TK Ç.Final 2. Maç | Bursaspor 3 - 1 Fenerbahçe'miz | YARI FİNALDEYİZ !!

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Doğuş Pertez

Doğuş Pertez

Admin
    Konu Sahibi
TK Ç.Final 2. Maç | Bursaspor 3 - 1 Fenerbahçe'miz | YARI FİNALDEYİZ !!
İLK GOL IGLESIAS'TAN...
Bursaspor'un Arjantinli golcüsü Iglesias, Bursa Atatürk Stadı'nda gol perdesini açan isim oldu. 18. dakikada Volkan Şen'in sağ kanattan yaptığı ortaya ceza sahası içinde iyi yükselen Iglesias şık bir kafa vuruşuyla topu ağlara gönderdi. 1-0.
GOLCÜ KALECİ SAHNEDE...

Dünyanın en golcü kalecilerinden olan Bursaspor'un Bulgar kalecisi Ivankov, attığı penaltı golüyle takımını tur için umutlandırdı. Volkan Şen'in, ceza sahası içinde Bilica tarafından düşürülmesiyle kazanılan penaltı vuruşunu kullanmak için topun başına hemen Ivankov geldi. 33. dakikada ilk penaltı atışı ağlarla buluşan ancak hakem Cüneyt Çakır tarafından ceza sahası ihlali nedeniyle iptal edilen vuruşu Ivankov ikinci kez yine ağlara göndermeyi başardı. 2-0.
BURSA COŞTU...
Bursaspor aradığı üçüncü golü 64. dakikada Turgay Bahadır ile buldu. Hızlı gelişen Bursaspor atağında Turgay kaleci Volkan ile karşı karşıya kaldı. Volkan'dan topu kurtaran Turgay, düzgün bir vuruşla topu boş Fenerbahçe kalesine gönderdi. 3-0.

GUIZA TURU GETİRDİ...
Fenerbahçe'ye ecel terleri döktüğü maçta turu getiren gol Güiza'dan geldi. Herkes maç uzatmalara gidecek derken 90+2. dakikada Alex ile başlayan atakta, Brezilyalı oyuncu topuk pasıyla Gökhan Gönül'e pasını verdi, Gökhan da bekletmeden ceza sahası içindeki Güiza'ya pasını bıraktı. İspanyol golcünün şutu maçın başarılı isimlerinden İbrahim'e çarptı ve kaleci Ivankov'u yanıltan top ağlarla buluştu. 3-1.
BURSA TÜM RİSKLERİ ALDI...
Bursaspor maçın ilk düdüğüyle birlikte ilk maçtaki üç farlı telafi edebilmek için tüm riskleri alarak rakip kaleye yüklendi. Savunmasında çok az adam bırakan Bursaspor, Fenerbahçe kalesinde sağlı-sollu tehlikeler yaratırken, kendi kalesinde de çok net fırsatlar verdi. Fenerbahçe girdiği net fırsatları kullanamayıp, ev sahibi Bursaspor da bulduğu gollerle iyi bir hava yakalayınca ilk yarı yeşil-beyazlıların 2-0'lık üstünlüğü ile sona erdi.
ÜNAL VE GÖNÜL NET FIRSATLARI HARCADI...

Fenerbahçe'nin iki adaş futbolcusu Gökhan Ünal ve Gökhan Gönül, Bursa'daki zorlu maçın ilk yarısında iki çok net fırsatı harcadı. 5. dakikada rakip yarı alana süratle giren Gökhan Gönül, İbrahim'den sıyrılıp müsait pozisyonda şutunu attı, top yan ağlarda kaldı. Gökhan Ünal da 13. dakikada çok daha uygun bir pozisyonda kaleci Ivankov ile karşı karşıya kaldı ama golcü oyuncu, çok kötü bir vuruş yaptı, Ivankov iki hamlede de olsa bu topu kontrol etmeyi başardı. Fenerbahçe ikinci yarıda da net fırsatları kaçırmaya devam etti. Bursaspor'un risk aldığı dakikalarda Gökhan Ünal ile sağ kanattan gelişen atakta Gökhan, ceza sahası içine hareketlenen Güiza'ya al da at dercesine bir pas attı, Güiza bu topu ıskalayınca net bir fırsat daha harcandı.
DAUM'UN KOZLARI EMRE VE ALEX...
Fenerbahçe için işler ters gidince Daum iki önemli kozu Emre Belözoğlu ve Alex'i sahaya sürdü. İkinci yarının başında sarı kart gören Bilica'yı kenara alan Daum, Emre'yi oyuna aldı. Emre oyuna girince, Gökhan Gönül sağ beke, Bekir stopere geçti. Maçta Bursaspor 3. golü bulunca Daum bir değişikliğe daha gitti. En hücum silahı Alex'i oyuna almak zorunda kalan Daum, günün etkisiz isimlerinden Gökhan Ünal'ı yedek kulübesine çekti.
MAÇTAN DAKİKALAR (İLK YARI)
5. dakikada Bilica'nın uzun pasına hareketlenen Gökhan Gönül, topla sağ kanattan ceza sahasına girdi. Gökhan Gönül'ün sert şutu, yan ağlarda kaldı.
10. dakikada sağ kanattan kazanılan serbest vuruşu Ali kullandı. Ali'nin ceza sahasına ortasında Iglesias, topu kafayla kaleye gönderdi. Kaleye doğru giden top, Fenerbahçe defansına çarparak kornere çıktı.
13. dakikada gelişen Fenerbahçe atağında, Güiza'nın ara pasında hareketlenen Gökhan Ünal, topu yerden kaleye göndermek istedi. Kaleci Ivankov, yerinde müdahaleyle topu kalesinden uzaklaştırdı.
18. dakikada sol kanatta topla buluşan Bekir Ozan Has, ceza sahasına orta yaptı. Kafalardan seken topla arka direkte buluşan Volkan, topu kale alanı içine kaldırdı. Pozisyonu iyi takip eden Iglesias, kafayla topu filelere gönderdi: 1-0
30. dakikada gelişen Bursaspor hızlı hücumunda Volkan, Turgay ile duvar pası yaparak, topla ceza sahası içine girdi. Volkan'ın Bilica'nın müdahalesiyle yerde kalması üzerine hakem Cüneyt Çakır, penaltı noktasını gösterdi.
Kaleci Ivankov'un kullandığı penaltı atışı ağlarla buluşsa da hakem, Bursasporlu futbolcuların vuruştan önce ceza sahasına girmeleri nedeniyle golü geçersiz saydı. Ivankov, ikinci kez kullandığı penaltı atışını da ağlarla buluşturarak, 33. dakikada takımını 2-0 öne geçirdi.
45. dakikada Volkan'ın sağ kanattan sert ortasını, kaleci Volkan Demirel, ceza sahasında bekleyen Bursaspor forvetlerinden önce parmaklarıyla çelerek, mutlak tehlikeyi önledi.
Maçın ilk yarısı, ev sahibi ekibin 2-0 üstünlüğüyle sona erdi.
MAÇTAN DAKİKALAR (İKİNCİ YARI)
51. dakikada sağ kanattan hareketlenen Gökhan Ünal, pasını Güiza'ya aktardı. Kaleci Ivankov'la karşı karşıya kalan Güiza'nın plasesi, direğin yanından auta çıktı.
52. dakikada Turgay, sol kanattan ceza sahası içine orta yaptı. Iglesias'ın göğsüyle yumuşatıp sert vurduğu top, üstten auta çıktı.
60. dakikada sağ taraftan kazanılan korner atışında Ali, topu ceza sahası içine ortaladı. Ön direkte bekleyen Zapotocny, kafasıyla topa dokunamayınca, yeşil-beyazlı takım mutlak gol pozisyonundan yararlanamadı.
64. dakikada gelişen hızlı Bursaspor atağında Zapotocny, kendi yarı sahasından rakip kaleye hareketlenen Turgay'a uzun pas attı. Topu kontrol eden Turgay, ceza sahası dışına çıkarak tehlikeyi önlemeye çalışan kaleci Volkan Demirel'i çalımladıktan sonra topu ağlarla buluşturdu: 3-0
70. dakikada Volkan'ın sağ kanattan ceza sahası içine ortasında kaleci Volkan Demirel, arka direkte bekleyen Sercan'a gelmeden önce topu tokatlayıp uzaklaştırarak, mutlak tehlikeyi önledi.
74. dakikada Turgay'ın pasıyla topla buluşan Volkan ile sarı-lacivertli oyuncuların mücadelesinde top, Sercan'ın önünde kaldı. Sercan'ın vuruşunda ağlarla buluşan top, ofsayt gerekçesiyle gol olarak sayılmadı.
87. dakikada ceza sahası önünde topa sert vuran Dos Santos'un şutu, üstten auta çıktı.
90 artı 2. dakikada Alex'in pasıyla ceza sahası içinde topla buluşan Güiza'nın şutu, ağlarla buluştu: 3-1
Bursaspor, maçı 3-1 yenmesine rağmen Fenerbahçe, ilk maçta elde ettiği 3-0'lık skor avantajıyla yarı finale yükselen takım oldu. Stat: Atatürk
Hakemler: Cüneyt Çakır, Bahadır Duran, Alpaslan Dedeş
Bursaspor: Ivankov, İbrahim, Zapotocny, Mustafa, Ali, Bekir Ozan, Hüseyin, Ozan İpek, Volkan, Turgay, Iglesias (Dk. 65 Sercan) (Dk. 90 artı 2 Batalla)
Fenerbahçe: Volkan Demirel, Bilica (Dk. 46 Emre), Önder, Vederson, Bekir, Deniz, Selçuk, Dos Santos, Gökhan Gönül, Güiza (Dk. 90 artı 3 Semih), Gökhan Ünal (Dk. 66 Alex)
Goller: Dk. 18 Iglesias, Dk. 33 Ivankov, Dk. 64 Turgay (Bursaspor), Dk. 90 artı 2 Güiza (Fenerbahçe)
Sarı kartlar: Dk. 25 Hüseyin, Dk. 34 Ivankov, Dk. 37 Turgay, Dk. 48 Ali (Bursaspor), Dk. 31 Bilica, Dk. 54 Güiza, Dk. 56 Dos Santos (Fenerbahçe)


11.02.2010
Kaynak : Sporx.com ve Ajanslar
 


haltie

haltie

Üye
bakalım kupayı gören son fenerliler çocuklarına gösterebilecekler mi kupayı:ehe
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Benzer Konular

Eren Değerli
Cevap
0
Görüntüleme
237
Eren Değerli
DiaBLoS
Cevap
0
Görüntüleme
473
DiaBLoS
DiaBLoS
Cevap
0
Görüntüleme
234
DiaBLoS
DiaBLoS
Cevap
2
Görüntüleme
393
DiaBLoS


Üst Alt