• Üye Haberleri - İncelemeleri bölümümüzde sadece üyelerin kendi yazdığı haberler ve oluşturduğu incelemelere yer verilmektedir. Haber kaynaklarından veya farklı bir kategoriden, birebir alınan içerikler paylaşılamaz.

Teknoloji nedir ve yararları nelerdir?

Sponsorlu Bağlantılar

Doğuş Pertez

Doğuş Pertez

Admin
    Konu Sahibi
Teknoloji nedir ve yararları nelerdir?
Teknoloji nedir ve teknolojinin yararları ile faydaları nelerdir merak ediliyor. Kimi zaman bir ödev olarak karşımıza çıkan teknolojinin yararları konusu makalemizde yer alıyor.

Teknoloji doğru kullanıldığında çok faydalı bir araç haline gelebiliyor. Evet, kötü yanları tonla, ancak doğru kullanım ile sizi sıradan bir insandan, toplumun gözdesi bir bireye dönüştürebilecek kadar da yetenekli bir gereç. Aşağıda, teknolojiyi doğru şekilde kullanım ile elde edebileceğiniz yüzlerce faydadan, en genelleri listelenmiştir.

Derslerde başarı: İnternette matematikten İngilizceye, Türkçe’den fiziğe, yapı statiğinden mukavemete kadar yüzlerce farklı dalda eğitim kaynağı bulunmakta. Öğretmen eşliğinde anlatılan konular sayesinde, kaçırdığınız konuları kolaylıkla öğrenebilir, ders tekrarı yapabilirsiniz.

Kişisel gelişim: Hitabet, konuşma sanatı, görsel sanatlar, dövüş teknikleri, spor dersleri gibi pek çok dalda internetten kaynak bulmanız mümkün. Bu sayede, herhangi bir kursa tonla ücret ödemeden, masa başında yüzeysel de olsa eğitim alabilir, kendinizi ciddi oranda geliştirebilir.

Maddi: Günümüzde internetten borsa hisse senedi alım satımlar, döviz al-sat, altın al-sat çok yaygın olarak yapılmaktadır. Üstelik, bir döviz bürosunda yüzlerce liralık, al sat farkı ödemektense internetten çok küçük farklara bu işlemleri gerçekleştirmenize imkan sağlayan birimler mevcut. Üstelik çok derece kolay ve hızlı bir şekilde, siz de gün içerisinde farklı kurlarda paranızı değerlendirebilir, oturduğunuz yerden para kazanabilirsiniz.

Zamanlama: Artık herkesin elinde bir akıllı telefon mevcut. İlk okuldan beri süregelen plan dahilinde çalışma, gelişen teknoloji ile artık çok daha kolay. Geliştirilen uygulamalar, sizin için günlük plan yapıyor, plan dahilinde hayatınız gidince, hem zamandan, hem enerjiden tasarruf sağlıyorsunuz. Böylelikle, boşa geçen tek bir saniyeniz bile olmuyor.

İndirim: E-ticaret sitelerinin ek uygulamaları ile indirimlerden otomatik olarak haberdar oluyorsunuz. İlgi alanınıza göre belirli bir havuz oluşturan uygulamalar, ilgi alanınızdaki bir ürünün indirime girmesi durumunda sizlere bildiri gönderiyor. Böylelikle, normal şartlarda, kampanya indirim kovalayan insanlar yerine, insanları kovalayan kampanya ve indirimler oluşuyor.

Akıllı sistemler: Eve, iş yerine, bilgisayara kurulan akıllı sistemler sayesinde, evinizi, iş yerinizi tek bir tuşla kontrol edebiliyorsunuz. Ocakta yemeyim mi kaldı? Ütüyü fişte mi unuttum derdine son! Akıllı sistemler, tek tuşla hepsini kontrol edebiliyor. Ya da siz evde yokken apartmana kim gelmiş, kim zile basıyor hepsi bu akıllı sistemler ile kolaylıkla takip edilebiliniyor.
 


DarkredBlue61

DarkredBlue61

Üye
Tşkler...
 
djkamer

djkamer

Üye
Güzel bir derleme olmuş tesekkur ederiz.
 
bilisimler

bilisimler

Üye
:tşk:
 
korayertaş

korayertaş

Üye
hocam teknolojiyi anlamayanlar çok ve bu yazınız onlara baya faydalı olacaktır ellerinize sağlık
 

Benzer Konular

Cevap
1
Görüntüleme
793
Cevap
29
Görüntüleme
691
gonyalı
Cevap
0
Görüntüleme
337
Cevap
0
Görüntüleme
508


Üst Alt