Tek kelime ile Magnifique: 0-1

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Kingmortall

Kingmortall

Üye
    Konu Sahibi
Tek kelime ile Magnifique: 0-1

Fransa’da beraberlik bile yetiyordu ama Fenerbahçe, fazlasını istedi, istediğini de söke söke aldı. Hele Bekir’in golü... Öyle bir vurdu ki, dünya starlarını özendirecek röveşatasıyla Marsilya’nın Avrupa rüyasını bitirdi. Grup liderliğini garantileyen Sarı-Lacivertliler, Kadıköy’deki M’Gladbach maçında kutlama yapacak.

Fenerbahçe seri başı

Avrupa Ligi’nde son maçlar sonrası eleminasyon sistemine geçilecek. Şampiyonlar Ligi’nde gruplarında 3. olan 8 takımla Avrupa Ligi’nde ilk 2’ye giren 24 takım kurayla eşleşecek. Avrupa Ligi’nde grubunu lider bitiren 12 takımdan biri olan Fenerbahçe seri başı olacak. Devler Ligi’ndeki 8 takım ise puanlarına göre ikiye ayrılacak. 4 takım seri başı olacak. Böylece 16’şar takımlı iki torba olacak ve kura usulü eşleşmeler gerçekleşecek.

Fenerbahçe klasikleri

Fenerbahçe’ye gruptan çıkabilmesi için bir puan yetecekti. Bu gerçeklik tüm oyun stratejisinin temel kurgu noktasıydı.

Sarı-Lacivertliler, maça başlarken defansif tedbirlerin yoğun uygulandığı ve rakibin üzerine gelmesini fırsat bilerek hızlı kontrataklara çıkmaya çalışan bir takım hüviyetine bürünmüştü. Buna karşılık Marsilya ise adam adama markaj uygulayarak rakibine top yapma şansı tanımamaya odaklanmıştı.

Fransız ekibi Fenerbahçe’nin üstüne geldikçe, arkasında oluşan boşluktan yararlanmaya çalışan Kanarya, özellikle Caner ve Kuyt ikilisi ile kanatlarda üstün bir oyun ortaya koyuyordu. Sabırla bekleyen Sarı-Lacivertliler, rakibini pusuya düşürmeye çalışırken akıllarından ‘su uyur Marsilya uyumaz’ gerçeğini bir an bile çıkarmadı. Gol ise hem son vuruş hem de hazırlanış biçimiyle tam bir Fenerbahçe klasiğiydi. Kornerde ön direğe koşan Gökhan’ın topu içeriye doldurması, bu sezon defalarca çalışılmış bir pozisyon iken, son vuruştaki güzellik ise Sow’dan görmeye alıştığımız, ancak bu kez Bekir’in ayağından gelen bir gol sahnesi oldu. Bu gol aynı zamanda bir üst tura çıkışın da müjdeleyicisi oldu.

22’de Caner’in uzun pasında topla buluşan Sow, Kuyt’ı gördü. Onun vuruşu az farkla auta çıktı. 23’te Ayew’in penaltı noktasındaki vuruşuna son anda Yobo ayak koydu. 28’de maçın o ana kadar ki en etkili pozisyonu ev sahibinden geldi. Amalfitano ile verkaça giren Ayew, bir anda defansın arkasına sarktı ve Volkan ile karşı karşıya kaldı. Vuruşu üstten auta çıktı. 40’ta Cristian’ın korner vuruşunda, Gökhan ön direkte topu kafayla arkaya indirdi. Bekir önce göğüsüyle düzeltti, sonra röveşatayla topu köşeye gönderdi: 0-1. 49’da Ayew defansın arkasına sarkıp mükemmel vurdu ama Volkan da süperdi. Kalan dakikalarda karşılıklı pozisyonlar ve ev sahibinin baskılı oyunu skoru değiştirmeye yetmedi.
 


.Murat.

.Murat.

Üye
tebrikler kanaryalara
 
Mobilator

Mobilator

Emekli Yönetici
Tebrikler Fenerbahçe'mize.
 
Haydar

Haydar

Emekli Yönetici
bekir'i attığı jeneriklik golden dolayı kutlarım
 
DiaBLoS

DiaBLoS

Moderator
İlk yarı iyi, ikinci yarı vasat bir takım izledik .
Sonuç olarak da harika bir olaya imza attık diyebiliriz . Marsilya gibi bir takımı deplasmanda yenmek kolay bir durum değil .
Tebrikler Fenerbahçem ...
 
'Davut

'Davut

Üye
Sonuç olarak iyi DAhi iyi yerlere geliriz umarım...
 
arslansem

arslansem

Üye
Bizde olan kupaya teneke pü pis kaka derler onun için oynayıp kazanınca sevinirler.sizi yaramazlar sizi :ehe tebrikler bundan sonrası önemli olan.bu statüde gruplardan geçemeyen Türk takımı olmamıştı sanırım.şimdi önemli olan kısmı :)
 
greenmile

greenmile

Üye
fransızları yenmek her zaman mutluluk vermiştir.Kupanın önemine gelince avrupanın 2 numaralı kupasıdır çok önemli değil ancak maçları kazanmak keyif vericidir.Tıpkı bana göre pek önemi olmayan Türkiye Kupası'nda olduğu gibi;)

Ayrıca ülke adına birşeyler yapıyoruz puan topluyoruz bu daha da önemli gelecek adına.
 
arslansem

arslansem

Üye
Başkan sizi de köreltmiş yahu önemli olan lig ha :ehe
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...


Üst Alt