Türk pilotlarını Esad'ın askerleri öldürdü

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
yavuzkaraca

yavuzkaraca

Üye
    Konu Sahibi
Türk pilotlarını Esad'ın askerleri öldürdü
Dubai merkezli El Arabiya televizyonu Türk pilotları ile ilgili belgeleri yayınladı.


El Arabiya televizyonu, Suriye istihbaratına ait olduğunu öne sürdüğü, düşürülen Türk uçağıyla ilgili belgeleri yayınladı. Yayınlanan belgelerde şehit olan Türk pilotları hakkında 'kritik' bilgiler yer alıyor.
PİLOTLARI ESAD'IN ASKERLERİ ŞEHİT ETTİ

Belgelerde, bilinenin aksine Türk pilotlarının sağ olarak bulunduğu ve daha sonra Esad rejiminin askerleri tarafından şehit edildiği öne sürülüyor.

RUSYA İLE KOORDİNELİ OLARAK DÜŞÜRÜLDÜ

Açıklanan ilk belgenin, doğrudan Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad’ın makamından çıktığı ve Suriye Özel Operasyonlar Birimi Başkanı Tuğgeneral Hasan Abdülrahman’a gönderildiği öne sürüldü. Belgede, “İki Türk pilot, uçağın Tartus’taki Rus deniz üssü ile koordineli bir şekilde düşürülmesinin ardından Suriye Hava Kuvvetleri İstihbaratı tarafından yakalandı” deniyor.
ESAD'DAN SORGULAMA EMRİ

Esad’ın emriyle Türk pilotlara “savaş esiri” muamelesi yapılması, Özgür Suriye Ordusu’na Türkiye’nin verdiği destek konusunda sorgulanmaları da belgede belirtiliyor. Ardından pilotların Hizbullah’a teslim edilmek üzere Lübnan’a nakledilebileceği ifade ediliyor.
RUSLARIN REHBERLİĞİYLE PİLOTLAR DENİZE ATILDI

İkinci belge de Suriye Devlet Başkanlığı çıkışlı ve tüm Suriye dış istihbarat birimlerine hitap ediyor: “Rus liderliğinin bilgisi ve rehberliğine dayanarak Özel Kuvvetler Birimi tarafından tutuklanan iki Türk pilotu doğal yollardan ortadan kaldırıp cesetlerini uluslararası sulardaki çakılma bölgesine geri götürme ihtiyacı doğmuştur.”
RUSYA'DAN ESAD'A ÖZÜR DİLE BASKISI

Raporda, Rusya'nın Esad rejimine Türkleri utandırmak ve uluslararası kamuoyu desteğinin yok edilmesi için resmi olarak özür dilemesi için baskı yaptığı belirtiliyor. El Arabiya televizyonu, haberinde, Esad rejiminin bu sebeple özür dileğini vurguluyor.

Türk Hava Kuvvetleri’ne ait RF-4E tipi bir keşif uçağı 22 Haziran’da Suriye açıklarında düşmüş, şehit pilotlar Gökhan Ertan ile Hasan Hüseyin Aksoy’un naaşları 1300 metre derinlikten 5 Temmuz’da çıkarılmıştı.
BAŞKA BELGELER DE VAR

Kanal, belgeleri muhalifler aracılığıyla Esad'dan sızdırdığını belirtirken, haber dizisi şeklinde yayınlayacağını açıkladı.
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Benzer Konular

yavuzkaraca
Cevap
0
Görüntüleme
358
yavuzkaraca
yavuzkaraca
Cevap
0
Görüntüleme
384
yavuzkaraca
yavuzkaraca
Cevap
0
Görüntüleme
318
yavuzkaraca
doctorrr
Cevap
0
Görüntüleme
286
doctorrr


Üst Alt