Süperstar Aynen

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
looney

looney

Üye
    Konu Sahibi
Süperstar Aynen
Süperstar ‘Aynen’

‘Süperstar’ Ajda Pekkan, yeni albümü ‘Aynen Öyle’ ile önceki akşam hayranlarının karşısına çıktı. İstanbullular, playback yapmadığı şarkılarında şahane şarkı söyleyen bir Pekkan izledi

Ha bugün ha yarın diye yıllarca süren bir bekleyişin ardından gelmişti “Cool Kadın” albümü. ‘Süperstar’ın yeniden doğuşu gibiydi adeta. Aradan iki yıl geçmişken bu kez de beklenmedik bir anda bir Ajda Pekkan albümü düşüverdi yazın ortasına: “Aynen Öyle”. Aynı akşam Turkcell Kuruçeşme Arena yeni albümle tanışmak isteyenlerle doluydu.
Albümü fazla beklememiştik belki ama Pekkan’ı bekliyoruz bir hayli. Üstelik Loreena McKennitt’in yıllarca İstiklal Caddesi’nden her geçenin kulağına yapışıp kalan meşhur şarkısı eşliğinde...
45. dakika itibariyle seyirci sabırsızlanmaya başlarken beliriyor Süperstar sahnede. Albüm Gülen Boya sponsorluğunda, üst başlık da “Ajda Colors” ya, ilk kostüm de rengarenk sahiden...
İlk şarkı, albüme de ismini veren “Aynen Öyle”. Tempolu ve son derece akılda kalıcı bir Şehrazat şarkısı. Öyle ki, McKennitt’in anılarını bile silip konser çıkışı sizinle eve gelebiliyor “Kalem yazar tükenir / Kader yazar tükenmez / Tükenmesin sevgimiz / Aynen öyle, aynen öyle” şeklinde...
Fakat gelin görün ki şarkıyı playback olarak dinliyoruz. Albüm sound’unu yakalayamama endişesinden midir, orkestrayla yeterince prova yapılmadığından mıdır, bütün yeni şarkılar aynı durumda. Gerçi bir ara sabahlara kadar prova yaptıklarını söylüyor, o zaman bu tuhaf durumu nasıl açıklamalı?

Zamana meydan okuyor
Neyse, konser yeni albümden peşpeşe üç şarkıyla devam ediyor. Gene Şehrazat’tan “Flu Gibi”, “Gerisi Hikaye” ve Sezen Aksu’dan “Söz”. İşin şov yanı son derece sağlam. Gayet başarılı bir dans grubu, görkemli ışık oyunları, led ekranlar ve playback yapmadığı şarkılarında şahane şarkı söyleyen bir Pekkan... Fiziğine zaten söz yok da, gerçekten zamana meydan okuyan bir de ses var ortada. Orkestra elemanları ise nedense hep karanlıktalar ve adları zikredilmiyor.
Pekkan’ın zamana meydan okuyan bir özelliği daha var: Hangi dilden tercüme olduğu belirsiz enteresan sözleri. “Her şey taze ve fırında” diyor mesela albümünden söz ederken... Ya da Çiğdem Talu’yu “Çok sevgili arkadaşım, şu an aramızda kayıp” diye anıyor... “I love you!” diye haykıran bir hayranına “I love you too, three, for, five...” şeklinde İngilizce 10’a kadar sayarak cevap veriyor sonra... Ve geliyor nihayet canlı canlı dinleyebileceğimiz Ajda hitleri. “Haykıracak Nefesim”, “Yeniden Başlasın”, “Sen İste” derken gene sound değişiyor, yeni albümden “Yan” giriyor devreye, Bülent Yetiş imzalı.
Pek oynak bir şarkı, belli ki bu yazın hitlerinden olacak. Ardından Şehrazat’tan “Hiçbir Şey Eskisi Gibi Olamaz” ve yine Bülent Yetiş’ten “Strech”. Evet evet, bildiğimiz ‘stretch film’, “Şeffaf ol, stretch gibi sar beni” durumu... Düzenlemeleri Volga Tamöz ve Emre Irmak imzalı albümde tempolu parçalar ağırlıkta ve Ajda hala ‘diskoda’. Bir tek “Söz”ün düzenlemesinde Mustafa Ceceli farkı hissediliyor. Bazı ‘sürprizler’ de düşünülmüş konser için, örneğin rapçi Ege Çubukçu ile “Palavra” düeti gibi. Ve fakat yeni jenerasyonun yalanlarında bile iş yok, Çubukçu’dan güzel söz namına ancak “Ben çok değiştim” cümlesini duyabiliyoruz.
Çubukçu’nun yeni albümünden bir parça ve Ajda Pekkan’dan “Vitrin”in ardından fazla uzun sürecek bir dans gösterisiyle başbaşa kalıyoruz. Ve zaten açık hava konser mekanlarına mesire yeri muamelesi yapan seyirciye de gün doğuyor. Herkes seyahat halinde, kimse memnun değil bulunduğu noktadan...
Nihayet Süperstar “Son Yolcu”yla dönüyor aramıza. Ve yeni albümün en hoş şarkılarından Zeynep Talu - Volga Tamöz ürünü “Hepimiz yaptık” geliyor ardından... Pek müşfik bir parça: “Hepimiz yaptık aynı hataları / Hapimiz sevdik yanlış insanları...”
Derken bir geçmiş zaman yolculuğu... “Hatıradan Hatıraya”, “Seninleyim”, “Sen ve Ben”, “Mutlu Bütün Şarkılar” ve bir ‘sürpriz’ daha... Daha önce Tanju Okan gibi bir sesten dinlediğimiz “Hancı”da Barbaros isimli bir genç şarkıcıyla düet yapmayı seçiyor Pekkan... Sonuç pek parlak değil.

Bizler gibi fani mi?
Albümden son şarkı “Can Gidiyor” bir Şehrazat - Emre Irmak ortak yapımı. En bilinen hitlerinden bazılarını isteyen hayranlarına “Kusacağım artık o şarkılardan” diye cevap veriyor, “Siz kendi aranızda dinleyin onları...” Ama “Uykusuz Her Gece”nin yeri ayrı, onu söylemeye her daim bayılıyor...
Süperstar geldiği gibi “Aynen Öyle”yi söyleyerek veda ediyor seyirciye. Dönüşü “Bambaşka Biri” ile ve bir “Aynen Öyle” daha... Artık unutmamız mümkün değil.
Sabah Ajda fan grubundaki maillere bakıyorum, herkes zevkten dört köşe... “Ajda gerçekten bizler gibi bir fani mi?” diye soruyor bir tanesi... Cevabını yine kendi veriyor: “Bence değil; O bir Tanrıça.”
Biz akşamdan tembihliyiz: Aynen öyle... Aynen öyle...
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Benzer Konular

Muhammet DEDE
Cevap
2
Görüntüleme
738
Muhammet DEDE
Revengeful
  • Kilitli
    • Beğen
Cevap
0
Görüntüleme
861
Revengeful
greenmile
Cevap
0
Görüntüleme
519
greenmile
vapur dumanı
Cevap
45
Görüntüleme
2K
vapur dumanı
x-scarface
Cevap
0
Görüntüleme
413
x-scarface


Üst Alt