Swatch'ın hedefi, telefonsuz akıllı saatler üretmek

Sponsorlu Bağlantılar

Murat Alper

Murat Alper

Moderator
    Konu Sahibi
Swatch'ın hedefi, telefonsuz akıllı saatler üretmek
Swatch'ın hedefi, telefonsuz akıllı saatler üretmek
Ünlü saat üreticisi Swatch, cep telefonlarına entegre olmadan çalışabilen bir akıllı saat modeli geliştirmek için kolları sıvadı. Swatch'ın akıllı saatler için yeni sistem geliştirdiği de konuşuluyor.
Ekli resimleri görüntülemek için kayıt olmalısınız

Saat dünyasının en tanındık isimleri arasında yer almayı başaran Swatch, akıllı saatlerin gölgesinde kalan satışların ardından yeni ürünler geliştirmeyi planlıyor. Android Wear işletim sistemli akıllı saatlerin her geçen gün artış gösterdiğini farkeden firma, akıllı cep telefonlarından tamamıyla bağımsız olarak çalışabilen bir model geliştirmeyi hedefliyor.


Swatch geliştireceği bu saatler için bir işletim sistemi de geliştirmeyi planlarken, bu işletim sistemiyle birlikte batarya tüketimini en alt seviyeye çekmeyi amaçlıyor. Arayüzünü oldukça başarılı bir şekilde tasarlayarak Google ile Apple'a savaş açmayı planlayan firma, henüz geliştireceği işletim sisteminin ismi ve özellikleriyle ilgili herhangi bir açıklama yapmış değil.


Geliştireceği yeni akıllı saat modellerinde minimalist tasarım ile mühendislik anlayışını benimseyeceği belirtilen firmanın, diğer üçüncü parti uygulama geliştiricileriyle yapacağı işbirliği de merak ediliyor. Üçüncü parti yazılım üreticileriyle çok iyi ilişkiler kuramayacağı düşünülen Swatch'ın, bu nedenle yeni işletim sisteminin ne kadar başarılı olacağı da merak ediliyor.


Ancak akıllı saatlerin cep telefonlarından bağımsız olarak çalışmasını isteyen kişilerin sayısınında oldukça yüksek olduğunu düşündüğümüzde, firmanın piyasada oldukça önemli bir iş gerçekleştirebileceğini söyleyebiliriz.

Swatch'ın hedefi, telefonsuz akıllı saatler üretmek
 

Ekli dosyalar



Üst Alt