Sürücü kursu operasyonunda 12 kişi adliyede

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
HeiLmasTer®

HeiLmasTer®

Üye
    Konu Sahibi
Sürücü kursu operasyonunda 12 kişi adliyede
Alınan bilgiye göre, Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü Mali Suçlar Büro Amirliği ekiplerinin, önceki gün Kemalpaşa ve Torbalı ilçelerinde düzenlediği operasyonda gözaltına alınanı 31 kişiden 19'u sorgularının ardından serbest bırakıldı. Aralarında kurs sahibi E.K, kurs müdürleri F.K. ve K.Ö, kurs eğitmenleri M.Ö. ile S.A'nın da bulunduğu 12 kişi ise İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı'na sevk edildi.

-KURS EĞİTMENİ, ŞEBEKENİN ELEBAŞISI-

Polisin, bir duyum üzerine merkezi Kemalpaşa'da şubesi ise Torbalı'da bulunan sürücü kursuna yönelik başlattığı takibin 7 ay sürdüğü öğrenilirken, zanlıların diploma sahibi olamadıkları için ehliyet alamayan kişilere sahte diploma düzenledikleri ve yerlerine ''joker'' olarak tabir ettikleri başka kişileri sınava soktukları, ayrıca daha önce girdikleri sınavlarda başarısız olan sürücü adaylarının yerine yine jokerlerin sınava girmelerini sağladıkları, sahte sağlık raporu hazırladıkları iddia edildi.

Şebekenin elebaşılığını, sürücü kursunda eğitmen olarak çalışan M.Ö. ile S.A'nın yaptığı, ehliyet alamayan ya da sınavlarda başarısız olan kişileri ayarlayarak sahte belgeleri düzenledikleri, yerlerine ''joker'' tabir edilen kişilerin sınava girmelerini sağladıkları ve tüm organizasyonu ve para akışını yürüttükleri, ayrıca sahte sağlık belgesi de hazırladıkları ileri sürüldü. Kurs sahibi ve diğer yöneticilerinin de konulardan haberdar oldukları iddia edildi.

-SAHTE PARA DA BASMAYA ÇALIŞMIŞ-

Organizasyon için sahte belge hazırlayan S.A'nın, evinde kurduğu düzenekte sahte para basmaya çalıştığı ve 3'ü 100 TL'lik, 288'i 20 TL'lik sahte banknot hazırladığı, düşük kalitede basılan bu banknotların evinde ele geçirildiği öğrenildi. S.A. ve M.Ö'nün evlerinde ayrıca sikke, yüzük, kabartma ve bronz objelerden oluşan toplam 10 parça tarihi eser ele geçirildiği ve incelenmek üzere Müze Müdürlüğü'ne gönderildiği bildirildi.

Kurstaki son dönemlere ait kayıtlarda 30'u aşkın kişinin sahte belge ya da yerlerine sınava giren jokerler aracılığıyla ehliyet aldıklarının saptandığı, geçmiş dönemde sürücü kursundaki eğitim sonrası ehliyet alan kişilerin tek tek araştırıldığı, diploma, sınav kağıtları, sağlık belgeleri ve kimlik bilgilerinin kontrolden geçirildiği kaydedildi.

Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, Kemalpaşa ve Torbalı ilçelerinde faaliyet gösteren sürücü kurslarına yönelik önceki gün düzenlediği operasyonda, sahte belge düzenleyerek ya da başarısız olan sürücü adaylarının yerine başka kişilerin sınava girmesini sağladıkları iddiasıyla 31 kişiyi gözaltına almıştı.
 
  • Beğen
Tepkiler: zaza
zaza

zaza

Üye
sağol:oke:
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Benzer Konular

Haydar
Cevap
1
Görüntüleme
414
Astrosman
sanal hacker
Cevap
3
Görüntüleme
2K
Kingmortall
yavuzkaraca
Cevap
1
Görüntüleme
331
>Pessimistic.
hikmet366
Cevap
0
Görüntüleme
392
hikmet366
yavuzkaraca
Cevap
1
Görüntüleme
428
>Pessimistic.


Üst Alt