Suya Düşen Cep Telefonu Nasıl Kurtarılır? (Çözüm İçerde)

Sponsorlu Bağlantılar

blackcemre

Üye
    Konu Sahibi
Suya Düşen Cep Telefonu Nasıl Kurtarılır? (Çözüm İçerde)
Suya düşen cep telefonları ilginç yöntemlerle kurtarılabiliyor. Islanan telefonların içindeki su, havayla çok fazla temas etmeden hızlı bir şekilde temizlenebilirse cihazın yeniden çalışması mümkün olabiliyordur. Bunun için de pirinç dolu kavanoz tekniği öneriliyordur.

Üretici firmalar bilindiği gibi cep telefonlarının ıslanmadan kaynaklanan arazısanı garanti kapsamına almıyordur. Bu durumda telefonu kurtarmak size düşüyor. Yapmanız gerekenler de şöyle sıralanıyordur;

İlk olarak cihazın bataryasını çıkarın.
Kısa devre yapmasını önleyin.
Daha sonra SIM kartı yuvadan çıkarın. Cep telefonunuzu kaybetseniz dahi SIM kartlar çalışmaya devam ediyor.
Bataryayı ve SIM kartı çıkardıktan sonra cihazı kuru bir bezle hızlı bir şekilde kurutun.

-ELEKTRİK SÜPERGESİ:
Cihaz içindeki nem doğal bir şekilde buharlaştığı taktirde telefonun kurtulma ihtimali daha fazla.
Bunu yapmanın en iyi yolu ise bir elektrik süpürgesi ile içine, ortamdaki havanın üflenmesi ya da çekiş özelliği olan bir elektrik süpürgesi ile içerideki havanın dışarı çıkarılması.

-PİRİNÇ KAVANOZU:
Kurulandığı halde içinde hala nem olan cep telefonlarını tamamen kurutmanın en iyi yolu ise pirinç taneleri ile dolu bir kavanozun ortasına koyup ağzını kapatmak ve en az bir gün bekletmek. Pirinç taneleri ortamdaki nemi hızla emebiliyor.

YAPILMAMASI GEREKENLER:
Kurutma işlemi için asla saç kurutma makinesini kullanmayın. Çoğu saç kurutma makinesi, 'soğuk üfleme' modunda dahi ortamdaki havadan daha sıcak bir havayı makinenin içerisine üflediği için entegre ve lehimlere zarar verebiliyor. Bunun sonucunda cihaza pil takıldığı an telefon kısa devre yapabiliyor.
-Bunun yanında cihazınızı doğrudan güneş altında yada mikrodalga fırında kurutmaya asla denemeyin.

DENİZE DÜŞERSE:
Telefonunu denize düşürenlerin, cihazı sudan çıkarıp bu sefer tatlı suya bırakmaları daha sonra oradan da çıkarıp kurulamaları gerekiyor. Çünkü tuzlu su barındırdığı kristallerden dolayı cihazın bazı parçalarına zarar verebiliyor.

GİZLİ İŞARETLER
Birçok kullanıcının, suya düşürdüğü için çalışmayan telefonlarını değiştirmek istemelerinin ardından üretici firmalar, uzun bir süredir cihazın hem dışına hem de içine garanti etiketleri yerleştirmeye başladı.

Su ile temas ettikleri zaman renk değiştiren bu etiketler sayesinde yetkili servis, telefonun içini açmadan dahi suya düşürüldüğünü anlayabiliyor. Birçok telefonun içinde de gizli işaretler bulunuyor. Bu işaretler, telefon ıslandıktan sonra dışındaki etiket değiştirilse bile cihazın ıslandığını tespit edebiliyordur.

Alıntı.
 


DenizhaNq

DenizhaNq

Üye
ben her seferinde saç kurutma makinesi ile kuruttum canavar gibi çalışıyor halen... modeller c7 701 e7 603 6600 slide 3500 5800 n97 :):)
 
crazy_oruc

crazy_oruc

Üye
yararlı olmuş çok teşekkürler :)
 
theseusx

theseusx

Üye
Denize düşen telefonu tekrar tatlı suya batırma fikri enteresan gelse de (ısrarla suya temasa devam ediliyor) işe yarayacak bir yöntem de olabilir. Ama benim düşüncem deniz suyu gören telefon tekrar ıslah olmaz, tuzlu su baş düşmanıdır elektroniğin. Pirinç yöntemi başarılıdır. Bizzat denedim oradan biliyorum.

Teşekkürler paylaşım için çok yararlı bilgiler. (Ama şunu bilin ki gideceği varsa gider, kısmet bu işler :):):)
 
caglar b

caglar b

Üye
ya bide deniz suyuna veya aşırı derecede tatlı suya maruz kalınca saf alkolle yıkanma durumu vard
 
Jitou

Jitou

Üye
çok teşekkürler
 
noss_bar

noss_bar

Emekli Yönetici
deniz suyu sonra tatlı su ilginç
 
Mad EagLe

Mad EagLe

Üye
Yalnız bu sadece symbian içinmi android veya ios için suya düşen cihaz içindemi uygulama yapmışlar niye konu cep telefonu genel değilde symbian 3 bölümünde :D
 
Metin MF

Metin MF

Üye
:hmmm
 
Mobilator

Mobilator

Emekli Yönetici
Cep telefonları genel daha uygun bir bölüm. Teşekkürler :)
 
tempestshine

tempestshine

Üye
Gerçekten yararlı.
 
Nextman

Nextman

Emekli Yönetici
Konu genel bir konu olduğu için burası daha uygun.Bilgi için teşekkürler
 
_RYUK_

_RYUK_

Üye
:tşk:
 

blackcemre

Üye
    Konu Sahibi
bu konuyu üst önemli konu yapın.
 
15097

15097

Üye
Bilgiler yararlı ama kafama takıldı neden her cümlenin sonunda -dur eki var?
 
yusuf_bey

yusuf_bey

Üye
bişey sorcam peki benim c7 gibi yaklaşık 1 ay önce terlemekten dolayı sıvı temasından gitti. Yaklaşık 1 aydır da öle yatıyo telefon. Ne yapabilirim telefon titremiyor bile... Yapilabilirmi acaba?
 

Benzer Konular



Üst Alt