Telefonumu Nasıl Kaydettireceğim Diyenler ...

Sponsorlu Bağlantılar

ChavRash

ChavRash

Emekli Yönetici
    Konu Sahibi
Telefonumu Nasıl Kaydettireceğim Diyenler ...
12 Temmuz 2005'te yürürlüğe giren 5392 sayılı yasa gereği 12 Aralık 2005 günü sonuna kadar tüm GSM abonelerinin cihazlarını kayıt altına aldırmaları gerekmektedir. Kayıtlı cihazlara sahip abonelerin herhangi bir işlem yapmasına gerek yoktur. Kayıt altına alınmamış cihazlar, 13 Aralık 2005 tarihi itibariyle, yasa gereği tamamen iletişime kapatılacaktır.

<span style="color:#990000">Cihazımın kayıt dışı olup olmadığını nasıl öğreneceğim?</span>

Cihaz seri numaralarının ( İMEİ ) kayıt dışı veya kopyalanmış olup olmadığı ve kayıt işlemlrinin nasıl yapılacağı bilgisi kullandığınız GSM operatörünüze SMS ile gönderilecektir.Ayrıca cep telefonunuzda *#06# tuşlayarak cihazınızın seri numarasını ( İMEİ ) öğrenebilirve bu numaranın kayıtlı olup olmadığını adresinden sorgulayabilirsiniz.

<span style="color:#990000">Cihazımın kayıt dışı olduğunu öğrendim, nasıl kaydettireceğim?</span>
  • GSM operatörünüzün İletişim Merkezleri&#39;ne ya da Abone Merkezleri&#39;ne giderek 5 YTL karışılığı cihazınızı kayıt ettirebilirsiniz.
  • Eğer GSM operatörü olarak Avea kullanıyorsanız: Cihaz seri numaranızı ( İMEİ ) yazıp 9858&#39;e SMS göndererek, 9858 sesli yanıt sistemini arayarak 5 YTL karşılığı cihazınızı kaydettirebilirsiniz. ( Cihazınıza ait orijinal faturanız yoksa bu işlemi yapınız. )
  • Cihazınıza ait orijinal faturanız varsa ve Avea hat kullanıyorsanız: Avea İletişim Merkezleri&#39;ne giderek ücretsiz olarak cihazınızı kaydettirebilirsiniz.
<span style="color:#990000">Cihaz seri numaramın kopyalanmı olduğunu öğrendim, nasıl kaydettireceğim?</span>

Cihaz seri numarası kopyalanmış ise ( cihaz faturanızın olup olmamasından bağımsız olarak ) :
  • GSM operatörünüzün İletişim Merkezleri&#39;ne ya da Abone Merkezleri&#39;ne giderek Telekomünikasyon Kurumu&#39;nun birleşmiş olduğu yetkili teknik servisler aracılığı ile kayıt işlemleri için yapılması gerekenleri öğrenebilirsiniz.
<span style="color:#990000">Cihazımın resmi listelerde olmadığını öğrendim, nasıl kaydettireceğim?</span>

Eğer varsa, cihazınızın faturasıyla Kullandığınız GSM operatörünüzün İletişim Merkezleri&#39;ne ya da Abone Merkezleri&#39;ne gidrek detaylı bilgi edinebilirsiniz.

İletişim Merkezleri&#39;nde veya Abone Merkezleri&#39;nde yapılan kayıt işlemlerinizde mutlaka makbunuzu alınız.

FCT, Modem Kart gibi SMS alamayacak cihazlara sahip abonelerin adresinden İMEİ numarası kayıt durumlarını sorgulamaları gerekmektedir.

Bilgi mesajı almamış veya saklamamışsanız, cihazınızın durumu hakkında, GSM operatörünüzün Müşteri Hizmetleri&#39;nden veya İletişim Merkezleri&#39;nden ya da Abone Merkezleri&#39;nden detaylı bilgi edinebilirsiniz.

9858 SMS veya 9858 Sesli Yanıt Sistemi aracılığıyla yapılan kayıt işlemlerindeki 5 YTL&#39;lik bedel, faturasız hatlarda ücretli kontörlerden düşülecek, faturalı hatlarda faturanıza yansıtılacaktır. ( Avea için )

* Faturaların üzerinde cihaz seri numarası ( İMEİ ) belirtilmiş olmalıdır.

** Bu kayıt işlemi sonunda, kopyalanmış seri numaralı ( İMEİ ) cihaz ile hattınız eşleştirilecek ve bu cihaz o tarihten itibaren sadece eşleştirildiği hat ile kullanılabilecektir. Bir cihaz, birden fazla hat ile ayrı ayrı eşleştirilebilmektedir.

*** Teknik servisler üzerinden yapılacak işlem ücretleri bu servisler tarafından belirlenmektedir.
 


konyarapp

Üye
ağa bu ımeı ve 9858 daha dewam ediyor mu ya ?bir bilginiz war mı? ?
 

nahraseli

Üye
:ehe bu konu 4 yıl önce açılmış daha yazmaya hacet yok:sukur::naughty:
 
mc zerem

mc zerem

Üye
hııııııııı
 
mukoaslan

mukoaslan

Üye
şimdi ne öyle bir durum varmı bu udurum 2005 ye geçerli:sirit:
 


Üst Alt