Telefon Görüşmelerinizi Şifreleyin Güvende Kalın!

Sponsorlu Bağlantılar

Alo_Azrail

Alo_Azrail

Üye
    Konu Sahibi
Telefon Görüşmelerinizi Şifreleyin Güvende Kalın!
Novende uygulaması ile artık cep telefon görüşmelerinizi güvende tutabilirsiniz. Yurtdışında yaşayan bir Türk yazılımcının geliştirmiş olduğu ve Google Play üzerinden yayınlamış olduğu Novende isimli yazılım konuşmaları şifrelemenize imkan sağlıyor.



Genç yazılımcı konu Can Birinci konu ile ilgili artık insanların dinlenme korkusu olmadan rahat bir şekilde telefon görüşmesi yapabileceğini dile getirdi.

Can Birinci konu ile ilgili şu sözleri dile getirdi: “Şifreli konuşma yazılımı fikri, aslında eski kız arkadaşımla telefonda yaptığım bir konuşma sırasında aklıma geldi. Hani nasıl derler biraz özeldi. Sonra kendi kendime dedim ki ‘Bu muhabbetimizi arkadaşlarım duysa kesinlikle dalga geçerler’. Sonra şifreli konuşma için mobil uygulama yazmaya karar verdim ve araştırmaya başladım. Yurtdışında aynı bölümde okuduğum Hintli bir arkadaşımın da desteğiyle kod yazmaya başladım ve Novende ortaya çıktı. Novende, cep telefonu görüşmelerinin her ne olursa olsun dinlenememesi için geliştirdiğim Android tabanlı bir mobil uygulama.”

256 bit şifreleme sisteminden faydalandığını dile getiren Birici ses verisinin çözülmesinin mümkün olmadığını söylüyor.

Novende ses sunucusunda bulunan ses verileri hiç bir şekilde kayıt altına alınmamaktadır. Görüşme tamamlandığı zaman şifreleme de silinmektedir.

Abonelik sistemi ile çalışma gösteren Novende aylık olarak 6.90 TL gibi bir ücretle kullanılabilmektedir. Dilerseniz Android işletim sisteminize indirmek için buradan bağlanabilirsiniz.
Kaynak: Veteknoloji.com
 


Üst Alt