SX1 i güzel birer Multimedia Center a dönüştürmek

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

jason

Üye
    Konu Sahibi
SX1 i güzel birer Multimedia Center a dönüştürmek
SX1 leri ı birer Multimedia Center' a dönüştürelim :

1 VIDEO OYNATMA

Üzerinde entegre gelen "Real Audio Player" ile tüm "rm", "ram", "raw" ve "3gp" uzantılı Video ve Ses dosyalarını oynatabiliriz bunun için yapmamız gereken tek şey elimizdeki bu dosyaları telefonun Multimedia Card hafızasında E:/Videos altına kopyalamamız yeterli. Telefonumuzun Gprsi üzerinden İnternete bağlandığımız zamanlarda sitelerdeki birçok fragman ve ses kliplerini bu şekilde izleyebiliriz. Bu arada 3Gp uzantılı dosyaları tam ekran seyretmek için PVPlayer'i yükleyebilirsiniz.

Eğer bu formatlar yeterli gelmiyor ve bilgisayardaki divx keyfini telefonunuzda yaşatmaya devam etmek istiyorsanız yapmanız gereken çok basit.
Öncelikle ihtiyacımız olan şey "smart movie" isimli program. program temel olarak 2 parçadan oluşuyor:

a -Divx Codecler (bunların biri telefon diğeride bilgisayarınız için)
b -Oynatıcı ve kaydediciler (Bunlarında Oynatıcı olanı telefonumuz için kayıt edici olanıda bilgisayar için) yapılması gereken öncelikle codecleri her 2 platformada kurmak. Bu şekilde divx lerimizi telefon ve bilgisayarımız tanımlayabilecek. diğer adımda ise programların kurulumu. telefona attığımız dosyaları extras/file Mngr/e/others klasöründen bulup kuruluma başlayabiliriz.

smart movie convertor ile bilgisayaramızda bulunan tüm film klip ve benzer dosyaları telefonlarımızın algılayabileceği bi boyuta ve formata convertleyebiliyoruz.

standart kalite bir ayar için: bitrate 80kbps, audio settings:enable, force mono işaretli frequence:16000hz, bitrate 16kbps ta bulunmalı

set start ve st end seçenekleri filmin istediğimiz kısımlarını seçip convertlememizi sağlar, load subtitles kısmındansa filmler için alt yazılar seçilip filmimize eklenebilir..crop mode'undan ve video settigs kısımlarıylaysa filmin ekranımızdaki duruş pozisyonlarını ayarlayabiliriz..
smart movie için ( )

2. SES OYNATMA

MP3PLAYER

Bu Telefon üzerinde kendiliğinden gelen entegre bir stereo playerımız mevcut(SX1 sahiplerine tadını çıkartmak kalıyor sadece:). faydalanmak için yapmamız gereken e:/mp3 klasörüne sevdiğimiz trackleri kopyalamak. player çalıştığı zaman onları searchleyip bulacaktır.. Ayrıca değişik Skinleri olan Ultramp3player'i de yükleyebilirsiniz.

RADIO

Telefon üzerinde Stereo radiomuzda var üzerinden kanalları manuel yada otomatik aratabilir, bulduklarımızı 6 hafızasından herhangi birine kaydedebiliriz.
(* kulaklıktaki butona radio açıkken üstüste 2kere bastığımızda search -arama- yerine geçecektir)

OGGPLAYER

Şuanda üzerinde en çok durduğum fonksiyon. tek kelimeyle mükemmel ötesi birşey.. öncelikle avantajı şu: mp3 biliyorsunuzki sıkıştırılmış ses dosyalarına verilen addır. 2000li yılların başlarından beri bununlada yetinmeyen 1-kaç arkadaş mp4 ve bu ogg olayı üzerinde çalışıyordu mp4 pek başarılı olamasada ogg formatı hakikaten denediğinizde göreceksinizki korkunç başarılı ve biraz uğraşıdan sonra 10 mblık bir mp3 ünüzü 4megabyte a düşürüp sesdende çok büyük fedakarlıklar yapmadan dinleyebileceğinizi söylesem sizlere nedersiniz?

Öncelikle yapmanız gereken sıkı bir oggplayer ( ten çekebilirsiniz skin desteğide var, çekerken SX için olanı seçmeye dikkat edin)
daha sonra iyi bir ogg converter çekmelisinizki buda kesinlikle kolay kullanımıyla ücretsiz kullanabileceğiniz:dBpowerAMP Music Converter olmalı( )
bu siteden gereken ogg codecinide indirdikten sonra makinenize kurun devamı sadece elinizdeki mp3 yada ses dosyalarını "ogg" a çevirmek
Standart kalite bir ayar için ogg vorbis (cli) yı seçip quality: 64kbps, mode: stereo, sample: input seçilmeli , şimdi extras/file Mngr/e/sound klasörüne "ogg" adında yeni bir klasör oluşturup convertlenen tüm ogg larınızı buraya kopyalayın. Bu sayede 100 mblık bir mp3
kütlesini 40 mbta kaliteden ödün verdiğinizi hissettrmeden geçirebilirsiniz...

NOT: Ogg formunu ben çok beğendim. Hem ses kalitesinde MP3' ten nerdeyse hiçbir farkı yok hem de yarı yarıya daha az yer kaplıyor. Ama tek eksiği Kulaklık ile dinlerken Kulaklıktaki Button Telefon çaldığında Müzik sesini kesmiyor.

MELODI ler için:

Biliyosunuz bu makinelerde bir tek kaliteli meloadi formatı olarak wav çalabiliyoruz. ama maalesef onlarında boyutu çok büyük.. haliyle problem oluyo...Bugün bulduğum bi özellikle wav dosyalarını aynen mp3ler kadar yer kaplıycak bişekilde sıkıştırdımki yeterince kaliteli gereken şey öncelikle iyi bir parça seçin daha sonra ihtiyacımız olan program:

Dbpower AMP ( )

program çalışınca sıkıştırılacak dosyayı soruyo seçip, compress sekmesini tıklayın change format kısmından gsm 6.10 formatını belirleyin ve işlemi bitirin mp3ünüz artık wav ve boyutları mp3ten daha ufak ) official sitesinde birsürüde codec pack mevcut dileyen dilediği codecle istediğini yapabilir.. parçaları editlemek için daha profesyoneller varsa wavelab ( ) yada goldwave seçilebilir ama tabiykide tavsiyem wavelab . Ayrıca sitesinden de bu konuda gerekli programları indirebilirsiniz.

3 Mobilvizyonla Televizyon:
Avea hattı olan arkadaşların üye olabileceği bir paketle sitesinde desteklediğini söylediğin tüm kanalları izin verdikleri şekilde izlemeniz mümkün.. ayrıntılı bilgi:

4 Push To Talk

çekeceğiniz chatin programıyla makinelerizi operatorlerinizin sunduğu push to talk'u desteklemesinide sağlamanız çok kolay ( )

5 Hızlı Gprs Bluetoth ve Kızılötesiyle her türlü paylaşıma açıksınız

6 Bir çok Java ve Symbian oyunu makinenize yüklediğinizde göreceksinizki bir çok konsol kadar başarılı bir aletlesiniz.

bunun yanı sıra bir çok uygulamayı bilgisayarınıza yükleyerek bu programları yönetmenizi sağlayabilrsiniz.

(programları telefonlardan kaldırmak için: symbian uygulamalar : setup/manager java uygulamalar: Extras/ Java Ctrl)

7 Telefonlarınızı sürekli siemensin sitesinden indirebileceğiniz FWler ile güncel kalmalarını sağlayın
( )

Gerekebilecek bir kaç güzel site :







http://www.maxicep.com/







ÇALIŞMALARIM SÜRECEK [NOT ALINTIDIR] ;;) :artı: :oke: ;)
 


tiantik

Üye
eyvallah hoca çok teşekkür bilgi için
 
luckyesref

luckyesref

Üye
ellerin dert görmesin. bilgi için çok sağol özellikle OGG için hemen bugün deneyecem.
çalışmalarının devamını bekliyoruz.bye
 

Epic

Üye
sağol..bu yazıyı öncede okumuştum hakikatten işime çok yarayan kısımlar oldu fakat mp3'leri wav'a çevirip melodi yapma olayı olmadı benim telefonda çünkü wav formatına çevirdiğim dosyayı sx1 melodi olarak göremedi.
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...


Üst Alt