"Takım ruhunu gösterdik"

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Kingmortall

Kingmortall

Üye
    Konu Sahibi
"Takım ruhunu gösterdik"

BJK Nevzat Demir Tesisleri’nde gerçekleştirilen antrenmanın ardından basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Roberto Hilbert, kendileriyle ilgili sezon başından itibaren yapılan yorumları komik bulduğunu kaydederek, "Sezon öncesinde herkes bir değişimden geçtiğimizden, kötü bir takım olduğumuzdan ve ligi kötü bitireceğimizden bahsediyordu. Herkese ne kadar iyi bir takım olduğumuzu, takım ruhumuzu gösterdik. Takım olarak hareket ettik. Şu anda mükemmel bir yoldayız. Tek yapmamız gereken, devre arasına kadar böyle gidip, ikinci yarıda da bunu devam ettirmek" diye konuştu.

-"Geçen sezon takım oyunu oynamıyorduk"-
Beşiktaş’ın geride kalan sezonda önemli oyuncuları bulunmasına karşın, hedeflenen başarının yakalanamadığının aktarılıp, bu sezon sergilenen performansın nedeninin sorulması üzerine Hilbert, şunları söyledi:
"Değişen şey kesinlike takım ruhu. Kulüpte yönetimimizin ve hocamızın değiştirmek istedikleri tam anlamıyla buydu. Geçen sezon çok iyi oyuncularımız vardı ama takım oyunu oynamıyorduk, iyi takım değildik. Bu sene iyi karakteri olan, yürekten oynayan iyi oyuncularımız var. Hep beraber takım gibi hareket edip, takım ruhunu ortaya koyuyoruz. Geçen seneden farkımız bu."
Beşiktaş’ın savunmada yaşadığı sorunlara ve çok gol yemesine değinen Alman futbolcu, "Bu sadece savunma mevkisinden kaynaklanan bir sorun değil, tüm takımla ilgili bir mesele. En ilerde oynayan hücum oyucusundan, en geride oynayana kadar herkese iş düşüyor. Bu bir sorun. Burada daha iyi konsantre olmamız, iletişim kurmamız lazım. Takım oyunu oynuyoruz ve bunu daha da geliştirip, gol yemeyi durdurmamız lazım" ifadelerini kullandı.

Savunmanın sağında alternatifinin olmadığı ve oynamadığı zaman takımın bu mevkide zorlandığı yorumu üzerine Hilbert, "Sakatlanırsam ki umarım sakatlanmam, takım için kolay olmuyor. Ama şu anda formdayım, fizik olarak da hazır durumdayım. Umarım böyle devam edecek. Baskı altında oynamak benim için sorun değil. Bütün kariyerim baskı altında geçti, buna alışık bir oyuncuyum. Benim pozisyonumda oynayacak futbolcunun kötü bir performans sergilemesini istemem. Takım adına herkesin iyi olmasını isterim. Ancak alternatifsiz olduğumun düşünülmesi benim için iyi bir durum" şeklinde konuştu.

-"Şampiyonluğu konuşmak için erken"-
Roberto Hilbet, ligde şampiyonluk yarışını sürdürmek için mücadele ettiklerini ancak şampiyonluğu konuşmak için erken olduğunu dile getirerek, sözlerini şöyle tamamladı:
"Şampiyonluk yarışında sezon sonu ne olur, bunu şu anda bilmiyoruz. Her şey olabilir. Bizim böyle devam etmemiz ve adım adım gitmemiz lazım. Bu şekilde devam edersek, yeni bir Beşiktaş, genç bir Beşiktaş imajı yaratabiliriz. Bir şey konuşmak için çok erken. İlk yarıyı bitirelim, ikinci yarı başlasın, doğru zaman geldiğinde şampiyonluğu telaffuz etmeye başlarız. Şu an çok erken."
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...


Üst Alt