Tarihin ilk yüz nakli ..

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
abuvice

abuvice

Üye
    Konu Sahibi
Tarihin ilk yüz nakli ..

ABD’nin en ünlü tıp merkezlerinden Cleveland Kliniği, tarihteki ilk yüz naklini yapmaya hazırlanıyor. Önümüzdeki bir kaç hafta içinde beş erkek ile yedi kadın gizli bir şekilde kliniği ziyaret ederek yüz nakli için kontroller ve görüşmelerde bulunacak. Yüz nakli için gelecek adaylara kadavradan alınacak yeni bir yüz nakil edilecek.

OPERASYON için, kadavradan alınan dokuyla yüz nakli yaptırmak isteyen gönüllünün dokularını uyuşması, ten rengi, yaş ve cinsiyetin aynı olması gerekiyor. 8 ila 10 saat sürmesi beklenen dünyanın ilk yüz nakli operasyonundan sonra hasta, 10 ila 14 günde yeni yüzü ile taburcu olacak.

abuvice derki 100 sene sonra neler olacak neler..? :box:
 


digital mert

Üye
bunu gastede okumuştum ama tıpatıp o yüz olmıcak ikisinin karışımı bişey olcakmış..
 
NeedLeFLuff

NeedLeFLuff

Üye
oh beee bul yakışıklı birini taktır yüzünü kendine demi ??? ;)
 
Caine

Caine

Üye
güzel bir olaymışş ;;)
bilgi için tşkler ve şu internet yüzünden kalan zamanımızıda pc başında geçirdiğimizden haber bile izliyemiyoruz :vur:
 
iceboy

iceboy

Üye
Ilginc! Daha neler duyacagiz bakalim su teknoloji dunyasindan! Eger yuz yaniklari icin vesaire falanla da kullanilabiliyorsa bu teknik o zaman cok iyidir derim.
Yoksa ne diye gidip degiseyim bu guzel yuzumu. Benim ki bana yeter de artar bile. Heyt...
 
abuvice

abuvice

Üye
    Konu Sahibi
beyler illa tv izlemenize gerek yok..! büssürü haber siteleri var girin okuyun. daha önce böyle bir topic açmıştım hatta bilgilenmeniz için...
 
Shadowman07

Shadowman07

Üye
bu neye ya tıp ne kadar gelişti...
 
Kin_ittifak

Kin_ittifak

Üye
valla normal yaw...yakında baska bişi nasli yaparlar...
 

ekolix

Üye
vay anam vay... face to face mısalı
 

carsinoma

Üye
vay anam vay teknoloji aldı yürüyo ???
 

_GiTaRisT_

Üye
allahın verdiği hiç bişeyi bozmamak lazım ;)
 
Haberci

Haberci

Üye
İşte ilk yüz nakli yapılan kadın
Dünyanın ilk yüz naklinin yapıldığı kadın olarak tıp tarihine geçen ve kimliği bir sır gibi saklanan 38 yaşındaki Isabelle Dinoire’nin operasyon öncesi ve sonrası fotoğrafları, ailesinin onayıyla yayınlandı.
04 Aralık 2005 09:19
<div align="center"></div>
Dinoire&#8217;nin düşüp bilincini kaybetmesi üzerine yüzünü ısıran köpeği tarafından kurtarıldığı da ortaya çıktı. Öldürülen köpeğin resmi Isabelle&#8217;in başucunda.
FRANSIZ Isabelle Dinoire (38), Mayıs ayında 14 yaşındaki kızıyla yaptığı kavganın hayatını kökten değiştireceğinden habersizdi. Kızı kapıyı vurup anneannesine gittiğinde çareyi uyku ilaçlarında buldu. Gece kalktığında ise takılıp düşerek bilincini kaybetti. Tania isimli Labrador köpeği kadını ısırarak kendine getirmek isterken, yüzünü de parçaladı.

İşte dünyanın ilk yüz naklinin kahramanı olan Isabelle Dinoire&#8217;in hikáyesi böyle. Geçen pazar günü geçirdiği ameliyat sonrasında önceki gün fotoğrafları ilk kez basına yansıyan kadının bir gün sonra kendine geldiğinde ilk işinin aynaya bakmak olduğu ve doktorlarına &#8216;Merci&#8217; dediği bildirildi.

Dünyanın ilk yüz naklinin yapıldığı Isabelle Dinoire&#8217;nin köpeği Tania&#8217;yı çok sevdiği ve siyah renkli Labrador&#8217;un da talihsiz olaya kadar kimseyi hiç incitmediği anlaşıldı. Yüzü tanınmaz hale gelen kadının olaydan sonra köpeğini hiç suçlamadığı, hatta otoritelerin köpeği öldürme emrine karşı çıktığı da belirtildi. Isabelle&#8217;nin kızı Lucie, annesinin hastane odasında köpeği Tania&#8217;nın resmini sakladığını açıkladı.

Lucie Dinoire, Fransız cerrah Jean-Michel Dubernard&#8217;ın kendilerine umut verdiğini söyledi. Eski haline kavuşmak isteyen kadının aylarca beklediği ve sonunda, kendi yaşlarında aynı boy ve ağırlıkta bir kadın kaza yapıp beyin ölümüne uğrayınca yüz nakline karar verildiği öğrenildi.

Geçen pazar akşamı cerrahların kadavradan deri ve doku almak için gece boyunca çalıştıkları kaydedilirken, nakil yapılacak kadına da uzun sürecek ameliyata kalbinin dayanmama riski olduğu söylendi. Mikrocerrahi yöntemle yapılan tarihi operasyon sonrası, cerrahlara teşekkür eden Isabelle&#8217;in bağışıklık sisteminin yeni yüzünü reddetmemesi için yaşam boyu ilaç kullanacağı açıklandı.

ADIM ADIM TARİHİ OPERASYON

İlk aşamada Isabelle&#8217;in yenilenecek olan burun, dudak ve çene bölgesi belirlendi.
İkinci aşamada operasyon boyunca yüzde meydana gelecek değişiklikler saptandı.
Isabelle&#8217;in yüzü deri nakli operasyonuyla yenilendikten sonra bu hale geldi.

hürriyet
 
oguzkagan11

oguzkagan11

Üye
ilginç :)
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Benzer Konular



Üst Alt