Türk bilim adamlarından müthiş keşif !

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Samet.25

    Konu Sahibi
Türk bilim adamlarından müthiş keşif !
Türk bilim adamlarında küresel ısımanın önüne geçmede yeni bir rekor!

Türk bilim adamları, küresel ısınmanın önüne geçmede yeni rekora imza attılar. İki Türk mucit, küresel ısınmaya sebep olan karbondioksit gazını yakalamada yeni bir metot geliştirdi.

Bilimsel çevrelerde küresel ısınmaya sebep olan karbondioksit gazının yakalanması büyük bir sorun. Karbondioksit gazı en çok kömür, doğalgaz ya da petrolle çalışan termik santrallerden yayılıyor. Bu yüzden gazın bacadan salınmadan önce yakalanması en başarılı çözüm olarak biliniyor. Fakat mevcut teknoloji çok masraflı olduğu için resmi ve özel kuruluşlar uygulamaya koyamıyor.

Güney Kore'nin MIT'si olarak bilinen KAİST üniversitesinde öğretim üyesi olarak bilimsel çalışmalar yapan Yrd. Doç. Dr. Ali Coşkun ve Yrd. Doç. Dr. Cafer Yavuz, küresel ısınmaya karşı önlem almayı kolaylaştıran önemli bir buluş gerçekleştirdi. Karbondioksit gazını ayrıştırmada farklı bir teknik geliştiren Türk mucitler, azot gazını kullanmayı denediler. Yaptıkları deneylerde belirledikleri kimyasal formülle azot gazını (azo grupları) seçimli olarak reddedilmesini sağlayan iki bilim adamı, karbondioksit gazını ayrıştırma oranını çok yükseklere çekerek dünya rekoru kırdılar.

Coşkun ve Yavuz'un geliştirdikleri yöntemin çok yakında endüstride kullanılması bekleniyor. İki mucidin çalışmalarını, bilimin prestijli dergilerinden olan Nature Communications yayınlamayı ihmal etmedi. Kendilerine yeni hedef belirleyen Türk bilim adamları, başarıyla ayrıştırdıkları karbondioksiti geri kazanımla faydalı ürünlere çevirmeyi planlıyor.



 
  • Beğen
Tepkiler: Heroata


Heroata

Heroata

Üye
Bilgi icin tsk
:)
 
musti843

musti843

Üye
İşte Türk'ün aklı be !
 
restmod

restmod

Üye
Guzel bi gelisme haber icin :tşk:
 

Samet.25

    Konu Sahibi
rica ederim
 
ahmetkartal

ahmetkartal

Üye
bende böyle birşey yapılırmı diye düşünùyordum çok önemli bir icat :tşk:
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Benzer Konular

___kaptan___
Cevap
45
Görüntüleme
2K
Tuna-TR
AHMED...
Cevap
3
Görüntüleme
726
hasan3472ty
Cevap
5
Görüntüleme
1K
zombaka
Haydar
Cevap
0
Görüntüleme
501
Haydar


Üst Alt