Trabzonspor'un 4 şampiyonluğu çalındı!

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
tragedie

tragedie

Emekli Yönetici
    Konu Sahibi
Trabzonspor'un 4 şampiyonluğu çalındı!
Trabzonspor Divan Başkanlık Kurumu, Denetleme Kurulu, Disiplin, Sicil, Müze ve Arşiv Kurulları ile birlikte ortak bir açıklama yaptı.












Trabzonspor Divan Başkanlık Kurumu, Denetleme Kurulu, Disiplin, Sicil, Müze ve Arşiv Kurulları ile birlikte ortak bir açıklama yaptı.



Sadri Şener binasında yapılan toplantıda hazırlanan metni Sicil Kurulu Genel Sekreteri Osman Çavuşoğlu okudu.


Açıklamanın girişinde: "Ülke futbolunun yaklaşık iki aydan bu yana yaşadığı şike operasyonu başlangıcı ve sonrasında belgeler ve delillerle gün gibi ortaya çıkan şike iddialarını bir an önce çözmesi gereken TFF, 15 Ağustos günü yaptığı açıklamayla Türk futbolunu kaos ortamına sürükleyen kararlar almaya devam ediyor. Tutarsız ve birbiriyle çelişir kararlar veren federasyonun, Etik Kurulu raporunda geçen ancak savcılıkça serbest bırakılan isimleri tedbirsiz olarak PFDK'ya sevk etmesi izah edilemez bir başka çelişkidir. Bunun en komik yanı ise bu isimlerin kovuşturmaları da iddianamenin gizliliği ortadan kalktıktan sonra başlayacaktır. Ayrıca TFF'nin sayın başkanının, Etik Kurulu raporundan okuduğu bölümlerde bazı kulüplerin şikeye bulaştığını belirtmiş olması da dikkat çekicidir" denildi. "TRABZONSPOR'UN BU İŞİN İÇİNE ÇEKİLMEK İSTENMESİNİ ANLAMIŞ DEĞİLİZ"
Açıklama şöyle devam etti: " Netice olarak şike sürecinin her yönüyle hakları yenilen tarafı Trabzonspor olmasına rağmen, bu çemberin içine sürekli Trabzonspor'un çekilmek istenmesini anlamış değiliz. Acaba, amaç asıl suçu işleyen kulüp ve kulüplerin suçlarını hafifletmek ya da tamamen ortadan kaldırmak mıdır? Kısacası geçmişte olduğu gibi söylem var ama eylem yok zihniyeti mi hakimdir! Trabzonspor kurulları olarak güçlüye pabuç, güçsüze elbise olmaya devam edilecek mi şüphesi taşıyoruz. Oysa hukuk hepimizin vazgeçilmez argümanlarından en başta gelenidir. TFF yaklaşık 4 saat süren toplantının ardından aldığı kararla Türk futbol kamuoyunu bir kez daha sükutu hayale uğratmıştır. Şu an gösterilen tutarsızlık üzerine ülke de yapılabilecek bir anketin sonuçlarını hayal bile edemiyoruz."
ÖZBAK: "1 ŞAMPİYONLUĞUMUZU BEŞİKTAŞ, 3'ÜNÜ İSE FENERBAHÇE ÇALDI"



Daha sonra konuşan Divan Başkanlık Kurulu Başkanı Ali Özbak, Trabzonspor'un tarihinde hiçbir zaman saha dışı olaylara başvurmadığını belirterek, şunları söyledi: "Bu kulübün başlangıcı için ilk adımlar atılalı tam 45 yıl oldu. Bu süre zarfında kim ne söylerse söylesin, bireysel olarak kendine hak etmişlerin dışında kurumsal olarak Trabzonspor hiçbir çirkin fiilin içerisinde bulunmamıştır. Bütün elde ettiği şampiyonluklar anasının sütü gibi helaldir. Ama diğerlerinin şampiyonluklarını en az sizler benim kadar biliyorsunuz. Trabzonspor'un kısa süreçte çalınan şampiyonluk sayısı 4'tür. Bunlardan biri 1981-1982'de Beşiktaş, 1995-1995 sezonunda Fenerbahçe, 2004-2005 sezonunda Fenerbahçe, en sonuncusu da 2010-2011 sezonunda yine Fenerbahçe tarafından çalınmıştır. Bunu Türkiye'de bilmeyen yok."
"FEDERASYON BAŞKANI POT KIRMIŞTIR"
Özbak, "Federasyon Başkanı, 'İsteyen Avrupa kupalarına katılmasın' dedi. Bu açıklamayla ilgili ne düşünüyorsunuz?" şeklindeki soruyu ise, "Federasyon başkanına o açıklama hiç yakışmadı. Bence düşünmeden konuştu. Federasyon başkanı pot kırmıştır" diye yanıtladı.
"EMRE BELÖZOĞLU BİRİLERİ TARAFINDAN KORUNUYOR"
Özbak, Fenerbahçeli futbolcu Emre Belözoğlu'nun ise koruma altında olduğunu belirterek, "Emre birileri tarafından koruma altındadır. Kimler tarafından korunduğunu ben söyleyemem. Emre'nin Başkan Sadri Şener ile ilgili açıklamalarından sonra kaptanlık pazubandını takması Türk futbolu adına düşündürücüdür" dedi.
Özbak, Futbol Federasyonu Yönetim Kurulu'nda bulunan Trabzonlu Erdal Atalay'ın ise alınan kararlardan ciddi rahatsızlık duyduğunu ifade etti.
 
ntquartex

ntquartex

Üye
Buna kadir inanır bile inanmaz.iyice düşürdü trabzon seviyeyi!
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...


Üst Alt