Sürpriz Yemek!

Sponsorlu Bağlantılar

hikmet366

hikmet366

Üye
    Konu Sahibi
Sürpriz Yemek!




Sezonun son derbi maçından sonra futbolda ırkçılık tartışmaları devam ederken Spor Bakanı Suat Kılıç, Fenerbahçeli futbolcu Pierre Webo ve Galatasaraylı Didier Dorgba ile yemekte buluştu.
İşte yemekte konuşulanlar.


BAKAN KILIÇ: Bireysel davranışları camialara mal etmenin anlamı yok. Maçı izlerken o muzu sahaya atacak zannettim. Irkçı bir hareket olduğu aklımın ucuna bile gelmedi. Galatasaray'da gelen açıklamalar sağduyulu. Hiçbir renk insan öldürmeye değmez. Son maçlarda yaşanan olaylar sizi de bizi de üzdü. Bu tarz hareketler Türkiye'ye de İstanbul'a da yakışmıyor. Biz her dinden, her milletten insanlarla birlikte binlerce yıldan beri burada barış içinde yaşıyoruz. Kişisel bir harekete camialara mal etmeden ortaya koyduğunuz sağduyulu yaklaşım sebebiyle büyük bir ders verdiniz. İkinizi de kutluyorum. Webo iki gol attı espirini çok tuttum.


WEBO: Bu konularda bence hiç konuşmamak lazım. Ne kadar çok konuşursak o kadar kötü. Bu görüntünün bir an önce unutulması lazım. İspanya'da bu işler bir ara moda olmuştu. Bu tür hareketler doğru değil. Biz ırkçılığın ne olduğunu biliyoruz. Ama biz Türkiye'de çok rahatız. Bu ülkede ırkçılık olmaz. Bize gösterilen ilgi ve sevgiyi gördükçe bu ülkeye daha önce niye gelmedim diye düşünüyorum.


DROGBA: Bu tarz hareketler dünyada ilk değil. Bunlar olabilecek şeyler. O hareketi gördüğümde biraz güldüm bu duruma. Hareketi yapan kişi kendi tuttuğu takımda benim kardeşimin olduğunu unutmuş. Sadece hatırlatmak istedim.
Türkiye'de gerçekten mutluyum. O hareket bireysel. Türkiye gerçekten büyüyen, gelişen ve modern bir ülke. 2020 adayı bir kenti var. Bu olaydan büyük bir hikaye çıkarmaktansa bir an önce unutmak lazım. Çünkü Türkiye'de bu güne kadar hiçbir bir ayrımcılık hiç yaşamadık. Burada ırkçı hiçbir yaklaşımla karşılaşmadım. İyi ki Türkiye'ye gelmişim. Burada adeta kendime geldim.


BAKAN KILIÇ: Böyle düşünmenize çok sevindim. Şunu bilin ki, Türkiye'de ırkçılık tutmaz. Hem inancımız hem geleneklerimiz buna karşı. Üstünlük ancak iyi insan olmakla mümkündür. Irkçılık bizim genetiğimizde yok. Çok doğru ve profesyonel bir tavır ortaya koydunuz. Bu sözlerinizle kendimi çok rahat hissettim. O görüntüleri Fenerbahçe'ye mal etmek haksızlık olur. O görüntüleri onaylamıyoruz. Irkçı tüm yaklaşımları reddediyoruz. Bu sağduyulu yaklaşımınızdan sonra herkes daha akıllı davranacaktır. Yanlış yapanlar da utanacaktır. Bu olgun tavrınızdan dolayı ikinizi de kutluyorum. Türkiye Cumhuriyeti hükümeti olarak bu tarz hareketleri onaylamadığımızı bilmenizi istiyoruz. Olgunluğunuzdan dolayı da tebrik ediyorum.


WEBO: Bilseydim bu ülkeye daha önce gelirdim. Burada çok mutluyum.


BAKAN KILIÇ: Fenerbahçe'ye büyük katkın oldu. Sanki senelerdir Fenerbahçe'de oynuyormuşsun gibi çabuk adapte oldun.


WEBO: Son maç hariç(Benfica). Orada finali bıraktık. Çok üzgünüm.


WEBO: Fenerbahçe kulübünden içeri girdiğim an Volkan'la karşılaştım. Elimi sıkıp, hoş geldin dedikten sonra gidecekler sandım. Ama öyle olmadı. Beni odama kadar götürdü. Sanki onlar da beni bekliyor gibiydi. Bu nedenle çabuk adapte oldum.


BAKAN KILIÇ: Fenerbahçe de Galatasaray da bu sene Avrupa'da oynadıkları birbirinden güzel maçlarla ülke puanımızı artırdı. Türk futbolu kazandı. Tribün olayları da biraz düzene girse, Türk futbolunun geleceği hayli parlak. İkinizin de İstanbul'un olimpiyat adaylığına çok inanmış gördüm. Onlar bizim elçilerimiz.


DROGBA: Elçiniz olmaktan mutlu olurum. Londra için kampanyalar yaptık. Sizin için de yaparız. Biz bu ülkede mutluyuz ve bu ülkeden para kazanıyoruz. Burada insanlar çok tutkulu ve bize büyük saygı gösteriyorlar. Bir ülkeden bir şey alınıyorsa o ülkeye de bir şeyler vermek lazım. Ben böyle inanıyorum.


WEBO: Afrika'daki dostlarımız, arkadaşlarımız bizim burada olmamızdan gurur duyuyorlar.


DROGBA: Ben Türkiye'nin olimpiyatları hak ettiğine inanıyorum. Sanırım bu kez yarış İstanbul ile Tokyo arasında geçecek.


BAKAN KILIÇ: Deplasman yasakları insanlarımızı birbirine daha fazla yabancılaştırıyor. Otobüste, dolmuşta, askerde, işte birlikte alan insanlar stadyumda nasıl bir arada olmaz, anlayamıyorum. Deplasman yasağını biz koymadık. Kulüpler koydu, kulüp başkanlarının bunu bir an evvel kaldırması lazım. Sanırım önümüzdeki sezon kalkacak.


DROGBA: Çok güzel statlarınız var. Sanırım çok sayıda yenisini de yapıyorsunuz. İngiltere'de insanlar eşleri ile çocukları ile çok rahatlıkla maça gidebiliyor. İngiltere holiganizm çok ağır bedel ödeyerek yaşadı. Ama tedbir aldılar ve artık insanlar çok rahat maça gidebiliyor.


BAKAN KILIÇ: Futbolcuların da örnek davranışlar ortaya koyması lazım. İkinizde son maçta bunu ortaya koydunuz. Zamanınız olsa ikinizi de Diyarbakır'a Gaziantep'e götürürdüm.


WEBO: Türkiye ligi kaliteli.


DROGBA: Liginizin kalitesi artıyor ama yabancı sayısının sınırlanmaması gerekiyor. İngiltere gibi minimum 8 yerli oyunca olması gerekir. Yabancı sayısını sınırlandırmazsanız ligin kalitesi daha da artır.


BAKAN KILIÇ: Ama milli takıma futbolcu bulamıyoruz.


WEBO: Ben de sınırlama olmamasından yanayım. Avrupa'da Şampiyonlar liginde gördünüz bir sınırlama yok.


DROGBA: Asıl önem verilmesi gereken alt yapı. Kulüpler alt yapıyı bırakıp transfere yönelmemeliler. Milli takım için zaman gerekiyor. Arsene Wenger gelse, Sir Alex Ferguson gelse bir sene dayanabilir mi?


WEBO: İspanya sabretti. Birkaç jenerasyon yok oldu. Şimdi herkes alkışlıyor. Sizin de sabretmeniz gerekiyor.


BAKAN KILIÇ: Türkiye ligi sürprizlere açık bir lig. Ancak son maçlarda bazı tatsız olaylar da olmasa çok güzel olacak. Herkesin bu ateşi düşürmesi lazım. Yukarıdaki küçük bir kıvılcım aşağıda fırtınaya, kasırgaya dönüşüyor.


DROGBA: Bence bu tür olaylarda futbolculara çok sorumluluk düşüyor. Oyuncular bazı olumlu mesajlar verse sorun kalmayacak.
 
DiaBLoS

DiaBLoS

Moderator
Turkiye de irkcilik denen kavram olmaz .
Siyahi oyuncular her zaman ön planda dahi tutulur ülkemiz de .
İrkcilik konusu kapatilmali artik.
 


Üst Alt