alarak yönetimi değiştirmeyi başaramadı.

Turkcell'in Hisseleri El Değiştirdi mi?

Olaylı geçen toplantı sonrası açıklama yapan TeliaSonera ve Altimo temsilcileri, yasal hakları olduğu halde yönetim kuruluna ek bir gündem maddesi ekleyemediklerini belirtti.

Turkcell gibi bir şirketin Türkiye'de sıkışıp kalmasının üzücü olduğunu belirten yabancı ortak temsilcileri, Williams'ın operatör firmasına zarar verdiğini düşünüyor. Yabancı ortaklar Williams yerine GSM sektörüne daha yatkın bir yönetici getirip Turkcell'in Asya pazarına açılması gerektiği konusunda hemfikir.

Yabancı ortak temsilcileri uzlaşma yoluna gidemediklerini ve önümüzdeki günlerde sonuçlarının açıklanması beklenen usulsüzlük davasında alınacak kararlara göre yeni çözümler sunacaklarını belirtti.
ShiftDelete
 
Tuncay.erol

Tuncay.erol

Üye
Halletmişler sorunu baksana almanyadada türkcell
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...


Üst Alt