Telefonunuzun Performansını Maxsimum Yapınn..

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
solarist

solarist

Üye
    Konu Sahibi
Telefonunuzun Performansını Maxsimum Yapınn..
Evet arkadaşlar burada başka yerde paylaşılmamış belki bazılarınızın bildiği püf noktalardan bahsedicem.
Cep telefonunuzun yavaşlamasına sebebiyet veren bazı problemleri ortadan kaldıralım.Ancak yapıcağımız işlemler için bir telefon için en gerekli olan FExplorer, SeleQ veya FileMan gibi programlardan birisinin kurulu olması gerekir.Benim size tavsiyem FExplorer.



BU PROGRAMI SİTEMİZDE BULABİLİRSİNİZ..



1-Galeriyi fazla resim dosyalarıyla şişirmeyin. Çünkü her bir resim dosyası önizleme yapıldığında sistemin bir köşesinde artık bırakıyor. Bu artıkları nasıl silerim diyorsanız hemen yukarıda bahsettiğim programlardan birini açın ve E/Images/_PAlbTN klasörünü ve içindekileri silin. Bu klasörü gördüğünüz her yerden silmeniz hem hafıza hemde performans artışı sağlar.Ayda en az 1 kere bu işlemi yapmanız yeterli olacaktır.

2-Telefonunuzun varsayılan temasını yani boş kullanmanızı tavsiye ederim. Ayrıca duvar kağıdı da kullanmamanız gözle görülür performans artışı sağlar.

3-Üç Dört ayda bir telefonunuza Hafıza kartını çıkararak Soft Format atın. Telefonu gerçekten rahatlatıyor. Soft Format yöntemi: Telefon açık iken *#7370# yazın. Ekrana "Tüm orjinal ayarlar geri yüklensin mi? Telefon kapanıp açılacak" uyarısı gelecektir. Evet seçeneğini seçtikten sonra güvenlik kodunu girerek format işlemini tamamlayın. Ortalama format süresi 2 dakikadır.Bu işlemi yaparken pilinizin en az 3/2 dolu olmasına dikkat edin.
Hard format kesinlikle atmayın çünkü hard format açılmayan telefonlar için kullanılır ve bu işlemin fazla yapılmasını defalarca yazılıp silinen bir disketin sonuna benzetebiliriz.

4-Telefonunuzun ekran parlaklığını ne maximumda ne de minimumda kullanın. Normal derecedeki parlaklık hem ekran hem de pil ömrü için yararlıdır.

5-Nokia N serisi telefonlarda max. 1 GB diğer symbian modellerde de en fazla 512 mb hafıza kartı kullanmanızı tavsiye ederim.Nedeni hafıza büyüdükçe oluşan boşluk artacak ve telefonunuz daha yavaş açılmaya ve çalışmaya başlayacaktır.

6-Menüdeki programları birkaç klasör içine taşıyın yani menünüzdeki icon sayılarını azaltın.Bunun yararı menünüzde daha hızlı dolaşmanızı ve menünün daha hızlı açılmasını sağlar

7-Gelelim virüslere. Tüm anti-virüs programlarının önemli ortak özelliği var bilgisayarı yavaşlatması. Telefonlar için olanları da son derece hızı yavaşlatıyor merak etmeyin. Bu konuda önerim güzel bir anti-virüs programıyla ayda 1 kere taratıp programı kaldırmanızdır.Gereksiz yere programı telefonunuzda tutmayın. Hem hızında önemli düşüş olur hem de bıraktığı artık dosyalar canınızı gerektiğinden fazla sıkabilir.

8-Titreşimi kullanmamaya çalışın.Kaba bir tabirle pilin annesini ağlatıyor.Pilin ömründen ömür götürüyor. Kesinlikle kullanmayın. Ayrıca zil sesi seviyesini asla maximuma çıkarmayın.

9-Ses dosyalarının telefonunuz için hiç bir zararı yoktur. Dilediğiniz kadar müzik yükleyebilirsiniz.Tek dezavantajı bulunduğu klasörün açılmasını biraz yavaşlatır.

10-Çok sayıda video ve resim programlarını bir arada kullanmayın.Zararı video ve resimler eskisinden daha yavaş açılır.Ayrıca codecler birbirine gireceği için bazı dosyaları açarken desteklenmeme gibi geçici sorunlar ortaya çıkar. Video için real player en iyisidir.Şaşmamanızı tavsiye ederim. Resimler için ise Resco Viewer programı oldukça başarılıdır.

 


buroz

Üye
eyv.sağol
 
ßurçiN

ßurçiN

Üye
sağol
 
hackerby17

hackerby17

Üye
Teşekkürler
 
xkadir61

xkadir61

Üye
eyvallah kardeş sagol
 
Tec/-/no

Tec/-/no

Üye
Ellerine sağlık kardeşim mükemmel bi paylaşım.
 
nightblue0631

nightblue0631

Üye
saol kardeş
 
technonur

technonur

Üye
sağolasın gerçekten yararlı bilgiler var
 
noman

noman

Üye
teşekkürler
 
outlaw57

outlaw57

Üye
eyvallah saolasın kardesımm paylaşım içinn
 
arslan_arcelik

arslan_arcelik

Üye
deniycem ama kendi telefonlarımda olmaz:D
 
sukruon

sukruon

Üye
çoğunu bilmiyordum
 
gsmelih

gsmelih

Üye
saolasın bilgi icin ya peki telefona hafıza kartı deilde telefona nasıl format atabilirim telefon hafızası dolu formatla nasıl düzelir yazarsan sewinirim:)
 
By_Bad

By_Bad

Üye
Güzel ve yararlı paylaşım olmuş emeğine sağlık.
 
Nazy

Nazy

Üye
gerçekten güzel faydalı bilgiler içeriyor
sağol:oke:
 

ozi456

Üye
saol kardeş guzel bilgiler vermissin...arkadaslar 10_mmc_cache die bi program var.hafızayı 10 mb'a kadar sıkıştırma yapabiliyormuş ve telefonu hızlandırıyormuş...ben denedım sıkıştırma olmadı denecek kadar az oldu ama hızı biraz arttı...
 
mami23

mami23

Üye
yararlı bilgiler saoalsın denedim hepsini
 

HUR

Üye
Teşekür
 
solarist

solarist

Üye
    Konu Sahibi
saolasın bilgi icin ya peki telefona hafıza kartı deilde telefona nasıl format atabilirim telefon hafızası dolu formatla nasıl düzelir yazarsan sewinirim:)

:sn:Soft Format yöntemi: Telefon açık iken *#7370# yazın. Ekrana "Tüm orjinal ayarlar geri yüklensin mi? Telefon kapanıp açılacak" uyarısı gelecektir. Evet seçeneğini seçtikten sonra güvenlik kodunu girerek format işlemini tamamlayın. Ortalama format süresi 2 dakikadır.Bu işlemi yaparken pilinizin en az 3/2 dolu olmasına dikkat edin. BU YÖNTEM TELEFON HAFIZASINA DAHA DA BİR YER AÇACAKTIR.
 
icep

icep

Üye
Ellerine sağlık kardeşim mükemmel bi paylaşım.
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...


Üst Alt