Süper anne nasıl olur?

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Aksi

Aksi

Üye
    Konu Sahibi
Süper anne nasıl olur?
Hem çocuğunuzu gelişimi hem evlilik hayatınız derken süper bir anne olmak için ne yapmak gerekiyor? Yanıtları burda



İyi bir anne olmanın görevleri arasında ortalamaya bakıldığında; ev işlerine yetişmek çocuğun her adımını da takip etmek yemekleri hazırlamak eşinin isteklerini karşılamak gibi hepsinin bir arada yapılmasının mümkün olamayacağı maddeler sayılırdı. Ama hayır; artık ‘süper’ anneler var!

Süper bir anne her işe yetişemeyeceğinin mükemmeliyetçiliğin yoruculuktan başka bir şey olmadığının herkesin hata yapabileceğinin farkındadır. Süper bir anne bunların farkında olarak; sorumlulukları bölüştürür gerektiğinde “Hayır” demeyi bilir yardıma ihtiyaç duyduğunu kabullenir sezgilerine güvenir…


Süper anneler “Hayır” demeyi bilirler

Burada bahsettiğimiz “Hayır” çocuklar için olan değil! Süper anneler gerek iş çevresi gerekse sosyal ortamda nasıl “Hayır” diyeceklerini çok iyi bilirler. Örneğin bazı arkadaşları onun enerjisini ve zamanını boşa harcıyorsa veya bazı iş arkadaşları ondan faydalanmaya çalışıyorsa süper anne bu durumlara müsaade etmez. Çünkü bu tip durumlarda “Hayır” dendiğinde ne kadar çok zaman kazanacaklarını bilirler ve bu vakti de çocuklarıyla değerlendirmenin keyfini yaşarlar. Eğer siz de bunu başarabilmek istiyorsanız “Hayır” diyebilmek yazımızdan tüyoları okuyabilirsiniz.


Süper anneler yardıma ihtiyaç duyduklarını kabul ederler

Elbette hepimizin yardıma ihtiyaç duyduğu zamanlar vardır; asıl önemli olan bunu bir acizlik olarak görmemek ve zevkle kabullenmektir. Süper anne bunu başarmıştır ve birinden yardım istediğinde kendini asla baskı altında hissetmez. Sonuçta bir annenin her şeye yetişmesine imkan yok! Bu nedenle ev alışverişi yapacağında çocukları yanında götürmek yerine annesinden onlara bakmanın yardımını veya o gün çocukların işlerine koşturmaktan vakit bulamıyorsa etrafı toparlamak için kocasının yardımını istemekten daha normal bir şey olamaz…


Süper anneler evliliklerine ayrı bir özen gösterirler

Süper anneler eşiyle olan ilişkisinin çocuklarının gelişimine nasıl etki ettiğinin farkındadırlar. Bu nedenle eşiyle olan ilişkilerine ayrı özen gösterir evliliğin heyecan ve tutkusunu ayakta tutmaya dikkat eder ikisinin ilişkisinin apayrı olduğunu ve bu özelliği korumak gerektiğini bilir… İlişkiyi canlı tutma konusunda fikirler almak istiyorsanız Evliliğinizi değiştirecek 10 sihirli karar ya da çocuğunuz varken ilişkinizi yürütmenin inceliklerini okumak istiyorsanız Çocuktan sonra evlilik ilişkisi yazılarımızı tıklayın.



Süper anneler her yaş grubundan annelerle arkadaş olur

Sadece kendi yaşınızdaki annelerle konularınız ortaktır; veya sadece onlarla doğru bilgi alışverişi yapabilirsiniz diye bir şey yok! Süper anneler her yaştaki anneyle paylaşımının farklı olacağını düşünür ve bu nedenle her yaştan anne ile arkadaşlık ederler. Çünkü sizden büyük bir anne tecrübeleri dolayısıyla size çok fazla şey katabileceği gibi sizden yaşça küçük bir anne de taze bilgeliğiyle size çok şey katacaktır. Aynı şekilde sizin de onlarla paylaşacağınız çeşitli konular olacaktır.


Süper anneler sezgilerine güvenirler

Doğru veya yanlış olan sadece tamamen kitaplar ve doktorlara bağlı kalmakla sınırlı değildir. Bahsettiğimiz kitap ve doktor destekleri elbette çok önemli; fakat süper anneler sezgilerine güvenen annelerdir. Tabii ki bunun için öncelikle kendilerini tanımalar ardından çocuklarının davranışlarını çözümleyebiliyor olmaları gereklidir. Süper anneler kendi öngörülerine göre davranır; fakat doktor ve kitapların önerileriyle de iyice şekillenirler.


Süper anneler anlayışlıdırlar

Süper anneler mükemmeliyetçiliğin bir fantezi olduğunu bilirler. Süper anneler aynı zamanda hayatta yapılan hataların gelişim ve değişim için aslında birer adım olduklarının da farkındadırlar. Kısacası süper anneler anlayışlıdırlar! Çocukları ile olan ilişkilerinde de bu anlayışı her daim temelde barındırırlar ve onlar için çocuklarıyla olan iletişimde ön planda sadece ‘güven’ vardır.


Süper anneler sorumlulukları paylaştırırlar

Bir annenin hem iş hem evliliği hem çocuklar hem faturalar hem ev işleri hem sosyal ilişkilerini birlikte dört dörtlük yürütmesine imkan yok. Süper anneler bunu bilir; aile içinde görev dağılımları ve sorumluluk paylaşımlarına yönelir. Sadeleşme zamanı yazımız size bu tip konularda oldukça motive fikirler verebilir.



Süper anneler oldukları gibidirler

Süper anneler zor durumlardan fırsat bulduklarında anın keyfini çıkarmayı bilirler. Süper anneler sürekli planlar programlar çerçevesinde yaşamak yerine spontane olmayı tercih ederler. Süper anneler ‘kontrol manyaklığı’ dediğimiz durumdan çoktan sıyrılmış; hayatın doğal akışına uygun durumların tadını çıkaran annelerdir. Birdenbire iptal edilen bir toplantı sonrası eve gelip çocuklarıyla yaptığı bir akşamüstü partisinde ‘anne’ olmanın tüm keyfini çıkarır süper anneler!​
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Benzer Konular

Cevap
20
Görüntüleme
614
DarkredBlue61
Cevap
0
Görüntüleme
744
Cevap
5
Görüntüleme
1K
DarkredBlue61
FatoŞ
Cevap
0
Görüntüleme
697
FatoŞ


Üst Alt