Symbian'da sona geliniyor mu?

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Necmati

Necmati

Üye
    Konu Sahibi
Symbian'da sona geliniyor mu?



Symbian cephesinde yaşananlar kafa karıştırıyor: Yoksa emektar işletim sisteminin sonu mu geldi?

Nokia, Symbian'ın yönetimini ele alıyor ve kâr amacı olmayan kurum artık işlevini kaybediyor. Bu değişiklikle 100 kişiden 75'inin işsiz kalması bekleniyor. Kurum, bir lisanslama kurumu şeklini alacak.

Kurumun CEO'su Tim Holbrow, bu değişikliğin mobil pazarında bir deprem etkisi yarattığını ve Symbian'ın şu anki yönetiminin artık uygun bir yapıda olmadığını söyledi. Nokia ise Amsterdam'da yapılan yönetim kurulu toplantısında yeni bir "açık model"den bahsetti. Bunun ne demek olduğunu ise zamanla göreceğiz.
Nokia 2008'de Symbian'ı satın aldığında 1200 kişiyi burada çalıştırıyordu, 4000 kişiyi de sisteme tahsis etmişti. Fakat daha fazla lisans almayı uman şirket, lisanslama ve yönetim meselelerini Symbian'a devretti.
Symbian geliştiricileri, Nokia Forum'unda teknik danışman olarak çalışmaya devam edecek, aynı 2 sene önce olduğu gibi. Nokia'nın Symbian politikası onun en büyük hatalarından biriydi. Kodu, açık kaynak kodu haline getirmek iki seneyi boşa götürmüş, kod hazır olduğunda ise rekabet gücünü kaybetmişti.
Şirketin bu küçük halinin de uzun süre ayakta kalacağı düşünülmüyor.
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Benzer Konular



Üst Alt