Terim'in modeli Barcelona!

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Kingmortall

Kingmortall

Üye
    Konu Sahibi
Terim'in modeli Barcelona!
Galatasaray'ın yeni teknik direktörü Fatih Terim, önümüzdeki sezon futbolcularına Barcelona taktiğini uygulatmak için kolları sıvadı, işte detaylar...

Galatasaray teknik direktörü Fatih Terim, önümüzdeki sezon futbolcularına Barcelona taktiği uygulatmak için kolları sıvadı.Sarı-Kırmızılı takımın teknik direktörü Fatih Terim, önümüzdeki sezon futbolcularına Barcelona taktiği uygulatmak için kolları sıvadı.

Yeni sezon hazırlıklarını Avusturya'nın Wörgl kasabasında sürdüren Galatasaray, dün Teknik Direktör Fatih Terim yönetiminde ilk taktik çalışmasını yaptı. Terim, antrenmanda Sarı-Kırmızılı oyunculardan Barcelona gibi çabuk ve çok paslı oynamalarını istedi. Tecrübeli teknik adam, bu oyun sisteminde top kendilerinde kalacağı için mücadelenin futbolculara da keyif vereceğini söyledi.

ÇOK PASLI OYUN SİSTEMİ

Sarı-Kırmızılı oyuncuları 10'a 8 iki takıma ayıran başarılı taktisyen, yeni sezonda uygulatmayı planladığı çok paslı oyun felsefesinin ilk çalışmasını gerçekleştirdi. Sabri, Servet, Ujfalusi, Hakan Balta, Selçuk İnan, Yekta, Aydın, Stancu ve Elmander'den oluşan takımla yakından ilgilenen Fatih Terim, futbolcularına çabuk oynamaları ve çok pas yapmaları talimatı yağdırdı.

Antrenmanı sık sık yarıda kesen başarılı teknik adam, oyuncularına yaptığı uyarıda oyun taktiğinin ilk ipuçlarını da verdi: "Oyun felsefemiz çabukluk üzerine kurulu. Bu yüzden herkes hızlı oynayacak ve çok pas yapacak. Topu kimse gereksiz bir şekilde ayağında tutmayacak. Gördüğünüze hemen pas verip, boş alana kaçacaksınız. Bol bol pas yaparken de asla acele etmeyin. Topun bizde fazla kalması önemli. Ancak bu şekilde sahada istediğimizi yapar ve maçtan zevk alırız."

MORAL VE MOTİVASYON...

Galatasaray Teknik Direktörü, yeni oyun sistemini başarıyla uygulamaları için Sarı-Kırmızılı oyunculardan 4 istekte bulundu: "Fizik kondisyonunuz çok yüksek olmalı. Maç içinde moral ve motivasyonunuz hiç düşmemeli. Top rakipteyken hemen savunmaya geçilmeli. Top bizdeyken ise hiç acele etmeden oyun kurulmalı. Bunları yaparsak her rakibe karşı rahatlıkla üstünlük kurarız."

Sarı-Kırmızılı oyuncuların çok kötü geçen sezondan kalma hatalarını da tamire çalışan ünlü çalıştırıcı, Servet Çetin, Hakan Balta ve Sabri Sarıoğlu'na da uyarılarda bulundu. Terim, savunmadan topu iyi çıkaramayan Servet'e dönerek, "Savunmadan böyle top çıkarsa G.Saray mağlup olur tabii ki. İyi oyun kurmak için en iyi topları savunmadan çıkarmalıyız." derken çalım atmaya çalışan Hakan Balta'ya da, "Ne diye öyle etrafından dönüp duruyorsun? Bu pozisyonda çalım atmanın ne anlamı var?" tepkisini gösterdi. Pas verdikten sonra geriye dönmekte geç kalan Sabri de uyarılardan nasibini aldı: "Bu huyundan vazgeç artık. Hemen pozisyon alarak rakibi karşıla."
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Benzer Konular



Üst Alt