Tansiyon Nasıl Düşürülür?

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Doğuş Pertez

Doğuş Pertez

Admin
    Konu Sahibi
Tansiyon Nasıl Düşürülür?
Tansiyon Nasıl Düşürülür?
Yüksek Tansiyon Nasıl Düşürülür?



Sarımsak : Bu mucizevî şifa birçok şeyi tedavi edişiyle bilinir ve bu yüksek kan basıncını da içerir. Çalışmalar, sarımsak ilavelilerin kullanımının mutedil hipertansiyonu kontrol altına almakta etkili olduğunu kanıtlamaktadır.

Potasyum : Tansiyon nasıl düşürülür ? Bu soru potasyum eksikliğinin kandaki sodyum miktarını arttırdığının düşünülmesiyle ilgilidir ki bu da yüksek kan basıncına ya da onun kötüleşmesine sebep olabilir. En iyi seçenek doğal olan bütün yiyeceklerden bu minerali almak olmakla birlikte günlük ek potasyum almak yüksek kan basıncınızı düşürebilir. Potasyumu muz, baklagil,som balığı ve kayısı gibi potasyum zengini yiyeceklerden alabilirsiniz.

CoQ10 : Koenzim Q10 nun yüksek kan basıncı üzerindeki etkisinde,her biri CoQ10′un birincil ve ikincil hipertansiyon durumlarında doğal yollarla kan basıncını düşürmekte etkili olduğu sonucunu gösteren çalışmalar yapılmaktadır. Yüksek tansiyonu düşürmek için CoQ10 verilen hastalar, zararlı yan etkileri olan farmasötik ilaçlarla tedavi edilen hastalarla aynı kan basıncı düşüşünü göstermişlerdir.

Kara Hindiba Kökü : Bu, diüretik (idrar söktürücü) reçetelere iyi bir alternatif olan doğal diüretik olarak işe yarar. Su retansiyonu kan basıncını arttırır; karahindiba kullanımı su retansiyonunu rahatlatır böylelikle kan basıncı düşer.

Folik Asit : Uzun bir süredir, toksemi ya da preeklamsi diye bilinen bir durum yüzünden hamileliği süresince yüksek kan basıncının riski altında bulunan hamile bayanlara tavsiye edilmektedir ve kan basıncını normal seviyede tutmaya çalışan herkese tavsiye edilmektedir.
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...


Üst Alt