Tablet hastanelerde

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Haydar

Haydar

Emekli Yönetici
    Konu Sahibi
Tablet hastanelerde
Tablet bilgisayarlar, okullardan sonra şimdi de hastanelerde kullanılmaya başlandı. Ankara Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde tablet bilgisayarlar sayesinde hastalar işlemlerini kısa sürede tamamlayabiliyor. Hastalar, "kişisel bilgi kartı" ile tüm tetkiklerini yanında taşıyabiliyor.

Tablet bilgisayarlar,okullardan sonra şimdi de hastanelerde kullanılmaya başlandı. Ankara Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde tablet bilgisayarlar sayesinde hastalar çok daha kısa sürede işlemlerini tamamlayabiliyor. Üstelik internete bile gerek kalmadan hastalar, "Kişisel bilgi kartı" ile tüm tetkiklerini" yanında taşıyabiliyor.

Artık hastanın doktor doktor dosya taşıma devri bitti. Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde, Sağlık Bakanlığı'nın "dijital hastane projesi" uygulanıyor. Hem hastalar hem de doktorlar dijital dünyanın olanaklarından yararlanmaya başladı.

Üstelik bu tabletlerle hemşireler sanal ortamda eczaneden ilaç da temin edebiliyor. Tablet bilgisayarlar hekimlere, asistan hekimlere ve hemşirelere dağıtıldı. Bu bilgisayarlar sayesinde hastanın işlemleri çok daha kısa sürede yönetilmiş oluyor.

Tablet bilgisayarlar yoğun bakım ve acilllerde de etkin bir biçimde kullanılacak. Doktor başka bir hastaya gitmiş olsa bile acildeki hastayı olduğu yerden değerlendirebilcek.

Aslında internete de gerek yok. Çünkü artık hastaların röntgenelerinin ve tüm bilgilerinin olduğu "kişisel bilgi kartı" da var.

Üstelik sadece tablet bilgisayarlar değil, her kilinikte bir de mobil bilgisayar var Atatürk Hastanesi'nde.
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Benzer Konular

Eren Değerli
    • Beğen
Cevap
1
Görüntüleme
314
DarkredBlue61
ancient30
Cevap
0
Görüntüleme
304
ancient30
Cevap
0
Görüntüleme
356


Üst Alt