Sürücüsüz rallide 2 milyon dolar ödül

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Haberci

Haberci

Üye
    Konu Sahibi
Sürücüsüz rallide 2 milyon dolar ödül
Yarışı Stanley birinci tamamladı
Pentagon, 2 milyon dolar ödüllü otomobil yarışı ile askersiz savaş araçlarına bir adım daha attı.
Nevada'daki Mojave Çölü'nde düzenlenen yarışa 23 sürücüsüz otomobil katıldı. Teknolojide bir dönüm noktası olarak değerlendirilen yarış Pentagon'un sponsorluğunda ve 2 milyon dolar ödüllü olarak yapıldı.

Birçok farklı sınıftan otomobilin katıldığı ve 'Grand Challenge' olarak adlandırılan yarış geçtiğimiz yıl da düzenlenmiş ancak hiçbir araç 240 kilometre uzunluktaki zorlu parkuru tamamlayamamıştı.

Bu yıl ise yarışı Stanford Üniversitesi'nin tasarladığı 'Stanley' isimli araç ilk sırada bitirdi. Stanley'i Hummer'dan üretilen 'Highlander' ve Humvee'den üretilen 'Sandstorm' isimli araçlar takip etti.

Sürücüsüz otomobiller

Yarışta yer alan araçlar, yarışı tamamen kendi çabalarıyla bitirdi. Araçlara uzaktan kumanda ya da herhangi bir biçimde müdahalede bulunulmadı.

Küresel konumlandırma sistemi (GPS), kameralar, kızıl ötesi algılayıcılar, çeşitli sensörler ve gelişmiş yazılımlarla donatılan araçların tek hedefi koşullar ne olursa olsun hedefe ulaşmak.

Yarış sonrasında büyük sevinç yaşayan Stanford Üniversitesi'nden Stanley'i yaratan ekibin başkanı Sebastian Thun, "imkansızı başardık. Bundan 50 yıl sonra otomobiller artık sürücüsüz olacak" dedi.
 


Salihyet

Salihyet

Üye
süper ya bu aletler Bende isterim ama galiba 1500 dolarmış :S
 
..::Riddick::..

..::Riddick::..

Üye
RC Car'lara bayılıyorum ;;)
 

symbianboy

Üye
ödül çok iyimiş ^_^
 
onanat26

onanat26

Üye
Çok iyiymiş bu aletler ilk defa gördüm...
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Benzer Konular



Üst Alt