"Tarihin Yüz Karası"

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Kingmortall

Kingmortall

Üye
    Konu Sahibi
"Tarihin Yüz Karası"


Trabzonspor'un Eskişehirspor'a kendi evinde 3-0 yenilmesine yerel gazeteler de çok sert tepki gösterdi. Futbolculardan yönetime, taraftarlardan teknik kadroya kadar her kesimi eleştiren yorumlar yapan gazetelerin eleştirilerinde odak noktasını futbolcular oluşturdu.


Günebakış Gazetesi, "Yalancı bahar bitti. Tarihin yüz karası", Kuzey Ekspres Gazetesi, "Bu gemi yüzmez", İlkhaber Gazetesi, "Rezalet!" Taka Gazetesi, "Matem evi", Karadeniz Gazetesi ise, "Önce kamera şakası sandık, sonra da ateşe düştük" başlıklarıyla maçı okuyucularına aktardı.


Trabzonspor Teknik Direktörü Şenol Güneş ise, taraftarların futbolcularla girdiği tartışmalara değinerek, şunları söyledi:


"Herkesin beklentisi ve gayreti Trabzonspor'un daha iyi bir sonuç almasıydı. Böyle bir sonuç ortaya çıkınca tabi kızgınlıklar, moral bozuklukları, tepkiler, kontrolsüzlükler olabiliyor. Saha içindeki oyuncuların da gelgitleri var. Aynı şey seyirci için de geçerli. Seyirciden özür diliyorum ama takım onların takımı. Sonuç ne olursa olsun bu takımdaki oyuncularla yarış devam edecek. Yenilsek de yensek de onlarla beraber olacağımızı düşünüp, onları bir an evvel motive etmek durumundayız. Buradaki her oyuncu için söylüyorum bunu. Oyuncu gittiği zaman sahiplenmezsin. Saha içinde haklı olarak üzüldüğü için tepkisi olabiliyor oyuncu veya seyircinin. Ama oyuncular işini yaparak devam etmeli, taraftar da takımına destek olmalı. Çünkü öteki türlü çözüm olmaz. Sabrın sonu yok. Bunu söylemek belki doğru değil. Onlar da haklı olarak iyi sonuçlar, başarılı oyunlar bekliyor. Oyuncu da bunu istiyor. Ama bu hayata geçirilmediği zaman bu panikler daha kötüyü ortaya çıkarır. Saha içinde ikinci yarıda sorumluluktan kaçma daha fazla oldu bu konuda."


Güneş, futbolcularının gollerden sonra ofansif veya defansif olarak yaptıkları gayretleri kendi bilinçleri içinde yaptıklarını düşünmediğini de vurgulayarak şunları söyledi:


"Bu da tamamen oyun kontrolünü kaybetmelerinden kaynaklandı. Bireysel özelliklerini kullanmada sıkıntı çektiler. Daha önceki kaybedilen puanlar ve ligin gidişi nedeniyle moral ve güven bunalımı yaşıyoruz. Bunu Ordu maçında sağladığımızı düşünmüştük. Oyuna da öyle başladık ama rakibin oynamasına izin verdik. Dikkatimizin ne kadar dağınık olduğunu gösterir bu durum. Kırılganlık zaten var. Baktığınızda çok rahat bir maçı, taşıyabileceğimiz maçı verdik. Yumuşak bir takım olarak kaldık. Deplasmanda hiçbir takımın böyle rahat oynamasına izin verilmez. Rakibin oyununu bozmak için hiçbir agresifliğimiz, sertliğimiz olmadı, tamamen onların oynamasına izin verdik." diye konuştu.


Duran topları etkili kullanabilecek ve değerlendirebilecek oyuncuları olmasına rağmen bu tür pozisyonlarda sıkıntı yaşadıklarını da ifade eden Güneş, şunları söyledi:


"Duran topları iyi kullanabilecek Adrian, Olcan, Sapara gibi oyuncularımız var ama maalesef bu konuda sıkıntı yaşıyoruz. Uzun boylu oyuncularımız da var. Hatta gol de attık bu tür pozisyonlardan. Ama daha fazla etkili olmamız gerekirken tam tersi gerçekleşiyor. Duran topları pas olarak olsun, ön veya arka direğe atılan toplar olsun etkili biçimde kullanamadık. Janko'nun oyun tarzı hareketli olmadığı için zaman zaman yüksek toplar gelmesine rağmen etkili atak sayısı az. Janko'nun o konuda eksik kalması bizim açımızdan bir oyuncuyu eksik tutuyor saha içinde. Şu anda oynadığımız oyunda Janko ve takımın uyumu, birlikteliği istediğimiz gibi değil."
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...


Üst Alt